Kalkınma Bakanı Yılmaz, Muş'ta - Son Dakika
Güncel

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Muş'ta

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Muş\'ta

Bakan Yılmaz: "17 Aralık ve sonrasında yapılmak istenen darbe girişimi ve dinlemeleri gerçekleştirenler, hukuksal çerçevede karşılığını görecek"

17.03.2014 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "17 Aralık ve sonrasında yapılmak istenen darbe girişimi ve dinlemeleri gerçekleştirenler, hukuksal çerçevede karşılığını görecek" dedi.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Muş'a geldi.

Valilik ziyaretinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yılmaz, 17 Aralık ve sonrasında yapılmak istenen darbe girişimi ve dinlemeleri gerçekleştirenlerin hukuksal çerçevede karşılığını göreceğini söyledi.

Muş'a ve bölgeye ciddi yatırımlar yapıldığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yatırımlarla ilgili en önemli faktör çözüm süreci. Çözüm süreci sadece siyasi bir hadise değil, aynı zamanda ekonomik bir hadise. Son 10 yılda çok önemli kamu yatırımları yaptık. Ama sadece kamu yatırımlarıyla bir ülkenin kalkınması söz konusu değil. Toplam yatırımlarımızın yüzde 80'i özel, yüzde 20'si kamu yatırımlarıdır. Dolayısıyla özelle kamu yatırımları birleşecek ki kalkınma gerçekleşsin. Geçmişte huzur, güven ortamı tam olarak oluşmadığı, bölgeyle ilgili olumlu bir imaj olmadığı için yatırımcılar gelmedi. Fakat şimdi altyapıyı sağlamış durumdayız. Bir de bu çözüm süreciyle huzur, güven ortamı oluştukça yatırımcılar da bu bölgeye gelecektir."

Çözüm sürecinin tamamlanması, zihinlerdeki soru işaretlerinin ortadan kalkmasıyla bölgeye çok fazla yatırımcı geleceğini ve istihdam imkanlarının oluşacağını vurgulayan Yılmaz, ülkede yaşanan son süreçte asıl "çözüm sürecinin" hedeflendiğini gördüklerini ifade etti.

Yılmaz, "Biz diyoruz ki, artık enerjimizi içeride harcamayalım ve birbirimizle didişmeyelim. Birliğimizi beraberliğimizi güçlendirip diğer ülkelerle yarışalım. Devletiyle, özeliyle, sivil toplumuyla hep birlikte bunu başarmalıyız" dedi.

Yılmaz, daha sonra AK Parti Muş Milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakar ile esnafları ve Belediye Başkanı Necmettin Dede'yi ziyaret etti.

Yılmaz, AK Parti Muş İl Başkanlığınca verilen öğle yemeğinin ardından Bitlis'e hareket etti. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kalkınma Bakanı Yılmaz, Muş'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement