Kalpsiz Aşk Festivali" - Son Dakika
Kültür Sanat

Kalpsiz Aşk Festivali"

Kalpsiz Aşk Festivali"

Aşkı anlatan eserlerin sanatseverle buluşacağı festival, 11 Şubat'ta başlayacak.

07.02.2014 21:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 6.'sı düzenlenen "Kalpsiz Aşk Festivali", 11 Şubat'ta sanatseverlerle buluşacak.

Şehir Hatları AŞ'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da aşkı anlatmak için yola çıkan sanatçıların cam, heykel, fotoğraf gibi farklı disiplinlerden oluşan eserleri sergilenecek.

Küratörlüğünü Işık Gençoğlu'nun yaptığı festival, 11-22 Şubat tarihlerinde "Merhamet" konulu farklı bir fotoğraf sergisine de ev sahipliği yapacak.

Festivalin birinci günü olan 11 Şubat'ta Beyoğlu Sanat Galerisi'nde açılacak sergi, çevresinde olan-bitene duyarsız kalmayan fotoğraf sanatçılarının eserlerinden oluşuyor.

Kerem Sanlıman, Nihal Gündüz, Özcan Yaman, Uğur Ataç Erbil Balta, Ferdi Limani, Selahattin Sevi, Ercan Arslan, Mustafa Önder, Parisa Karamnezhad, Noyan Babataşı, Yavuz Pilevneli katılımcılar arasında.

Farklı temaları ve perspektifleriyle adından söz ettiren fotoğraf sanatçısı Nihal Gündüz de sergiye, "Umut" isimli tematik çalışmasıyla katılıyor.

Sanatçının vapur iskelesinde gördüğü bir andan esinlenerek tasarladığı sahne ile yaşam alanlarının engelsiz olması dileği ortaya konuluyor.

Gündüz'ün Şehir Hatları AŞ'nin desteğiyle "Şehit İlker Karter" vapuru kullanılarak yapılan bu çalışmada, engelli bir kişinin toplumsal engellerden kurtularak özgürce vapura binişini sahneleniyor.

Çekimler, Selim Baklacı'nın tasarladığı kıyafeti giyen Göksun Çam ile gerçekleştirildi. Sanatçının "Umut" isimli eserinin satışından elde edilecek gelir, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ne bağışlanacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kalpsiz Aşk Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement