Kamil Koç 1200 Kişiye İstihdam Sağlayacak - Son Dakika
Ekonomi

Kamil Koç 1200 Kişiye İstihdam Sağlayacak

Kamil Koç 1200 Kişiye İstihdam Sağlayacak

Bursa merkezli faaliyet gösteren karayolu taşımacılığı firmalarından Kamil Koç Otobüsleri A.Ş., yeni yıla iddialı girdi.

07.01.2013 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa merkezli faaliyet gösteren karayolu taşımacılığı firmalarından Kamil Koç Otobüsleri A.Ş., yeni yıla iddialı girdi. Bu yıl 15 milyon yolcu taşımayı hedefleyen firma, bin 200 kişiye istihdam yaratacak. Firma, ayrıca ortakları ile birlikte 2013 yılında 65 milyon lira yatırım yapacak.

Her yıl yolcu taşıma sayısını ortalama yüzde 20 oranında arttıran Kamil Koç Otobüsleri A.Ş., geçen yıl taşıdığı 12 milyon 550 bin 439 yolcu sayısını bu yıl 15 milyona çıkarmayı düşünüyor. Geçen yıl, filo, terminal alt yapısı ve bilgi işlem konusunda 17 milyon lira yatırım yapan firmanın bu yıl 65 milyon liralık ödeneği yatırım için harcayacak. Kamil Koç yapacağı harcamalarla bu yılki araç filosunu 700'e çıkarmayı düşünüyor.

Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. Genel Müdürü Kemal Erdoğan, her yeni yatırımın aynı zamanda yeni iş imkanlarının doğmasına da olanak sağladığını söyledi. Erdoğan, "Karayolu yolcu taşımacılığı sektörüne sağladığımız katkının yanında, Türkiye'nin istihdamına da katkı sağlayan bir firma olduğumuzu düşünüyorum. 2012 yılında yaklaşık 3 bin 900 çalışanımızla, 12 milyon 500 bin yolcumuza hizmet verdik. Çalışanlarımızın gelişimine yönelik eğitimler planlıyor ve düzenliyoruz. Çalışanımızın bizi, sadece bir geçim kapısı olarak değil, aynı zamanda onlara artı değer de katan bir aile olarak görmelerine çalışıyoruz. Bu yıl yaklaşık bin 200 kişi istihdam etmeyi planlıyoruz. 2013 yılında Kamil Koç 5 bin kişiyi aşan büyük bir aile olacak. Amacımız sadece içinde çalıştığı şirkete değil, aynı zamanda sektöre değer katacak ve sektörün kalite standartlarını yükseltmeye yardımcı olacak bir çalışan kültürü oluşturmak" dedi.

65 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILACAK

Kamil Koç Otobüsleri A.Ş.'nin ana prensiplerinin etkin ve verimli büyümek olduğunun altını çizen Erdoğan, son yıllarda istikrarlı bir şekilde büyüdüklerine belirtti. Erdoğan, "Gerek yolcu sayımızda yaşanan artış, gerekse ciro anlamında ortaya koyduğumuz büyüme performansı sektör ve Türkiye ortalamasının çok üstünde. Yatırım anlamında da son derece önemli adımlar atıyoruz. 2011 yılını şirket olarak 14 milyon lira yatırımla kapatmıştık. 2012 yılında bu rakam 17 milyon liranın üzerine çıktı. 2013 yılında ise yatırıma ayıracağımız miktar 25 milyon liranın üzerinde olacak. Bu oran iş ortaklarımızın yapacağı yatırımlarla 65 milyon lirayı bulacak. Filo anlamında da her yıl önemli oranda büyüyoruz. 2012 yılında 575 araçlık bir filo ile yolcularımızın hizmetinde olduk. 2013 yılında ise filo olarak yüzde 25 büyüyerek, 700 araçlık bir filo büyüklüğüne ulaşmayı hedefliyoruz. Yapılan yeni otobüs yatırımları ile filo yaşı her geçen daha da gençleşiyor" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kamil Koç 1200 Kişiye İstihdam Sağlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı
    20:38 Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı

    Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli, Vali Ekrem Canalp ve AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun katıldığı bir törenle atıldı. Kooperatifin bölgeye hitap edeceğini belirten Vali Canalp, tesisin kentin geleceği için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Milletvekili Nasıroğlu ise kooperatifin başarı hikayesi olduğunu ve açılışını 2025'te birlikte yapacaklarını söyledi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek
    20:22 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile yarın İstanbul'da bir araya gelecek. Görüşmede Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin hazırlıkları, ekonomik ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alınacak. Ticaret hacminde 15 milyar dolar hedefi bulunuyor ve Türk yatırımcılar tarafından Mısır'da 100 binden fazla kişi istihdam ediliyor. Ankara, iki ülkenin çıkarlarının giderek birleştiği görüşünde.


Advertisement