Kalkınma Bakanı Yılmaz Van'da Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kalkınma Bakanı Yılmaz Van'da Açıklaması

"Her kim huzura, çözüm sürecine katkı veriyorsa aslında kalkınmaya refaha da katkı veriyordur.

01.06.2014 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Her kim huzura, çözüm sürecine katkı veriyorsa aslında kalkınmaya refaha da katkı veriyordur. Bunu yapmayanların da hizmet eksikliğinden şikayet etmeye hakları yok diye düşünüyorum" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Van'da bulunan Bakan Yılmaz, Erciş yolundaki fuar ve kongre merkezi ile Hakkari yolundaki Tekstilkent alanında inceleme yaptı.

Yetkililerden yapılan yatırımlar ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Bakan Yılmaz, hükümet olarak Van'a ve bölgeye çok önemli destekler verdiklerini söyledi.

Kentin 12 yılda geçmişe göre muazzam bir artış yaşadığını, yollardan üniversitelere, okullardan kırsal alanlara önemli gelişmeler yaşadığını kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Şimdi diyoruz ki önümüzdeki dönem kamu yatırımları yetmez. Kamu yatırımları bölgenin gelişmesi için çok önemli ama özel yatırımlar da önemli. Kuşun bir kanadı kamu yatırımları ise diğer kanadı özel yatırımlardır. İkisini bir araya getirerek ilimizin çok daha ileri gitmesini istiyoruz. Çözüm sürecini yaşadığımız bir ortamda, nispi olarak daha huzurlu bir ortamda, 6. bölge teşviklerini sağladığımız bir ortamda Van ilimizde binlerce vatandaşımıza istidam sağlayacak böyle bir alanı organize ettik. Bunu özel sektöre hazırlıyoruz. Çok talep var. Tam kapasiteye ulaştığında 9 bine yakın insanın istihdam edileceği alandan söz ediyoruz. Özel sektörün gelmesiyle daha fazla istihdam, ihracat ve üretim sağlayacağız. Bunu, Kalkınma Bakanlığı'nın cazibe merkezi programından yapıyoruz. Van'a özel program yaptık ve bu kapsamda da ciddi projelere destek veriyoruz."

-Çözüm süreci

Yürüttükleri çalışmaların sonuç vermesi için çözüm sürecinin devam etmesi ve bölgede hiçbir sorun kalmaması gerektiğine işaret eden Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Maalesef, 'yeterince hizmet yok' diye şikayetler oluyor. Geçmişte böyle olmuş olabilir ama bugün böyle değil. Hizmetlerin gelmesi için herkesin katkı sunması lazım. Her kim huzura, çözüm sürecine katkı veriyorsa aslında kalkınmaya, refaha da katkı veriyordur. Bunu yapmayanların da hizmet eksikliğinden şikayet etmeye hakları yok diye düşünüyorum. Van olarak bu hizmetlere sahip çıkmalıyız. Yerelde valimiz, ilgili kurumlarımız projelere çok büyük katkı veriyor. Onlara da teşekkür ediyorum. İnşallah buraları açma mutluluğunu hep birlikte yaşarız."

-Kahvaltı rekoru

Van'da kırılan "Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" rekoruyla ilgili de değerlendirmede bulunan Yılmaz, rekor alanına Vanlıların sığmadığını, Türkiye'nin birçok ilinden ve çeşitli ülkelerden insanların rekor denemesi için kente geldiğini belirtti.

Yılmaz, Van'ın çok güzel değerlerinin olduğunu ve bu değerlerin tanıtılması gerektiğini bildirerek, "Dünyadan da Van'a daha fazla insanı getirmemiz lazım. Van'ın tanıtımı, marka şehir olması anlamında önemli bir faaliyet. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz de bunun parçası olmak için geldik. Bunları görmek istiyoruz. Bölgenin insanı olarak diyorum. Bölgelerimiz başka şeylerle anılmasın, renkli güzel etkinliklerle anılsın, ekonomik gelişmeyle anılsın. İnsanlarımız özgürlüklerini sonuna kadar kullanırken, bir taraftan da şiddetten, olumsuzluklardan uzak bölge olsun. 21 yüzyılda Van, dünyanın yükselen yıldızı olsun" diye konuştu.

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve hükümete Van'a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise Van'ın teşvikler açısından 6. bölgede yer aldığını, bunun da yatırımda bölgenin en cazip yerlerinden biri olduğu anlamına geldiğini aktardı.

Çelik, Tekstilkent bölgesine 63 firmanın müracaat ettiğini ancak 22 fabrika inşa edildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Depremin ardından yeni bir Van inşa edildi. Bingöl nasıl yeniden inşa edildiyse Van'da aynı şekilde inşa edildi. Batılıların bile akıl erdiremediği hızla inşa edildi. Bunu görmemeye çalışan, itibarsızlaştırmaya çalışan bir siyasi körlük var belli çevredeler tarafından. Ne yapıldı sorularına maruz kalıyorsunuz. Sabahtan bu yana bakanımız, valimizle birlikte yürütülen projeleri geziyoruz. Bir Vanlı olarak bundan keyif aldığımı ifade etmek isterim. Huzurun olmadığı, kavganın, kargaşanın, kaosun olduğu yere yatırımcı gelmez. Van'ın göstergelerine bakıldığında her alanda yükselme yaşanıyor. Van'da geçen yıl ihracat yüzde 40 artmış. Huzur olduğu zaman, sükunet olduğu zaman, kavga olmadığı zaman bu işler oluyor. Dolayısıyla huzurumuzu bozanlara bu halkın söyleyecekleri var ve iki elimiz onların yakasındadır. Bizim kardeşliğe, refaha ihtiyacımız var ve hükümetimiz bunu gerçekleştirmeye çalışıyor."

Kahvaltı rekorunun kırılmasının da çok önemli bir gelişme olduğuna dikkati çeken Çelik, bunun, kentin geleneksel misafirperverliğinin göstergesi olan kahvaltının rekora dahil edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kalkınma Bakanı Yılmaz Van'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa'da mağarada define faciası: 1 kişi öldü, mahsur kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor
    09:59 Bursa'da mağarada define faciası: 1 kişi öldü, mahsur kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor

    Bursa'nın İznik ilçesinde kaçak kazı yapan definecilerden biri göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Mahsur kalan 2 kişi için kurtarma çalışmaları devam ediyor. Jandarma, AFAD ve JAK ekipleri olay yerine sevk edildi.

  • Ağrı'da Yaralı Halde Bulunan Şahin Tedavi Altına Alındı
    09:58 Ağrı'da Yaralı Halde Bulunan Şahin Tedavi Altına Alındı

    Ağrı Valiliği İl Jandarma Komutanlığı, Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından yapılan devriye faaliyeti sırasında yaralı bir şahin kuşu bulundu. Yaralı şahin, Ağrı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edilerek tedavi edilmeye başlandı.

  • Erzurum'da Türkiye Curling 2. Lig Yükselme Final Müsabakaları Başladı
    09:58 Erzurum'da Türkiye Curling 2. Lig Yükselme Final Müsabakaları Başladı

    Türkiye Curling Federasyonu'nun 2023-2024 sezonu faaliyet programında yer alan Türkiye Curling 2. Lig Yükselme Final Müsabakaları, Erzurum Yakutiye Curling Salonu'nda başladı. 7 il, 15 kulüp, 16 takım, 7 hakem, 16 antrenör ve yaklaşık 80 sporcu bu müsabakalara katılıyor. Yükselme finalleri sonrasında derece yapan takımlar, Erzurum Curling Salonu'nda yapılacak olan Türkiye Curling 2. Lig Müsabakalarına katılmaya hak kazanacaklar.

  • Ferhan Şensoy'un Hayrola Karyola oyunu AKM'de sahnelendi
    09:58 Ferhan Şensoy'un Hayrola Karyola oyunu AKM'de sahnelendi

    Ferhan Şensoy'un kaleme aldığı Hayrola Karyola oyunu, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sanatseverlerle buluştu. Oyunda müzik eşliğinde seyirciyle etkileşim halinde olan genç çiftlerin komik ve trajik durumları anlatılıyor. Oyun, geleneksel Türk tiyatrosu normlarından yararlanılarak sahneleniyor. Oyuncular, oyunu keyifle oynadıklarını ve yeni eklemelerle daha keyifli bir boyut kazandığını belirtiyor.

  • Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu: 10 gözaltı
    09:57 Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu: 10 gözaltı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik 52 personel ile yapılan şafak operasyonunda 10 kişi yakalandı. Operasyonda uyuşturucu madde ve silahlar ele geçirildi. Gözaltına alınan 9 kişi tutuklandı.

  • Eskişehir'de Sokak Hayvanları İçin Mücadele Eden Gönüllüye Motosiklet Çalındı
    09:54 Eskişehir'de Sokak Hayvanları İçin Mücadele Eden Gönüllüye Motosiklet Çalındı

    Eskişehir'de 30 yıldır sokak hayvanları için yemek dağıtan Erol Dürüşken, motosikletinin çalınmasına rağmen mücadelesinden vazgeçmiyor. Günlük ortalama 60 kilometre yol katederek yemek dağıtımı yapan Dürüşken, 1 senede 21 bin 500 kilometre yol kat ettiğini belirtti. Dağıtım miktarının bazı günler 300 kilograma kadar ulaştığını söyleyen Dürüşken, destek olan herkese teşekkür etti.

  • Geldikleri marketten telefon çalan şahıslar kamerada
    09:52 Geldikleri marketten telefon çalan şahıslar kamerada

    Başakşehir'de bulunan bir markette, 2 şüpheli, kasanın yanında bulunan telefonu çalmak için bir kişinin dalgınlığından faydalandı. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen olayda, bir şüpheli telefonu alıp cebine koyarken diğer şüpheli ise gözcülük yaptı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hayvancılıkla Uğraşanlara Su Faturası Desteği Devam Ediyor
    09:52 Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hayvancılıkla Uğraşanlara Su Faturası Desteği Devam Ediyor

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan şahıs ve işletmelere tahakkuk ettirilecek su faturalarının yüzde 50'sini ödeme uygulamasına 2024 yılında da devam edecek. Büyükşehir Belediye Meclisi, hayvancılıkla uğraşan üreticilerin su faturalarının yarısının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması ile ilgili karar meclis üyelerince oy birliği ile kabul etti.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tren Seferlerinin Durdurulması Kararına Karşı Önlem Aldı
    09:52 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tren Seferlerinin Durdurulması Kararına Karşı Önlem Aldı

    Mersin ve Adana arasında faaliyet gösteren tren seferlerinin 2 yıl süreyle durdurulması kararının ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi, artırılan seferler ve yeni açılan hatlarla mağduriyet yaşanmaması için önlem aldı.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a Dünya Şehirlerinden Kutlama Mesajları
    09:51 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a Dünya Şehirlerinden Kutlama Mesajları

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Paris, Viyana, Atina ve Barselona gibi birçok şehrin belediye başkanlarından kutlama mesajları aldı. Başkanlar, Tugay'a başarı dileklerini iletti.

  • Bursa'da facia ucuz atlatıldı: Freni boşalan kamyon eve girdi
    09:50 Bursa'da facia ucuz atlatıldı: Freni boşalan kamyon eve girdi

    Bursa'da freni boşalan kamyon önce elektrik direğine çarptı ardından eve girdi. Kazada yaralanan olmazken evde hasar meydana geldi. Kaza, dün saat 20.00 sıralarında merkez Yıldırım ilçesi Ortabağlar Mahallesi Huzur Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 16 ARJ 236 plakalı kamyon sürücüsü rampa aşağıya inerken frene bastığında aracı durduramadığını fark etti. Sürücü önce cadde üzerinde bulunan elektrik direğine ardından da eve çarparak durabildi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan olmazken evde hasar meydana geldi. Freni patlayan kamyon vinç ile girdiği evden çıkarıldı. Trafik ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement