Kalkınma Bakanı Yımaz Malatya'da - Son Dakika
Yerel

Kalkınma Bakanı Yımaz Malatya'da

Bakan Yılmaz: "Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara karşı, kardeşliğimizi inadına daha fazla güçlendirmemiz lazım. İstikrarımızı bozmaya çalışanlara karşı inadına, istikrarımızı güçlendirmemiz lazım ve el birliğiyle çok ter dökmemiz, çalışmamız lazım"

18.10.2014 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara karşı, kardeşliğimizi inadına daha fazla güçlendirmemiz lazım. İstikrarımızı bozmaya çalışanlara karşı inadına, istikrarımızı güçlendirmemiz lazım ve el birliğiyle çok ter dökmemiz, çalışmamız lazım" dedi.

Yılmaz, Yeşilyurt Belediyesi'nin eski belediye hizmet binalarının eğitime kazandırılması için "Yeşil Konak" adı altında hizmete sunduğu Gündüzbey Mahallesi'ndeki merkezin açılışını gerçekleştirdi.

Öğrencilerin derslerine yardımcı olacak kursların açılacağı merkezi gezen Yılmaz, burada çocuklarla sohbet etti.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Yılmaz'a bir öğrencinin yaptığı karakalem çalışmasını sundu.

Yılmaz, daha sonra Birlik Vakfı Malatya Şubesi'ni ziyaret etti.

Burada konuşan Yılmaz, Birlik Vakfı'nın 28 Şubat sürecinde haksızlığa uğradığını ancak son 10 yılda gerçekleştirilen demokratikleşme adımlarıyla vakfın itibarının geri verildiğini söyleyerek, "Vakıf, sabırla hukuk içerisinde mücadelesini yürütmüş ve en sonunda da doğru hak olan konumunu, pozisyonunu da herkese kabul ettirmiş durumda. O açıdan gerçekten sevinçliyiz. Demek ki Türkiye o badireleri atlattı. Vatandaşımızın, halkımızın desteğiyle Rabbimizin yardımıyla o sıkıntılı günler geride kaldı" diye konuştu.

Yılmaz, Türkiye'nin 2023 vizyonu kapsamında, kamu ve özel sektörü ve sivil toplum kuruluşlarının el ele vermesiyle ilerleyeceğini belirtti.

"Sivil topluma büyük rol düşüyor"

Türkiye'nin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Farklı etnik kökenlerden, farklı mezheplerden, farklı siyasi anlayışlardan da olsa aynı topraklar üzerinde birlik beraberliğimizi tarihimizle birlikte sağlayıp geleceğe yürümemiz gerekiyor ve burada da içinde bulunduğumuz bölgenin ne kadar zor bir bölge olduğunu, ne kadar riskler taşıdığını hep birlikte görüyorsunuz. İçeride, dışarıda Türkiye'nin önünü kesmek isteyenleri, çeşitli tuzaklar kurmak isteyenleri de görüyorsunuz. Bunlara karşı en büyük çaremiz, birliğimizi ve beraberliğimizi arttırmak, kardeşliğimizi güçlendirmek ve geleceğe böylece yürümek. Bu anlamda da sivil topluma büyük rol düşüyor."

Bakan Yılmaz, Türkiye'de son dönemlerde istenmeyen hadiselerin yaşandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"İşte geçtiğimiz günlerde yine birtakım hadiseler yaşadık. Onları yapanlar, kardeşliğimizi bozmaya çalışıyor. Bizi birbirimizden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Çeşitli kesimler arasında düşmanlık tohumları ekmeye, nefret tohumları ekmeye çalışıyorlar. Onlar neyi yapmaya çalışıyorlarsa onların tersini yapmalıyız. Birtakım şiddet hadiseleriyle birtakım provokasyonlarla neyi yapmaya çalışıyorlarsa çok şuurlu olmamız lazım. Neyi amaçladıklarını iyi analiz yapmamız lazım ve o amaçların tam tersine hareket etmemiz lazım. Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara karşı, kardeşliğimizi inadına daha fazla güçlendirmemiz lazım. İstikrarımızı bozmaya çalışanlara karşı inadına, istikrarımızı güçlendirmemiz lazım ve el birliğiyle çok ter dökmemiz, çalışmamız lazım." - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kalkınma Bakanı Yımaz Malatya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement