Kalp Krizine Dikkat - Son Dakika
Güncel

Kalp Krizine Dikkat

Karabük Özel MEDİKAR Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji bölümü uzman Dr.

28.04.2013 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Özel MEDİKAR Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji bölümü uzman Dr. Oğuz Yaşar Sarıgül, kalp krizinin günümüzde beslenme değişikliği, stres, şehir hayatı ve hayvansal gıdaların fazla tüketilmesi nedeni ile biraz daha erken yaşlarda gözükmeye başladığını söyledi.

Dr. Sargül, kalbin mucizevi bir organ olduğunu ve dakikada yaklaşık 60 kez, günde ise 100 bin defa kasılıp gevşeyen bir organ olduğunu belirterek, "Bu sayede bir dakikada yaklaşık 5 litre, bir günde ise 10 bin litre kanı vücudumuza pompalamaktadır. Kalbimiz vücudun ihtiyacı olan oksijen ve besinleri pompalarken, kendisi de beslenmesi gerekmektedir. Beslenmesini koroner damarlarla yapmaktadır. Kalbin beslenmesini sağlayan koroner damarlarda herhangi bir tıkanma daralma durumunda kalp kasında meydana gelen hasar kalp krizini oluşturur. Kalp krizi günümüz şartlarında toplumsal olarak beslenme değişikliği, stres, şehir hayatı ve hayvansal gıdaların fazla tüketilmesi nedeni ile kalp krizi biraz daha erken yaşlarda gözükmektedir" dedi.

Kalp krizinin aslında bir yaşlılık hastalığı olduğunu da anlatan Sarıgül, "Ancak günümüzde kalp krizi daha genç yaşlarda giderek yaygınlaşmaktadır. Kalp krizi için 5 tane büyük risk vardır. Bunlar, sigara, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, kolesterol yüksekliği ve genetik yapıdır. Kalp krizinin bir ailede genetik olması için 55 yaşından genç erkek yakınlarında, 65 yaş genç kadın yakınlarında ve en az 3 yakınında kalp hastalığı olması durumunda genetik rastlanılır. Kalp krizi geçiren yada kalp hastalığı olan hastalar, sigara içmeyi bırakmalı, tansiyon ve şeker hastalıklarını yakından takip etmeleri, kolesterol normal düzeyde olması lazım" diye konuştu. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kalp Krizine Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement