Kamil Koç'tan İşitme Engellilere Kısa Mesajla Bilet Rezervasyon ve Satın Alma Uygulaması - Son Dakika
Ekonomi

Kamil Koç'tan İşitme Engellilere Kısa Mesajla Bilet Rezervasyon ve Satın Alma Uygulaması

Kâmil Koç, engelli yolcularının hayatını kolaylaştırmak amacıyla görme engelli yolcuları için gerçekleştirdiği Sesli Kitap projesinin ardından, şimdi de Türkiye İşitme Engeliler Milli Federasyonu'nun İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz projesine destek kapsamında işitme engelli yolcuları için yeni bir uygulama başlattığını duyurdu.

07.03.2014 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kâmil Koç, engelli yolcularının hayatını kolaylaştırmak amacıyla görme engelli yolcuları için gerçekleştirdiği Sesli Kitap projesinin ardından, şimdi de Türkiye İşitme Engeliler Milli Federasyonu'nun İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz projesine destek kapsamında işitme engelli yolcuları için yeni bir uygulama başlattığını duyurdu. İşitme ve konuşma engelli yolcuların otobüs bileti satın alma konusunda yaşadıkları zorlukları dikkate alarak Kâmil Koç, "SMS ile iletişim sistemi"ni hayata geçirdi. Ulaştırma sektöründe ilk olduğu bildirilen uygulama ile işitme ve konuşma engellilerin günlük yaşama aktif katılımlarının sağlanmasının amaçlandığı uygulama ile iştime engelli yolcular 444 0 562 numaralı Kâmil Koç çağrı merkezi hattına kısa mesaj atarak bilet satın alma ve rezervasyon gibi işlemleri kolaylıkla yapabilecekler. Uygulamada Kâmil Koç'un ulaştığı her noktaya bilet satın almak veya rezervasyon yapmak için işitme engelli yolcuların gitmek istedikleri güzergah ile isteklerini yazıp 444 0 562'ye SMS atması yeterli olacak. Kâmil Koç, yine attığı bir SMS ile yolcunun talebini yanıtlayarak işlemi gerçekleştirecek.

-SOSYAL SORUMLULUK-

Kâmil Koç Genel Müdürü Kemal Erdoğan, görme ve işitme engelli yolcular için arka arkaya hayata geçirdikleri projelerin zaman içinde daha da gelişeceğini, amaçlarını bir ölçüde de olsa engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmaya katkı yapmak oluğunu belirtti. Kemal Erdoğan şunları söyledi:"Hizmet verdiğimiz yolcularımız içinde sayıları 200 bini aşan engelli yolcularımızın hayatını kolaylaştırmaya, sosyal hayat içinde daha fazla yer almalarına destek olmaya büyük önem veriyoruz. Tüm yolcularımız için benimsediğimiz bir yol arkadaşı olma hedefi ile teknolojinin sunduğu olanaklardan da yararlanarak, yenilikçi uygulamaları hayata geçiriyoruz. Bundan önce görme engelli yolcularımız için Sesli Kitap projesini yapmıştık, şimdi SMS ile iletişim sistemi ile işitme engelli yolcularımızın hayatını kolaylaştırıyoruz. Sosyal sorumluluk kapsamında gördüğümüz bu projelerle engelli vatandaşlarımızın günlük yaşama katılımlarını kolaylaştırmaya küçük de olsa katkı yapmaya çalışıyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Kamil Koç'tan İşitme Engellilere Kısa Mesajla Bilet Rezervasyon ve Satın Alma Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement