Kamer Genç'in Emine Erdoğan'ın Konuşmasına Müdahalesi - Son Dakika
Politika

Kamer Genç'in Emine Erdoğan'ın Konuşmasına Müdahalesi

Kamer Genç\'in Emine Erdoğan\'ın Konuşmasına Müdahalesi

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Akşit: "Ülkemizi utandırarak nefret içerikli sözlerini Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın eşine karşı sarf etmiş olması sebebiyle kendisini yüce mil...

27.11.2013 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'i, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın eşine karşı nefret içerikli sözleri nedeniyle millete şikayet ettiklerini, mensubu bulunduğu parti yönetimini de göreve davet ettiklerini bildirdi.

Akşit, Japonya Büyükelçiliğinde düzenlenen gecede, CHP Milletvekili Genç'in, Emine Erdoğan'ın konuşmasına müdahalesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

"Japon milli günü münasebetiyle düzenlenen gecede, bir milletvekilinin hemcinslerini utandıran, kadınlarımızı ise derinden yaralayan, hiçbir ahlaki ve siyasi görüşe sığmayacak saldırısını kınıyoruz" ifadesini kullanan Akşit, "adı geçen milletvekilinin bugüne kadar sergilediği hal ve hareketler ve takındığı tavırlarla kendine münhasır bir siyaset ortaya koyduğunun bilindiğini" belirtti.

Akşit, Genç'in bu kez kendi sınırlarını da aşarak uluslararası bir platformda asgari nezaket ve görgü kurallarını çiğneyerek Türkiye'nin imajını zedelediğini ifade etti.

29 Ekim'de Japonya'daki Türk Büyükelçiliğinde Japon Başbakanının eşinin onur konuğu olduğunu ve orada bir konuşma yaptığını anımsatan Akşit, açıklamasında şunları kaydetti:

"Mütekabiliyet çerçevesinde Japon Büyükelçiliği de Başbakanımızın eşini milli gününe onur konuğu olarak çağırdı. Başbakanımızın saygıdeğer eşi Emine Erdoğan da devletler arası geleneğe uygun olarak davete icabet ederek konuşmasını yaptı. Durum böyle iken ülkemizi utandırarak nefret içerikli sözlerini Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın eşine karşı sarf etmiş olması sebebiyle kendisini yüce milletimize şikayet ediyor, mensubu bulunduğu parti yönetimini de göreve davet ediyoruz.

Öte yandan 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nün hemen ertesinde gerçekleşen bu olay nedeniyle şiddetle mücadele eden başta kadınlarımız olmak üzere onların temsilcisi olan sivil toplum kuruluşlarını ve tüm vatandaşlarımızı bu çirkin ve seviyesiz olayı kınamaya davet ediyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kamer Genç'in Emine Erdoğan'ın Konuşmasına Müdahalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement