Kamu Çalışanlarının Zam Protestosu - Son Dakika
Güncel

Kamu Çalışanlarının Zam Protestosu

Kamu Çalışanlarının Zam Protestosu

2015 yılı bütçesinde kamu çalışanlarına ilk 6 ay için yüzde 3 zam öngörüldüğünü belirten, Büro Emekçileri Sendikası üyesi bir grup protesto gösterisi düzenleyip, kravat yaktı.

10.12.2014 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2015 yılı bütçesinde kamu çalışanlarına ilk 6 ay için yüzde 3 zam öngörüldüğünü belirten, Büro Emekçileri Sendikası üyesi bir grup protesto gösterisi düzenleyip, kravat yaktı. Topluluk, "Saraylar değil, ekmeğimiz büyüsün" diye slogan attı.

Beyoğlu Tünel'de saat 13.00' de bir araya gelen KESK-Büro Emekçileri Sendikası üyesi grup, 2015 bütçesinde ilk 6 ay için yüzde 3 zam öngörüldüğüne dikkat çekerek, "Bütçede Adalet Yoksa Barış da Yok Kardeşim", "İnsanca yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek" yazılı pankart açtılar. Topluluk Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

Basın açıklamasını okuyan Salih Aksoy;  "2015 yılı bütçesi de önceki bütçeler gibi, emekçi halkı yoksullaştıran, sermayeyi kayıran bütçedir. Vergi yükünü doğrudan ya da dolaylı olarak emekçi sınıf ve halkların omuzlarına yüklemektedir. Yağma ve talan bütçesidir. Çift haneye yaklaşmış enflasyon karşısında kamu emekçilerine, işçilere 2015 için yüzde 3'lük zam dayatılmaktadır. Bunun adı el koymadır, soygundur.13 Aralık 2014'te Ankara Sıhhiye Meydanı'nda miting düzenleyeceğiz" dedi.

KRAVAT YAKTILAR

Yapılan açıklamanın ardından Fındıklı'daki Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü'nün önüne gelen kamu çalışanları, burada da kılık kıyafet uygulamasını protesto etti.

Basın açıklaması yapan Aziz Özkan "Bugün burada 12 Eylül artığı tek tip kıyafet uygulamasının,otoriterliğin ve kapıkulu zihniyetinin sembolü olarak boynumuza takılan zincirden, yani kravattan ve kıyafet yasaklarına bir kez daha haykırıyoruz. Biz artık kravatımızı atıyor, serbest kılık kıyafet ve grev hakkımızı istiyoruz." diye konuştu. Yapılan açıklamanın ardından SGK İl Müdürlüğü önünde kravat yakan topluluk, olaysız dağıldı. Çevik kuvvet polisleri çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kamu Çalışanlarının Zam Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement