Kamu Çalışanlarına Atık Yönetimi Anlatılıyor - Son Dakika
Yerel

Kamu Çalışanlarına Atık Yönetimi Anlatılıyor

Kamu Çalışanlarına Atık Yönetimi Anlatılıyor

Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek: "Konyaaltı'nda hayata geçirilen tüm projeler çevreye saygı anlayışıyla inşa edilir"

16.10.2014 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konyaaltı Belediyesi, atık yönetimi, geri dönüşüm ve iklim değişikliği konularında, okullarda yönelik yürüttüğü eğitim çalışmalarının ardından şimdide kamu çalışanlarını bilgilendiriyor.

Yürüttüğü "Atık Yönetimi ve İklim" konulu öğrenci eğitim programını tamamlayan Konyaaltı Belediyesi, şimdide kamu çalışanlarına yönelik eğitim çalışması başlattı.

Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince yürütülen seminerlerin ilki, Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Yurdu çalışanlarına verildi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, eğitimlerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, eğitimlere kurum ve kuruluşların çalışanlarıyla devam ettiklerini söyledi. Böcek, proje kapsamında kamu çalışanlarının, atık yönetimi, atıkların kaynağında azaltılması, ayrı toplanması ve geri dönüştürülmesi, ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık piller, atık elektrikli ve elektronik eşyalar ile evlerdeki tehlikeli atıklar konusunda bilgilendirildiklerini bildirdi.

Konyaaltı Belediyesi olarak 3 ayda 4 bin 855 ton ambalaj topladıklarını kaydeden Başkan Böcek, bunun yanında işletme ve hanelerden 7 bin 30 kilogram yağ, bin 371 kilogram pil ve bin 993 kilogram elektronik atık eşya toplandığına dikkati çekti.

Sadece bir ton kağıt ile 16 ağacın kurtarılacağına dikkati çeken Muhittin Böcek, "Konyaaltı'nda hayata geçirilen tüm projeler çevreye saygı anlayışıyla inşa edilir" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kamu Çalışanlarına Atık Yönetimi Anlatılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement