"Kamera Elinde Geleceğin Cebinde" Kısa Film Yarışması Sonuçlandı! - Son Dakika
Güncel

"Kamera Elinde Geleceğin Cebinde" Kısa Film Yarışması Sonuçlandı!

"Kamera Elinde Geleceğin Cebinde" Kısa Film Yarışması Sonuçlandı!

TSPB tarafından düzenlenen "Kamera Elinde Geleceğin Cebinde" kısa film yarışmasının sonuçları Borsa İstanbul'da düzenlenen ödül töreninde açıklandı.

05.05.2014 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Yatırımlarınla güvence altına alacağın geleceğini filme almaya hazır mısın?" sloganıyla Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından düzenlenen "Kamera Elinde Geleceğin Cebinde" yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. 30 Nisan'da Borsa İstanbul A.Ş. Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ödül töreninde, TSPB Başkanı Attila Köksal ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr.M. İbrahim Turhan açılış konuşması yaptılar.

"Tasarruf, ülkemizin güvenliğidir"

Turhan tasarrufun ekonomimizin güvenliğinin temelini teşkil ettiğini belirterek, "Anadolu'da bir deyiş vardır; 'Marifet iltifata tabidir, müşterisi olmayan mal zayidir.' Yani istediğimiz kadar arzda bulunun, talep yoksa o malın değeri yoktur. Sermaye piyasasının işlevselliği hakkında yeterli bilgiye sahip olmazsak çalışmalarımız başarılı olmaz. Tasarruf konusu sadece bir iş kolu meselesi değil, ekonomimizin güvenliğinin temelini teşkil eder. Bizim yatırım yapma mecburiyetimiz var. Yatırım, tasarruf yapmadan olmaz. Biz de güvenilir bir sermaye piyasası oluşturmak için Borsa İstanbul olarak çalışıyoruz" dedi. Köksal konuşmasında, finansal eğitimin önemini şu sözlerle vurguladı: "Özellikle son yıllarda küresel boyutlarda meydana gelen finansal krizler ve ortaya çıkan yeni ürünler finansal eğitimin öneminin artmasına sebep olmuştur. Birçok gelişmiş ülkede hala tasarruf oranları oldukça düşük seviyede bulunmaktadır. İşte bu nedenle toplumların finansal okuryazarlık düzeylerini yükseltmek ve tasarruf bilincinin yayılmasını sağlamak tüm ülkelerin ekonomik ve sosyal politikalarında üst sıralarda yer almaktadır. Türk halkının bilinçlenmesi ve tasarrufa önem vererek geleceğe yatırım yapması, ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır."

Türkiye'nin her bölgesinden toplam 107 filmin katıldığı yarışmanın başvuruları, SİYAD Üyesi ve Radikal Gazetesi Spor Servisi Şefi Uğur Vardan, Sinema Yazarı ve Haber Editörü Selin Gürel, BirGün Gazetesi Yazarı ve Sinema Eleştirmeni Cüneyt Cebenoyan, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Alp Birol ve TSPB Başkanı Attila Köksal'dan oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Düzenli para biriktirme, tasarruf etme ve planlı harcama temasına uygun olarak hazırlanan 107 film arasından sıyrılarak ilk üçe giren filmlerin ve yönetmenlerin isimleri şöyle:

1. Serkan Özyumşak - Sıdıka, 15 bin TL
2. Pınar Kahraman - Geleceğin İçin Harcamak Güzeldir, 10 bin TL
3. İlyas Emre Han - 125, 7 bin 500 TL

İlk 10'a girmeyi başaran diğer yarışmacılar ise, TSPB'nin düzenlediği bir günlük eğitimlerden istediği birine ücretsiz katılma imkânı kazandı.

25 Kasım 2013 tarihinde başlayan yarışma, GCMFOREX, Gedik Yatırım, Halk Yatırım, Oyak Yatırım, Vakıf Yatırım, XTB ve Yatırım Finansman sponsorluğuyla hayata geçti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Kamera Elinde Geleceğin Cebinde' Kısa Film Yarışması Sonuçlandı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement