Kalp Krizi Geçiren Genç 30 Dakika Süren Operasyonla Kurtuldu - Son Dakika
Yerel

Kalp Krizi Geçiren Genç 30 Dakika Süren Operasyonla Kurtuldu

Kalp Krizi Geçiren Genç 30 Dakika Süren Operasyonla Kurtuldu

Bartın'da kalp krizi geçiren 28 yaşındaki Sercan İnce'nin pıhtıyla tıkanan ana damarlar ameliyata gerek kalmadan yarım saat süren bir işlemle açıldı.

31.01.2014 12:10  Güncelleme: 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'da kalp krizi geçiren 28 yaşındaki Sercan İnce'nin pıhtıyla tamamen tıkanan ana damarlar ameliyata gerek kalmadan Karabük Özel Medikar Hastanesinde stent ve pıhtı emici cihazla yarım saat süren bir işlemle açıldı.

Daha önce kalp hastalığı olmayan ve sigara içmediği belirtilen Sercan İnce (28) ani kalp krizi ile Bartın'dan Karabük'te bulunan Özel Medikar Hastanesine sevk edildi.

Hastaneye ulaştırılan İnce'nin ilk muayenesini yapan Kardiyoloji Bölümü Uzm. Dr Cihan Şengül ve Uzm. Dr. Murat Erden tarafından yapılan koroner anjiografi de ana damarının pıhtıyla tamamen tıkandığı saptadı.

Normalde tedavisi yalnızca açık kalp ameliyatı ile yapılabilen damar açma Medikar Hastanesinin olanakları kullanılarak anjiografi ekibinin ameliyata gerek olmadan stent ve pıhtı emici cihazla yarım saat süren bir işlemle tedavisi başarı ile yapıldı.

Uzm. Dr Cihan Şengül " Günümüzde kalp krizleri için herhangi bir yaş sınırı ne yazık ki kalmamış olup, özellikle sigara içen ve ailesinde erken yaşta kalp hastalığı öyküsü bulunan kişilerin, rutin kontrollerini aksatmamaları ve göğüs ağrılarını çok önemsemeleri gerekmektedir" diyerek kalp krizine karşı uyardı. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kalp Krizi Geçiren Genç 30 Dakika Süren Operasyonla Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement