Kamera Önündeki Cinayet Karara Kaldı - Son Dakika
Güncel

Kamera Önündeki Cinayet Karara Kaldı

Kamera Önündeki Cinayet Karara Kaldı

Bursa'da oğlunu yaralayan 35 yaşındaki Tacettin Başoral'ı başına tabancayla ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla 52 yaşındaki Ridayettin Serbest ve oğlu 32 yaşındaki Erkan Serbest'in yargılanmasına devam edildi.

07.01.2016 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da oğlunu yaralayan 35 yaşındaki Tacettin Başoral'ı başına tabancayla ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla 52 yaşındaki Ridayettin Serbest ve oğlu 32 yaşındaki Erkan Serbest'in yargılanmasına devam edildi. Cumhuriyet Savcısı, cep telefonu ile görüntülenen cinayet ile ilgili katil zanlısı Ridayettin Serbest'in ömür boyu hapis cezası, oğlunun ise tehdit ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından 3 yıla kadar hapis cezasını talep etti. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yargılama karar nedeniyle ertelendi.

İnegöl İlçesi'nde mobilya ticareti yapan Rıdayettin Serbest ve oğlu Erkan Serbest, geçen yıl fabrikalarına yaptıracakları bina ile ilgili müteahhit Engin Hacılar ile 320 bin TL'ye anlaştı. Fabrikanın yapım sürecindeki yaşanan anlaşmazlık nedeniyle aracı Abdulhakim Yılmaz, tarafları 13 Temmuz'da Bursa'da Tophane Park'nda buluşturdu. Yılmaz, 270 bin liralık senedi cebinden çıkartıp, müteahhit Engin Hacılar'a gösterdikten sonra "Sen beni savcılığa nasıl verirsin?" diyerek bağırmaya başladı. Yılmaz, bunun üzerine "Meselenizi aranızda halledin" diyerek elindeki senedi yırttı.

Taraflar arasında çıkan arbede büyüyünce silahlar çekildi. Müteahhitin adamı Tacettin Başoral ile Erkan Serbest karşılıklı olarak ateş ederek birbirlerini yaraladı. Oğlu Erkan'ın yerde yattığını gören baba Ridayettin Serbest, oğlunun kullandığı tabancayı yerden alarak onu yaralayan Tacettin Başoral'ın başına ateş etti. Oğlunun öldüğünü zanneden Riyaettin Serbest'in Tacettin Başoral'ı öldürme anı ve sonrasındaki gelişmeler tesadüfen orada bulunan bir kişi tarafından cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi.

Olaydan sonra önce baba Ridayettin Serbest, ardından hastanede tedavisi tamamlanan oğlu Erkan Serbest tutuklandı. Adli Tıp Kurumu raporunda, başından vurulan Tacettin Başoral'ın vücuduna da 3 merminin isabet ettiği ölümünün baba-oğulun ortak atışlarıyla gerçekleştiği belirtildi.

Hakkında Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesinde "Adam öldürmek" suçlarından dava açılan baba ile oğlunun yargılanmasına devam edildi. Mahkemede mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı daha önce yaptığı savunmasında,  "Oğlumun vurulduğunu görünce şoke oldum. Bana, 'Baba hakkını helal et' deyince kendimi kaybettim' diyen Ridayettin Serbest'in "kasten adam öldürmek" suçunda ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasına ve sanığa tahrik hükümlerinin uygulanmasını istedi. Savcı, aynı davada yargılanan Erkan Serbest'in ise tehdit ve ruhsatsız silah taşımak suçlarından 3 yıla kadar hapis verilmesini talep etti.

Duruşma ertelendi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kamera Önündeki Cinayet Karara Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement