Son dakika Kamboçya haberleri, Kamboçya son dakika, son dakika Kamboçya

Son Dakika Kamboçya Haberleri

  • Kamboçya'da saldırı sonucu hayatını kaybeden Ufuk Öntürk'ün cenazesi İzmir'de defnedildi
    16:42 Kamboçya'da saldırı sonucu hayatını kaybeden Ufuk Öntürk'ün cenazesi İzmir'de defnedildi

    Kamboçya'da uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ufuk Öntürk'ün cenazesi, Dışişleri Bakanlığının girişimleriyle ülkeye getirilerek İzmir'de toprağa verildi. Öntürk'ün ablası, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan'a teşekkür etti.

  • Kamboçya'da öldürülen İzmirli Ufuk Öntürk defnedildi
    16:27 Kamboçya'da öldürülen İzmirli Ufuk Öntürk defnedildi

    Güneydoğu Asya ülkesi Kamboçya'da çekiçli saldırı sonucu hayatını kaybeden Ufuk Öntürk, İzmir'de defnedildi. Öntürk'ün eniştesi, olayın bir kül tablasının düşmesiyle başladığını ve 6 kişi tarafından çekiçle vurularak öldürüldüğünü belirtti. Cinayetle ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kamboçya'da çekiçli saldırıya uğrayan Ufuk Öntürk İzmir'de defnedildi
    16:20 Kamboçya'da çekiçli saldırıya uğrayan Ufuk Öntürk İzmir'de defnedildi

    Kamboçya'da kaldığı pansiyonda çekiçli saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Ufuk Öntürk'ün cenazesi İzmir'de defnedildi. Cinayetle ilgili bilgi veren enişte Deniz Keser, saldırının pansiyon çalışanları ve akrabaları tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Öntürk'ün cenazesinin Türkiye'ye getirilmesi için devlet yetkilileri harekete geçti. AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan da cenaze namazına katıldı ve devletin desteğini vurguladı.

  • Kamboçya'da hayatını kaybeden Ufuk Öntürk'ün cenazesi İzmir'e getirildi
    17 Mar Kamboçya'da hayatını kaybeden Ufuk Öntürk'ün cenazesi İzmir'e getirildi

    Kamboçya'da yaşayan ve uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ufuk Öntürk'ün cenazesi, Dışişleri Bakanlığının girişimleriyle İzmir'e getirildi. Öntürk'ün eniştesi, saldırıyla ilgili tutuklamaların yapıldığını ve sorumluların en ağır cezaya çarptırılmasını beklediklerini söyledi. Cenazenin Türkiye'ye getirilme sürecinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan'a teşekkür edildi.

  • Kamboçya'da saldırıya uğrayan Ufuk Öntürk'ün cenazesi İzmir'e getirildi
    17 Mar Kamboçya'da saldırıya uğrayan Ufuk Öntürk'ün cenazesi İzmir'e getirildi

    Kamboçya'da kaldığı pansiyonun sahibi ve çalışanları tarafından çekiçli saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Ufuk Öntürk'ün cenazesi, Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girmesiyle yakınlarının yaşadığı İzmir'e getirildi. Cenazenin yarın defnedileceği öğrenildi.

  • Kamboçya'da yaşayan Ufuk Öntürk'ün cenazesi İzmir'e getirilecek
    02 Mar Kamboçya'da yaşayan Ufuk Öntürk'ün cenazesi İzmir'e getirilecek

    Kamboçya'da yaşayan ve uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ufuk Öntürk'ün cenazesinin Dışişleri Bakanlığının girişimleriyle İzmir'e getirileceği belirtildi. Öntürk'ün ablası Yıldız Eyiçalış, Kamboçyalı yetkililerin cenazenin nakli için 15 bin dolar istemesiyle ikinci bir acı yaşadıklarını söyledi. Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle irtibat kurulduğu ve cenazenin gelecek hafta Türkiye'ye getirileceği bilgisi verildi.

  • Kamboçya'da çekiçli saldırıda öldürülen Türk için Bakan Fidan devreye girdi
    02 Mar Kamboçya'da çekiçli saldırıda öldürülen Türk için Bakan Fidan devreye girdi

    2016'da kalp krizi geçiren Ufuk Öntürk hayata geri tutununca dünyayı gezmek istedi. 2018'de seyahate başlayan ve Kamboçya'ya yerleşen Öntürk kaldığı otelde vahşice öldürüldü. Budist inancına göre cenazesinin yakılması gereken Öntürk'ün ailesi durumu yetkililere bildirdi. Hakan Fidan'ın devreye girmesiyle bakanlıktan ödenek çıkarıldı ve cenazenin Türkiye'ye gönderilmesi kararı alındı.

  • Çinli COMAC Şirketinin Uçakları Güneydoğu Asya'da Test Uçuşlarına Başladı
    29 Şub Çinli COMAC Şirketinin Uçakları Güneydoğu Asya'da Test Uçuşlarına Başladı

    Çin Ticari Uçak Limited Şirketi (COMAC) tarafından üretilen C919 ve ARJ21 tipi jet yolcu uçakları, Güneydoğu Asya'da test uçuşlarına başladı. İki uçak, önümüzdeki iki hafta boyunca Vietnam, Laos, Kamboçya, Malezya ve Endonezya'da yoğun bir programdan geçecek. C919 ve ARJ21 modelleri, 2024 Singapur Havacılık Fuarı'nda büyük ilgi gördü.

  • Çin Ticari Uçakları Güneydoğu Asya'da Test Uçuşlarına Başladı
    28 Şub Çin Ticari Uçakları Güneydoğu Asya'da Test Uçuşlarına Başladı

    Çin Ticari Uçak Limited Şirketi (COMAC) tarafından üretilen C919 ve ARJ21 tipi jet yolcu uçakları, Güneydoğu Asya'da test uçuşlarına başladı. Uçaklar, önümüzdeki iki hafta boyunca Vietnam, Laos, Kamboçya, Malezya ve Endonezya'da yoğun bir programdan geçecek. COMAC, test uçuşlarının, Çin yapımı ticari uçakların Güneydoğu Asya'daki havalimanları ve güzergahlara uyumluluğunu doğrulamak ve şirketin bu pazardaki araştırmaları için temel oluşturmak amacıyla yapıldığını belirtti. COMAC, Asya Pasifik pazarındaki talebin artmasıyla birlikte bu pazardan istifade etmek için hazırlıklara başlamış durumda.

  • ASEAN Parlamentolar Arası Asamblesi Türk Grubu Başkanı Osman Sağlam, üye ülkelerin büyükelçilerini kabul etti
    21 Şub ASEAN Parlamentolar Arası Asamblesi Türk Grubu Başkanı Osman Sağlam, üye ülkelerin büyükelçilerini kabul etti

    ASEAN Parlamentolar Arası Asamblesi Türk Grubu Başkanı Osman Sağlam, Malezya, Endonezya, Filipinler, Vietnam, Kamboçya, Singapur ve Brunei Sultanlığı büyükelçilerini kabul etti. Görüşme, basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

  • Kar altında mest eden güzellik: Gümüşhane-Şiran sınırındaki Tersun Dağı'nda doğa yürüyüşü
    19 Şub Kar altında mest eden güzellik: Gümüşhane-Şiran sınırındaki Tersun Dağı'nda doğa yürüyüşü

    Gümüşhane ve Trabzon'un doğa severleri Tersun Dağı'nda karın büyüsüne kapıldı. Eşsiz manzaralar eşliğinde yapılan doğa yürüyüşüne Kamboçyalı üniversite öğrencileri de katıldı. Sporcular, karla kaplı ağaçların oluşturduğu tünellerden geçerek ilerlerken karla mücadele etmenin verdiği keyifle neşeli kahkahalar attı. Bembeyaz bir örtüyle kaplı zirvenin muhteşem manzarası karşısında hayran olan dağcılar, kendilerini doğaya bırakarak huzurlu anlar yaşadı.

  • Türk Yaş Meyve ve Sebze Sektörü Ocak Ayında İhracatını Artırdı
    18 Şub Türk Yaş Meyve ve Sebze Sektörü Ocak Ayında İhracatını Artırdı

    Türk yaş meyve ve sebze sektörü, ocak ayında gerçekleştirdiği 367,1 milyon dolarlık ihracatın yüzde 62'sini Mersin, Antalya ve Hatay illeri tarafından gerçekleştirdi. Türkiye'nin yaş meyve ve sebze ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,2 artış gösterdi. Rusya, Irak ve Romanya, Türk meyve ve sebzeye en fazla talep gösteren ülkeler oldu. Türk meyve ve sebze ihracatı dünyanın 106 farklı noktasına yapıldı.

  • Çin Yeni Yılı Asya Pasifik Ülkelerinde Kutlandı
    10 Şub Çin Yeni Yılı Asya Pasifik Ülkelerinde Kutlandı

    Bahar Bayramı olarak da bilinen Çin Yeni Yılı, Singapur, Yeni Zelanda, Endonezya, Kamboçya, Japonya ve diğer Asya Pasifik ülkelerinde kutlandı.

  • Ticaret Bakanlığı, İhracatta Hedef Ülkeler Listesini Güncelledi
    14 Oca Ticaret Bakanlığı, İhracatta Hedef Ülkeler Listesini Güncelledi

    Ticaret Bakanlığı, her yıl hazırladığı İhracatta Hedef Ülkeler Listesi'ni güncelledi. 2024 yılında firmaların yönlendirilebileceği hedef pazarlar listesinden İsrail ve Irak'ın çıkarıldığı görüldü. Listeye ise 9 yeni ülke eklendi.

  • İtalyan Sanatçı Asya Seyahatini Resim Sergisiyle Anlattı
    09 Oca İtalyan Sanatçı Asya Seyahatini Resim Sergisiyle Anlattı

    İtalyan sanatçı Francesca Biondi, Asya ülkelerine gerçekleştirdiği seyahatlerini içeren resim sergisini Artizan Sanat'ta ziyarete açtı. Biondi, seyahatlerinde yerel halkın kullandığı ulaşım araçlarını tercih ettiğini ve Couchsurfing ile konakladığını belirtti. Sergideki resimler, Türkiye ile başlayıp 15 Asya ülkesini kapsayan seyahatlerinin hikayelerini özetliyor. Biondi, seyahatlerinde çizdiği portreleri kişilere hediye ettiğini ve sergideki resimlerin kopyalarını sergilediğini ifade etti. Sanatçı, Asya seyahati boyunca her ülkenin farklı özelliklerine hayran olduğunu ve Türkiye'yi evi gibi hissettiğini söyledi. Kovid-19 salgını nedeniyle seyahatini yarıda bırakan Biondi, yakın zamanda tekrar Asya kıtasını dolaşmayı planladığını belirtti.

  • Samandağ'da Kamışlar Ney'e Dönüşüyor
    04 Oca Samandağ'da Kamışlar Ney'e Dönüşüyor

    Hatay'ın Samandağ ilçesinde sulak alanlarda yetişen kamışlar, özenle toplanarak kurutulduktan sonra işlenerek ney haline getiriliyor. Bu neyler, yurt içi ve yurt dışında 5 bin ile 30 bin TL arasında satılıyor.

  • Çin Büyükelçiliği, ABD'deki Öğrencilere Sanal Rehin Alma Uyarısı Yaptı
    03 Oca Çin Büyükelçiliği, ABD'deki Öğrencilere Sanal Rehin Alma Uyarısı Yaptı

    Polis güçleri, ABD, İngiltere, Avustralya ve Japonya'da okuyan Çinli öğrencilerin 'sanal rehin alma' dolandırıcılıklarında hedef alındığını söylüyor.

  • Japonya, Malezya'ya kurtarma botları ve dron sağlayacak
    16 Ara Japonya, Malezya'ya kurtarma botları ve dron sağlayacak

    Japonya, Malezya'ya kurtarma botları ve dron sağlamak için güvenlik işbirliği çerçevesinde anlaşma imzaladı. Anlaşma, Japonya'nın Resmi Güvenlik Yardımı (OSA) çerçevesinde gerçekleşti ve Japonya'nın Malezya'ya Güney Çin Denizi ve Malakka Boğazı'nda devriye ve takip süreçlerinde kullanılmak üzere dron ve kurtarma botları sağlayacağı belirtildi.

  • Tayland nerede, hangi kıtada? Tayland başkenti neresi?
    15 Ara Tayland nerede, hangi kıtada? Tayland başkenti neresi?

    Tayland, güler yüzlü insanları, renkli festivalleri ve tarihi tapınakları ile ünlü Güneydoğu Asya ülkelerinden biridir. Bu yazıda, Tayland'ın coğrafi konumu, nüfusu, para birimi, resmi dili ve vize politikası hakkında önemli bilgiler bulacaksınız.

  • Savaş suçlarının sorumluları, uluslararası mahkemelerden kaçamıyor
    12 Ara Savaş suçlarının sorumluları, uluslararası mahkemelerden kaçamıyor

    Gazze'de, İsrail'in devam eden soykırımı karşısında mevcut uluslararası mekanizmaların etkisizliği tartışma konusu olurken, soykırım, insanlığa karşı işlenen suçlar ve savaş suçlarının sorumluları, uluslararası mahkemelerin yargılamasından kaçamıyor.

  • Kamboçya Başbakanı Hun Manet, Vietnam Başbakanı ile görüştü
    11 Ara Kamboçya Başbakanı Hun Manet, Vietnam Başbakanı ile görüştü

    Kamboçya Başbakanı Hun Manet, Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh ile görüşmek üzere Hanoi'ye ziyaret gerçekleştirdi. İki lider, eğitim, güvenlik, savunma ve sınır konularını ele aldı ve ticaret ile bilim alanlarında işbirliği yapma konusunda anlaşmaya vardı.

  • Lancang-Mekong İşbirliği Dışişleri Bakanları Toplantısı Beijing'de düzenlendi
    08 Ara Lancang-Mekong İşbirliği Dışişleri Bakanları Toplantısı Beijing'de düzenlendi

    Çin'in başkenti Beijing'de gerçekleştirilen 8. Lancang-Mekong İşbirliği (LMC) Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda, LMC ülkelerinin işbirliği ve gelişme konuları ele alındı. Toplantıya katılan bakanlar, LMC'nin bölgesel barış, istikrar, kalkınma ve refah için önemli bir platform olduğunu vurguladı.

  • Çin ve Kamboçya, ortak geleceğe sahip bir topluluk inşası için eylem planı imzaladı
    08 Ara Çin ve Kamboçya, ortak geleceğe sahip bir topluluk inşası için eylem planı imzaladı

    Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Kamboçya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Sok Chenda Sophea ile bir araya gelerek ortak geleceğe sahip bir topluluk inşası için eylem planının yeni versiyonunu imzaladıklarını belirtti. İki ülke, Kuşak ve Yol İnisiyatifi'ne yönelik saldırı ve karalama çabalarını püskürtmek için işbirliğini daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

  • Çin, Kamboçya'da deniz üssüne donanma gemilerini demirledi
    07 Ara Çin, Kamboçya'da deniz üssüne donanma gemilerini demirledi

    Çin, Kamboçya'nın Tayland Körfezi'ndeki Ream Deniz Üssü'ne donanma gemilerini demirleyen ilk ülke oldu. Kamboçya Savunma Bakanı Tea Seiha'nın sosyal medyada paylaştığı görüntülerde, en az iki Çin donanma gemisinin deniz üssüne demirlediği görülüyor. ABD ve bölge ülkeleri, Çin'in projenin amacı ve niteliği hakkında şeffaf olmadığı konusunda endişelerini dile getiriyor.

  • Gazze'de yaşananlar karşısında uluslararası mahkemeler etkisiz kalıyor
    05 Ara Gazze'de yaşananlar karşısında uluslararası mahkemeler etkisiz kalıyor

    İsrail'in uluslararası hukuk kurallarını açıkça ihlal ederek, işgal ettiği Filistin topraklarında 7 Ekim ve sonrasında işlediği savaş suçları, insanlığa karşı suçlar ve soykırım suçları karşısında uluslararası mahkemelerin gerekli adımları atmadığı ve etkisiz kaldığı görülüyor.

  • 5 milletlerarası anlaşma Resmi Gazete'de yayımlandı
    01 Ara 5 milletlerarası anlaşma Resmi Gazete'de yayımlandı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 5 milletlerarası anlaşma, Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Henry Kissinger 100 yaşında hayatını kaybetti
    30 Kas Henry Kissinger 100 yaşında hayatını kaybetti

    ABD'nin 20. yüzyıldaki dış politikada en önemli ve tartışmalı isimlerinden biri olan ve 'savaş suçlusu' olarak görülen Nobel ödüllü Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, 100 yaşında hayatını kaybetti. Kissinger Associates tarafından yapılan açıklamada, 100 yaşındaki Kissinger'in Connecticut eyaletindeki evinde yaşamını yitirdiği ve aile arasında düzenlenecek bir törenle defnedileceği duyuruldu.

  • 100 yaşında ölen Henry Kissinger, 5 milyondan fazla kişinin ölümünden sorumluydu
    30 Kas 100 yaşında ölen Henry Kissinger, 5 milyondan fazla kişinin ölümünden sorumluydu

    Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Henry Kissinger 100 yaşında hayatını kaybederken, hayatı boyunca eleştirilen isimden geriye kanlı bir geçmiş kaldı. Kamboçya, Doğu Timor ve Bangladeş'te soykırımları kolaylaştıran Kissinger, Afrika'da hızlanan iç savaşları, Güney Amerika'daki darbeleri ve ölüm mangalarını destekleyerek 5 milyondan fazla kişinin ölümüne neden olmuştu.

  • Henry Kissinger 100 yaşında hayatını kaybetti
    30 Kas Henry Kissinger 100 yaşında hayatını kaybetti

    Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı ve ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, 100 yaşında hayatını kaybetti. Kissinger, Nazi Almanya'sından kaçan Yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş ve önemli görevlerde bulunmuştur. Ancak, Kamboçya'nın bombalanması ve Vietnam'ın güneyinin işgal edilmesindeki rolü nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştır.

  • Eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger 100 yaşında hayatını kaybetti
    30 Kas Eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger 100 yaşında hayatını kaybetti

    Amerika Birleşik Devletleri Eski Dışişleri BakanI Henry Kissinger, 100 yaşında hayatını kaybetti. Kissinger, 1973 Nobel Barış Ödülü'nü kazanmış ancak bu ödül tartışmalara yol açmıştı.

  • Kamboçya'nın Geleneksel Su Festivali'nde Tekne Yarışları Düzenlendi
    29 Kas Kamboçya'nın Geleneksel Su Festivali'nde Tekne Yarışları Düzenlendi

    PUNOM PEN, 29 Kasım (Xinhua) -- Kamboçya'nın başkenti Punom Pen'de düzenlenen Su Festivali'nde Tonle Sap nehrindeki tekne yarışına katılan kürekçiler, 28 Kasım 2023. Kamboçya'nın geleneksel Su Festivali Salı akşamı sona erdi.

  • Kamboçya'nın Geleneksel Su Festivali Tekne Yarışıyla Sona Erdi
    28 Kas Kamboçya'nın Geleneksel Su Festivali Tekne Yarışıyla Sona Erdi

    PUNOM PEN, 28 Kasım 2023 (Xinhua) -- Kamboçya'nın başkenti Punom Pen'deki Tonle Sap nehrinde, Su Festivali'nin kapanış töreninde düzenlenen tekne yarışına katılan kürekçiler, 28 Kasım 2023. Kamboçya'nın geleneksel Su Festivali Salı akşamı sona erdi.

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Rusya Parlamentosu Duma Başkan Yardımcısı Boris Çernışov'u kabul etti
    27 Kas TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Rusya Parlamentosu Duma Başkan Yardımcısı Boris Çernışov'u kabul etti

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Antalya'da gerçekleşen Asya Parlamenter Asamblesi İcra Konseyi Toplantısı kapsamında Rusya Parlamentosu Duma Başkan Yardımcısı Boris Çernışov'u kabul etti. Kabulde, bölgesel ve küresel konular, parlamentolar arası ilişkiler ve İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ele alındı.

  • Japonya ve Vietnam Deniz Güvenliği İşbirliği Mutabakatına Vardı
    27 Kas Japonya ve Vietnam Deniz Güvenliği İşbirliği Mutabakatına Vardı

    Japonya Başbakanı Kişida Fumio ve Vietnam Devlet Başkanı Vo Van Thuong, deniz güvenliği işbirliğinin geliştirilmesi konusunda anlaştı. İki lider, Japonya'dan Vietnam'a Resmi Güvenlik Yardımı (OSA) ulaştırılması istişarelerini başlatma kararı aldı. Japonya, Asya-Pasifik bölgesindeki demokratik ülkelerle işbirliğini artırarak Çin'e karşı nüfuzunu güçlendirmeyi hedefliyor.

  • APA, İsrail'in Filistin'e yönelik eylemlerini durdurmak için çalışıyor
    27 Kas APA, İsrail'in Filistin'e yönelik eylemlerini durdurmak için çalışıyor

    Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Genel Sekreteri Mohammad Reza Majidi, APA üyeleri olarak İsrail'in Filistin'e yönelik soykırıma varan eylemlerini durdurmak için çalıştıklarını bildirdi. APA İcra Konseyi Toplantısı'na Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Abdullah bin Muhammed Al Şeyh'in de aralarında bulunduğu üye ülkelerin meclis başkanları ve başkan yardımcıları katıldı.

  • Kamboçya'da düzenlenen Su Festivali'nde tekne yarışı yapıldı
    27 Kas Kamboçya'da düzenlenen Su Festivali'nde tekne yarışı yapıldı

    Kamboçya'nın başkenti Punom Pen'de düzenlenen Su Festivali'nde Tonle Sap nehrindeki tekne yarışına katılan kürekçiler, 26 Kasım 2023. Kamboçya'da Pazar günü başlayan üç günlük Su Festivali, Güneydoğu Asya ülkesinde 800 yıldan uzun bir tarihe sahip tekne yarışı geleneğini yeniden canlandırdı.

  • Kurtulmuş: Filistin Devleti kurulmadan Orta Doğu'da barış olmayacak
    27 Kas Kurtulmuş: Filistin Devleti kurulmadan Orta Doğu'da barış olmayacak

    TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) İcra Konseyi Toplantısı'nda, Filistin sorununun çözümü için 3 temel meseleye dikkat çekerek, "Başkenti Kudüs olan tam manasıyla hür, egemen, toprak bütünlüğü sağlanmış olan Filistin Devleti kurulmadan...

  • Kastamonu'da gemi karaya oturdu, 11 mürettebat kurtarıldı
    27 Kas Kastamonu'da gemi karaya oturdu, 11 mürettebat kurtarıldı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde fırtına sebebiyle karaya oturan gemideki 11 mürettebat kurtarıldı. Gemiden yapılan yardım ihbarları üzerine bölgeye AFAD, sahil güvenlik ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Etkili olan şiddetli fırtına sırasında sahilde bulunan kafelerde maddi hasar meydana geldi.

  • İnebolu'da gübre yüklü gemi karaya oturdu
    27 Kas İnebolu'da gübre yüklü gemi karaya oturdu

    KASTAMONU'nun İnebolu ilçesinde şiddetli fırtına nedeniyle gübre yüklü gemi karaya oturdu. Mürettebat itfaiye merdiveni ile tahliye edildi. Aynı fırtına nedeniyle deniz seviyesi yükselerek panik yaşattı.

  • İnebolu'da yük gemisi karaya oturdu
    27 Kas İnebolu'da yük gemisi karaya oturdu

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde fırtına nedeniyle Kamboçya bayraklı 'Vamos' adlı kuru yük gemisi kıyıya sürüklendi. Kurtarma çalışmaları devam ediyor.

  • TBMM'nin 28. Yasama Dönemi'nde dostluk gruplarının sayısı 147'ye ulaştı
    24 Kas TBMM'nin 28. Yasama Dönemi'nde dostluk gruplarının sayısı 147'ye ulaştı

    TBMM, 28. Yasama Dönemi'nde dostluk gruplarının sayısını bir önceki döneme göre artırarak 147'ye çıkardı. Hollanda, El Salvador, Trinidad ve Tobago ile Filipinler de dostluk grupları arasına katılan ülkeler arasında yer aldı.

  • Büyükelçilerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubu
    23 Kas Büyükelçilerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubu

    Büyükelçilerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubuCUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Kamboçya ve Tanzanya büyükelçilerinin güven mektuplarını kabul etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kamboçya Büyükelçisi Sok'u kabul etti
    23 Kas Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kamboçya Büyükelçisi Sok'u kabul etti

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kamboçya Büyükelçisi Chea Sok'u kabul etti.

  • GÜNDEM ÖZETİNE
    23 Kas GÜNDEM ÖZETİNE

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güven mektubu takdim edecek Kamboçya Büyükelçisi Chea Sok ve Tanzanya Büyükelçisi Iddi Seif Bakari'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

  • ASEAN Üyesi Ülkelerden İş İnsanları Trabzon'da Görüşmeler Yaptı
    19 Kas ASEAN Üyesi Ülkelerden İş İnsanları Trabzon'da Görüşmeler Yaptı

    ASEAN üyesi ülkelerden gelen iş insanları, Türkiye ile iş diyaloğu platformu projesi kapsamında Trabzon'da çeşitli firmalarla görüşmeler gerçekleştirdi. Fındık, somon, tekstil gibi sektörlerde iş birlikleri yapmayı amaçlayan iş insanları, Trabzon'da faaliyet gösteren sektörler hakkında bilgi aldı ve yeni iş birliklerinin ilk adımını attı.

  • Haftanın tarihine bakış
    19 Kas Haftanın tarihine bakış

    Millet Mekteplerinin 1928'deki açılış ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e başöğretmenlik unvanı veriliş tarihi olan 24 Kasım, 1981'den bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor.

  • Güneydoğu Asya Ülkeleri ve Aydın arasında iş diyalogları kurulacak
    18 Kas Güneydoğu Asya Ülkeleri ve Aydın arasında iş diyalogları kurulacak

    Aydın Ticaret Odası'nın yürütücüleri içerisinde bulunduğu 'Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği ile Türkiye Arasında İş Diyaloğu Kurulması' projesi kapsamında 10 farklı Asya ülkesinden temsilciler Aydın'a gelerek Aydın Ticaret Odası üyeleri ile buluştu. ASEAN üye ülkeleri ile karşılıklı ticaret ve yatırım fırsatlarını teşvik etmeyi ve ekonomik, sosyal-kültürel diyalog ve entegrasyonu geliştirmeyi amaçlayan proje çerçevesinde Aydın'a gelen yabancı iş insanları AYTO üyeleri ile görüşerek iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

  • Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği ile Türkiye Arasında İş Diyaloğu Kurulması Projesi Aydın'da Buluştu
    17 Kas Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği ile Türkiye Arasında İş Diyaloğu Kurulması Projesi Aydın'da Buluştu

    Aydın Ticaret Odası'nın yürütücüleri içerisinde bulunduğu 'Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) ile Türkiye Arasında İş Diyaloğu Kurulması' projesi kapsamında 10 farklı Asya ülkesinden temsilciler Aydın'a gelerek Aydın Ticaret Odası üyeleri ile bir araya geldi. Toplantıda, karşılıklı ticaret ve yatırım fırsatlarının teşvik edilmesi ve ekonomik, sosyal-kültürel diyalogun geliştirilmesi amaçlandı.

  • ESO ve TOBB, Yurtdışı Ticaret Hacmini Artırmak İçin 10 Ülkenin Temsilcisini Ağırladı
    15 Kas ESO ve TOBB, Yurtdışı Ticaret Hacmini Artırmak İçin 10 Ülkenin Temsilcisini Ağırladı

    Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ile Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğinde, yurtdışı ticaret hacmini arttırmak ve yeni iş birlikleri kurmak amacıyla 10 farklı ülkenin temsilcisi ESO'da bir araya geldi. ASEAN ülkeleri ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, ESO üyeleriyle karşılıklı iş görüşmeleri gerçekleştirildi. ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, projenin sektörler ve firmalar arasında somut iş birliklerinin kurulmasını hedeflediğini belirtti. Etkinlikte ayrıca Malezya Üreticiler Federasyonu, Filipinler İhracatçılar Konfederasyonu ve Kamboçya Genç Girişimciler Kurulu ile iş birliği anlaşmaları imzalandı.

  • TOBB Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Nepal'deki CACCI Konferansı'na katıldı
    15 Kas TOBB Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Nepal'deki CACCI Konferansı'na katıldı

    TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, 6-7 Kasım 2023 tarihlerinde Nepal'de gerçekleşen 37. Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) Konferansı'na katıldı. Konferansta, TEPAV tarafından hazırlanan çalışma olan 'Politika Savunuculuğu Çalışma Grubu' oturumu gerçekleşti ve CACCI Üye ülkelerine yol haritası çizilmesi planlandı. Ayrıca, CACCI Başkanı Peter McMullin'in yönettiği 97. CACCI Yönetim Kurulu Toplantısı'nda, CACCI'nin çalışmaları ve gelecek dönem faaliyetleri ele alındı. CACCI, Asya-Pasifik bölgesindeki 28 ülkenin Odalar Birliklerini bir araya getirerek ekonomik gelişmeye katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

  • Kara Mayınlarının Yasaklanması için Uluslararası Kampanya Raporu
    14 Kas Kara Mayınlarının Yasaklanması için Uluslararası Kampanya Raporu

    Ulusal Kampanya (ICBL), 2023 Kara Mayını Takip Raporu'nu yayımlayarak kara mayınlarının yasaklanması için uluslararası bir kampanya başlattı. Rapor, anti personel mayınlarının neden olduğu can kayıplarının arttığını gösterdi ve en yüksek can kaybının Suriye ve Ukrayna'da olduğunu ortaya koydu. Ayrıca, Ottawa Anlaşması'na uymayan ülkeler ve anti personel mayınların temizlenmesi konusunda ilerleme kaydeden ülkeler de raporda yer aldı.

  • Çin, ASEAN ülkeleriyle terörle mücadele ve deniz güvenliği tatbikatı düzenliyor
    14 Kas Çin, ASEAN ülkeleriyle terörle mücadele ve deniz güvenliği tatbikatı düzenliyor

    Çin, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) üyesi 5 ülke ile terörle mücadele ve deniz güvenliği tatbikatı düzenliyor. Tatbikata Çin'in yanı sıra Malezya, Tayland, Vietnam, Kamboçya ve Laos'tan 3 binden fazla asker katılıyor. Tatbikat, katılımcı ülkelerin terörizm ve korsanlıkla mücadele kabiliyetini artırmayı ve bölgesel barışın korunması için askeri güveni derinleştirmeyi amaçlıyor.

  • Uluslararası Af Örgütü, Kamboçya'yı Angkor Wat tahliyeleri nedeniyle suçladı
    14 Kas Uluslararası Af Örgütü, Kamboçya'yı Angkor Wat tahliyeleri nedeniyle suçladı

    Uluslararası Af Örgütü, Kamboçya'yı UNESCO dünya mirası listesindeki Angkor Wat tapınak kompleksi çevresinde yaşayan 10 bin aileyi zorla tahliye etmekle suçladı. Kamboçya hükümeti ise raporun doğru olmadığını ve tahliyelerin gönüllülük esasına uygun şekilde gerçekleştirildiğini savundu. UNESCO ise rapor nedeniyle derin endişe duyduğunu açıkladı ve Kamboçya hükümetine düzeltici önlemler alması çağrısında bulundu.

  • Uluslararası Af Örgütü, Kamboçya'nın Angkor Vat Tapınağı civarında yaşayan insanları zorla tahliye etmesini kınadı
    14 Kas Uluslararası Af Örgütü, Kamboçya'nın Angkor Vat Tapınağı civarında yaşayan insanları zorla tahliye etmesini kınadı

    Uluslararası Af Örgütü, Kamboçya hükümetinin, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Angkor Vat Tapınağı civarında yaşayan insanları zorla tahliye etmesinin uluslararası hukukun ihlali olduğunu savundu. Raporda, Kamboçya'nın 2022'den bu yana Angkor Vat Tapınağı kompleksini koruma gerekçesiyle 40 bin kişiyi tahliye ettiği ve bu tahliyelerin tehdit ve şiddet eylemleriyle gerçekleştirildiği belirtildi. Uluslararası Af Örgütü, Kamboçya hükümetini bu eylemi durdurmaya çağırdı.

  • Çin, Güneydoğu Asya ülkeleriyle ortak askeri tatbikat düzenliyor
    13 Kas Çin, Güneydoğu Asya ülkeleriyle ortak askeri tatbikat düzenliyor

    Çin'in Guangdong eyaletinde gerçekleştirilen 'Barış ve Dostluk-2023' adlı tatbikat, Çin, Kamboçya, Laos, Malezya, Tayland ve Vietnam silahlı kuvvetlerinin ortak çalışmasını içeriyor. Tatbikat, terörle mücadele, deniz güvenliği ve korsanlıkla mücadele yeteneklerini geliştirmeyi amaçlarken aynı zamanda bölgesel barış ve istikrarı korumak için işbirliğini derinleştirmeyi hedefliyor. Bu tatbikat, Çin'de ilk kez bu kod adıyla düzenlenirken, rekor sayıda ülke katılıyor.

  • Çin, ASEAN ülkeleriyle ortak tatbikat yapacak
    12 Kas Çin, ASEAN ülkeleriyle ortak tatbikat yapacak

    Çin, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) üyesi 5 ülke ile terörle mücadele ve deniz güvenliği konularında ortak tatbikat yapacağını duyurdu. Tatbikata Çin'in yanı sıra Malezya, Tayland, Vietnam, Kamboçya ve Laos'tan ordu ve donanma birlikleri katılacak. Aman Youyi tatbikatları, bölgesel barış ve istikrarın korunması ve terörizm ile korsanlıkla mücadele kabiliyetinin artırılması amacıyla düzenleniyor.

  • Çin, Güneydoğu Asya ülkeleriyle ortak tatbikat düzenleyecek
    12 Kas Çin, Güneydoğu Asya ülkeleriyle ortak tatbikat düzenleyecek

    Çin ordusu, Kamboçya, Laos, Malezya, Tayland ve Vietnam'ın silahlı kuvvetleriyle Guangdong eyaletinde terörle mücadele ve deniz güvenliği temasıyla ortak tatbikat düzenleyecek. Tatbikat, katılımcıların yeteneklerini geliştirmeyi ve bölgesel barışı korumayı amaçlıyor.

  • Kamboçya, Siber Dolandırıcılık Yaptığından Şüphelenilen 25 Japon Vatandaşını Sınır Dışı Etti
    08 Kas Kamboçya, Siber Dolandırıcılık Yaptığından Şüphelenilen 25 Japon Vatandaşını Sınır Dışı Etti

    Kamboçya, siber dolandırıcılık yaptığından şüphelenilen 25 Japonya vatandaşını sınır dışı ettiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı sözcülerinden General Khieu Sopheak, Japon yetkililerle yapılan işbirliği sonucunda gözaltına alınan kişilerin tarifeli uçakla ülkelerine gönderildiğini açıkladı. Kamboçya makamları, daha önce de 19 Japonya vatandaşını siber dolandırıcılık suçlamasıyla sınır dışı etmişti.

  • Kamboçya Başbakanı, Çinli turistlerin ülkeye gelmesini arzu ediyor
    07 Kas Kamboçya Başbakanı, Çinli turistlerin ülkeye gelmesini arzu ediyor

    Kamboçya Başbakanı Hun Manet, ülkeye daha fazla Çinli turistin gelmesini arzu ettiklerini belirterek, krallığın güvenli bir turizm destinasyonu olduğunu söyledi. Çinli turistlerin ve yatırımcıların ülkenin sosyoekonomik kalkınmasına ve istihdam yaratılmasına önemli katkılar sağladığını vurgulayan Başbakan, tüm turistlerin güvenliği ve emniyetine öncelik verdiklerini ifade etti.

  • TİKA, Kamboçya'da 300 öğrenciye bisiklet hibe etti
    04 Kas TİKA, Kamboçya'da 300 öğrenciye bisiklet hibe etti

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kamboçya'da okul servisi imkanının bulunmadığı bölgelerde ulaşım sorunu yaşayan öğrencilere 300 bisiklet hibe etti. Kamboçya Müslüman Kadınlar Kalkınma Derneği (CIWODA) ile işbirliği yapılan projede, yoksul öğrencilere bisikletler dağıtıldı. Bu sayede çocuklar, okula ulaşım konusunda büyük kolaylık sağlayacak ve eğitimlerine devam edebilecekler.

  • Uluslararası Anlaşmaların Onaylanması Kanunları Yürürlüğe Girdi
    02 Kas Uluslararası Anlaşmaların Onaylanması Kanunları Yürürlüğe Girdi

    Bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunmasına dair kanunlar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanunlar arasında Türkiye-Kırgızistan, Türkiye-Senegal, Türkiye-Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Türkiye-Sri Lanka ve Türkiye-Kamboçya arasında imzalanan anlaşmalar yer alıyor. Söz konusu kanunların yürütülmesi Cumhurbaşkanı tarafından gerçekleştirilecek.

  • Kamboçya, 2025 yılına kadar tüm mayınları temizleme hedefine ilerliyor
    30 Eki Kamboçya, 2025 yılına kadar tüm mayınları temizleme hedefine ilerliyor

    Kamboçya Başbakanı Hun Manet, ülkenin 2025 yılına kadar tüm mayınları temizleme hedefine ilerleme kaydettiğini açıkladı. Şu ana kadar 13 eyalet mayınlardan arındırıldı ve diğer 12 bölge de temizlendi. Kamboçya, kara mayınları ve patlayıcı savaş kalıntılarından en fazla etkilenen ülkelerden biri olup, bu sebeple dünyada en fazla can kaybının yaşandığı ülkelerden biridir.

  • TBMM Genel Kurulu, Uluslararası Anlaşmaların Onaylanmasını Kabul Etti
    26 Eki TBMM Genel Kurulu, Uluslararası Anlaşmaların Onaylanmasını Kabul Etti

    TBMM Genel Kurulu'nda, uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunmasına dair 5 kanun teklifi kabul edildi. Kabul edilen kanun teklifleri arasında Türkiye ile Senegal, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti, Kamboçya Krallığı ve Kırgız Cumhuriyeti arasında yapılan anlaşmalar yer alıyor. Meclis Başkanvekili Celal Adan, kabul edilen kanun tekliflerinin ardından birleşimi kapatırken, bir sonraki birleşimin 30 Ekim Pazartesi saat 11.00'de yapılacağını duyurdu.

  • Tunus, Uluslararası Frankofon Örgütünden Gazze Şeridi'nin bombalanmasına tepki bekliyor
    26 Eki Tunus, Uluslararası Frankofon Örgütünden Gazze Şeridi'nin bombalanmasına tepki bekliyor

    Tunus Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Frankofon Örgütü'nden Gazze Şeridi'nin bombalanmasına sessiz kalmamasını istedi. Dışişleri Bakanı Nebil Ammar, örgütün Genel Sekreteri Louise Mushikiwabo ile yaptığı telefon görüşmesinde, örgütün temel değerleriyle bağdaşmadığını belirtti. Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ise Filistin'e destek verdiğini açıklamıştı.

  • Avustralya, Çin'e Dinozor Fosili ve Tarihi Eserleri İade Etti
    26 Eki Avustralya, Çin'e Dinozor Fosili ve Tarihi Eserleri İade Etti

    Avustralya, yasa dışı yollarla ülkeye getirildiği değerlendirilen bir dinozor fosili ile Tang Hanedanlığı döneminden kalma iki tarihi eseri Çin'e iade etti. Sanat Bakanı Tony Burke, Avustralya'ya ait kültürel değeri bulunan yurt dışındaki varlıkların da aynı şekilde kendilerine iade edilmesini istedi. Çin'in Avustralya'daki Büyükelçisi Şiao Çian da iadeye ilişkin muhataplarına minnettarlığını dile getirdi.

  • KİK ve ASEAN, Gazze Şeridi'nde su ve akaryakıt hizmetlerinin yeniden sağlanması ve kalıcı ateşkese varılması çağrısında bulundu
    20 Eki KİK ve ASEAN, Gazze Şeridi'nde su ve akaryakıt hizmetlerinin yeniden sağlanması ve kalıcı ateşkese varılması çağrısında bulundu

    Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ve Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) ülkeleri, Gazze Şeridi'nde su ve akaryakıt gibi hizmetlerin yeniden sağlanması ve kalıcı ateşkese varılması çağrısında bulundu. Riyad'da düzenlenen KİK-ASEAN ortak zirvesinde yayımlanan bildirilerde, sivillere yönelik saldırıların kınandığı ve kalıcı ateşkesin sağlanması ile Gazze Şeridi'ne yardımların ulaştırılması çağrısı yapıldı. Ayrıca, elektrik, su, yakıt, gıda ve ilaç yardımlarının engelsiz bir şekilde ulaştırılması talep edildi. Zirvede ayrıca, KİK ve ASEAN ülkeleri arasında işbirliğinin geliştirilmesi konusunda fikir birliği sağlandığı ve toplantının her iki yılda bir düzenleneceği kararlaştırıldığı belirtildi.

  • Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Kamboçya Başbakanı Hun Manet ile bir araya geldi
    20 Eki Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Kamboçya Başbakanı Hun Manet ile bir araya geldi

    Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Pekin'de düzenlenen 3. Kuşak ve Yol Forumu için Kamboçya Başbakanı Hun Manet ile bir araya geldi. Görüşmede, iki ülkenin Kuşak ve Yol Girişimi kapsamındaki işbirliğini ve projeleri sürdüreceği vurgulandı. Çin, Kamboçya'nın kalkınma planı olan '5 Köşeli Strateji' ile entegrasyonu teşvik edeceğini belirtti. Başbakan Hun ise Çin'in uzun vadeli desteğini takdir ettiklerini ve Çin'in küresel girişimlerine desteklerini sürdüreceğini ifade etti.

  • Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı ile bir araya geldi
    19 Eki Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı ile bir araya geldi

    Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile Çin'in başkenti Beijing'de bir araya geldi. İki lider, 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu'na katılmak için bir araya geldi.

  • Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin-Kamboçya ilişkilerini güçlendirmeye hazır olduğunu söyledi
    19 Eki Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin-Kamboçya ilişkilerini güçlendirmeye hazır olduğunu söyledi

    Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Kamboçya Başbakanı Hun Manet ile görüşerek, Çin'in Kuşak ve Yol İnisiyatifi ile Kamboçya'nın Pentagon Stratejisi arasındaki sinerjiyi ilerletmeye ve Çin'in kalkınmasının Kamboçya halkına daha fazla kazanç sağlamasına hazır olduğunu belirtti. Xi, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 65. yıldönümünde ve Çin-Kamboçya Dostluk Yılı'nda ortak bir geleceğe sahip, yüksek kaliteli bir topluluk inşa etme hedefini vurguladı.

  • Pakistan, 2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde tarihinde ilk kez tur atladı
    17 Eki Pakistan, 2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde tarihinde ilk kez tur atladı

    Pakistan, güvenlik endişeleri ve Pakistan Futbol Federasyonu (PFF) içindeki anlaşmazlıklardan dolayı 8 yıl aradan sonra ilk defa evinde uluslararası bir futbol karşılaşmasına çıkarak Kamboçya'yı 1-0 mağlup etti. Bu galibiyetle Pakistan, Dünya Kupası Elemeleri'nde tarihinde ilk kez tur atlamış oldu. Pakistan, ikinci turda Suudi Arabistan, Ürdün ve Tacikistan ile karşılaşacak.

  • Çin'de 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu'na liderler katılıyor
    17 Eki Çin'de 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu'na liderler katılıyor

    Çin'in başkenti Beijing'de düzenlenecek olan 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu'na, Kenya, Şili, Macaristan, Etiyopya, Nijerya, Sri Lanka, Kongo Cumhuriyeti, Papua Yeni Gine, Kamboçya, Laos, Mısır, Sırbistan, Endonezya, Tayland, Kazakistan, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Özbekistan, Rusya, Mozambik, Moğolistan, Vietnam, Arjantin, Türkmenistan, BM ve Yeni Kalkınma Bankası gibi birçok ülke ve uluslararası kuruluşun liderleri katılıyor.

  • Pakistan'da 8 Yıl Aradan Sonra Uluslararası Futbol Karşılaşması
    16 Eki Pakistan'da 8 Yıl Aradan Sonra Uluslararası Futbol Karşılaşması

    Pakistan Milli Takımı, 8 yıl aradan sonra ilk defa uluslararası bir futbol karşılaşması oynayacak. Kamboçya ile yapılan Dünya Kupası elemeleri maçının ardından Pakistan, kendi evinde uluslararası bir maça ev sahipliği yapacak. Pakistan Futbol Federasyonu yetkilisi, bu karşılaşmayı yeni bir başlangıç olarak gördüklerini belirtti. Güvenlik endişeleri ve federasyon içindeki anlaşmazlıklar nedeniyle uzun süredir uluslararası futbol müsabakaları düzenlenemiyordu. Pakistan, futbol topları üretimi ve spor malzemeleri ihracatıyla da önemli bir gelir elde ediyor.

  • Kamboçya'da Bufalo Yarışı Düzenlendi
    15 Eki Kamboçya'da Bufalo Yarışı Düzenlendi

    Kamboçya'nın Kandal eyaletinde düzenlenen bufalo yarışında katılımcılar, bufalolarını gösterişli başlıklarla süsledi. Pchum Ben festivalinin sonunda düzenlenen yarışın amacı, etkinliğe dahil olmak.

  • Kamboçya'da Savaştan Kalma ABD Bombası Bulundu
    11 Eki Kamboçya'da Savaştan Kalma ABD Bombası Bulundu

    Kamboçya'nın başkenti Punom Pen'in kuzeybatısındaki bir banliyöde gömülü savaştan kalma ABD yapımı MK-82 hava bombası, Kamboçya Mayın Eylem Merkezi'nin (CMAC) uzman ekibi tarafından güvenli şekilde çıkarıldı. Bombanın keşfi, ülkede yaşanan savaş ve iç çatışmalar nedeniyle mayın ve patlamamış mühimmatların en çok etkilediği ülkelerden biri olan Kamboçya'nın sorununu bir kez daha gözler önüne serdi.

  • Çin'in Yeni Uluslararası Kara-Deniz Ticaret Koridoru'nda 30.000'den Fazla Sefer Gerçekleştirildi
    09 Eki Çin'in Yeni Uluslararası Kara-Deniz Ticaret Koridoru'nda 30.000'den Fazla Sefer Gerçekleştirildi

    Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi yetkilileri, demiryolu-denizyolu intermodal trenlerin hizmete giren Yeni Uluslararası Kara-Deniz Ticaret Koridoru'nda 2017 yılında 30.000'den fazla sefer gerçekleştirdiğini duyurdu. Koridor, Çin'in batısındaki bölgeler ile ASEAN ülkeleri arasında ticari ve lojistik bir geçiş konumunda bulunuyor ve yıllık kargo hacmi sürekli olarak artıyor.

  • İsrail-Filistin'deki gelişmelere dünyadan tepkileri derleyerek yayımlıyoruz
    09 Eki İsrail-Filistin'deki gelişmelere dünyadan tepkileri derleyerek yayımlıyoruz

    Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e 7 Ekim'de başlattığı saldırının ardından bazı ülkelerin gelişmelere tepkisi sürüyor.

  • 9. Asya Oyunları'nda Çin-Kamboçya Badminton Tek Erkekler 16. Tur Müsabakası Düzenlendi
    04 Eki 9. Asya Oyunları'nda Çin-Kamboçya Badminton Tek Erkekler 16. Tur Müsabakası Düzenlendi

    HANGZHOU, 4 Ekim (Xinhua) -- Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinin merkezi Hangzhou'da düzenlenen 19. Asya Oyunları'nda, Badminton Tek Erkekler 16. Tur müsabakasında Kamboçyalı sporcu Rikreay Sok ile karşılaşan Çinli sporcu Shi Yuqi, 4 Ekim 2023. (Fotoğraf: Chen Bin/Xinhua)

  • Türk bilim insanı İran'da ödül aldı
    04 Eki Türk bilim insanı İran'da ödül aldı

    İran'ın İsfahan kentinde bu yıl 5'incisi düzenlenen uluslararası "Mustafa (s.a.v) Ödülleri" yarışmasında Türk bilim insanı Prof. Dr. Murat Uysal, ödül kazandı.

  • Alternatif Nobel Ödülü Kazanan Çevre Aktivistlerinin İsveç'e Seyahati Yasaklandı
    02 Eki Alternatif Nobel Ödülü Kazanan Çevre Aktivistlerinin İsveç'e Seyahati Yasaklandı

    Kamboçya'da haklarındaki ertelenmiş hapis cezası nedeniyle yurt dışına çıkışları yasak olan 3 çevre aktivisti, İsveç'teki Alternatif Nobel Ödülü törenine katılmak için başvuruda bulundu. Ancak mahkeme, seyahatin gerekli olmadığına karar vererek izin vermedi. Aktivistler, ülkenin doğal kaynaklarını korumaya yönelik faaliyetleri nedeniyle hapis cezasına çarptırılmıştı.

  • Tayland ve Kamboçya, ihtilaflı bölgelerle ilgili yeni bir komite oluşturacak
    29 Eyl Tayland ve Kamboçya, ihtilaflı bölgelerle ilgili yeni bir komite oluşturacak

    Tayland Başbakanı Srettha Thavisin ve Kamboçya Başbakanı Hun Manet, ihtilaflı bölgelerle ilgili yeni bir komite oluşturma kararı aldı. Komite, iki ülke arasındaki anlaşmazlıkları çözecek ve deniz sınırında kolluk kuvvetlerini yerleştirecek.

Advertisement