Kamu Görevlilerine Fazla Mesai Yaptırılmayacak - Son Dakika
Ekonomi

Kamu Görevlilerine Fazla Mesai Yaptırılmayacak

Kamu görevlilerine belli bir sürede bitirilmesi gereken, zorunlu ve istisnai haller bulunmadığı sürece, fazla çalışma yaptırılmayacak.

16.04.2014 08:42  Güncelleme: 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlığın fazla çalışma genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzalı genelgede Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2014 ve 2015 Yıllarını Kapsayan 2. Dönem Toplu Sözleşme"de varılan mutabakat çerçevesinde, fazla çalışma uygulamaları ile ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşlarının dikkat edeceği hususlar belirlendi.

ZORUNLU HALLER DIŞINDA MESAİ YOK

Genelgeye göre kamu görevlilerine; belli bir sürede bitirilmesi gereken, zorunlu ve istisnai haller bulunmadığı sürece, günlük çalışma saatleri dışında fazla çalışma yaptırılmayacak.

Fazla çalışma yaptırılmasının gerektiği zorunlu ve istisnai hallerde, fazladan çalışılan süreye ilişkin ücret, ilgili mevzuatı çerçevesinde ödenecek.

ÜCRET ÖDENMEYEN MEMUR İZNE ÇIKARILACAK

İlgili mevzuatı gereği fazla çalışma karşılığı ücret ödenememesi durumunda ise; söz konusu kamu görevlilerine, başta 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 178'inci maddesi ile 2009/12 sayılı Başbakanlık Genelgesi'nin 6'ncı maddesi olmak üzere tabi oldukları mevzuat hükümleri çerçevesinde; yaptırılacak fazla çalışmanın her sekiz saati için bir gün hesabı ile izin verilecek.

Ancak, bu suretle verilecek iznin en çok on günlük kısmı yıllık izinle birleştirilerek yılı içinde kullandırılabilecek.

Kamu Görevlilerine Fazla Mesai Yaptırılmayacak
Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Kamu Görevlilerine Fazla Mesai Yaptırılmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Meryem: 12/24 sistemine göre çalışan Emniyet Teşkilatı çalışanları 1. hafta 5 gün 5*12=60 saat 2. hafta 4 gün 4*12=48 saat 3. hafta 5 gün 5*12=60 saat 4. hafta 4 gün 4*12=48 saat toplam da aylık = 216 saat sonuç? ücretsiz ucu açık görevlerücretsiz sınırsız 2 emre kadar çıkışı olmayan görevlerhafta sonu görev saati dışında ek görevlersonu bitmeyen ücretsiz mahkeme tanıklıklarımesai mi? şaka yapmayın normal izin almak bile başa bela! Hangi izinden bahsediliyor Allah aşkına 1937 li yıllardan kalma kanunlarla yönetilen içi ek yönetmelik ve yönergelerle dolu amirin müdürün iki dudağı arasında kalan emirle yönetilen bir teşkilat kime nasıl hizmet verecek ? 2013 de 52 intihar sebebi ne araştıran var mı? Lütfen artık şu emniyet teşkilatında bir düzenlemeye gidilsin. Sadece işimizle yaşadığımız bir hayat istemiyoruz bıktık her gün intihar meyiliyle yaşamaktan.....! yeter.... 22 4 Yanıtla
  • selim: Eminim bu mesai olayı asker ve polisi ilgilendirmiyordur. 12 3 Yanıtla
  • MURAT: ULAN HERKESİN GÖZÜ MEMURUN CEBİNDE. YAZIKLAR OLSUN SİZE. 10 4 Yanıtla
  • HASTANE TAŞERONU: taşerona kadro vermeyen hükümeti tanımıyoruz 10 4 Yanıtla
  • ADIN NE ÖNEMİ VAR: bide jandarma personeli; sabah 8 akşam 5:30 3 günlük 1 günü nöb. 1 günü isth. hafta içi toplam :28.5 ayda 114 saat sadece normal mesai gelelim nöbetlere 4-5 defa hafta içi 2 defa hafta sonu asgari hesaplayalım. 4*24=96 saat hafta içi 2*24=48 hafta sonu GENEL TOPLAM:114 NORMAL MESAİ 96 SAAT HAFTA İÇİ NÖBET 48 SAAT HAFTA SONU NÖBET TOPLAM=258 SAAT (BAZI ÖZEL GÖREVLER HARİÇ) ŞİMDİ BUNU OKUYAN VARSA BELKİ İNANMAYABİLİR. GİDERSE Bİ JANDARMA PERS. YANINA ÇOK RAHAT ÖĞRENEBİLİR TABİ BOŞTA JANDARMA BULABİLİRSE 3 3 Yanıtla
  • esnaf: evini satan iyi ev arabasını satan iyi araba alıyor çok şükür demezler verin bakalım 1 4 Yanıtla
  • serdar.gelibolu: sayın başbakanım ülkenin refaha kavuşmasını görüyoruz ve desteklıyoruz ....fakat aynı refaha kavuşturma biçiminizi neden rahmetli erbakan gibi bu milletin yükünü çeken askeri ücretle ve taşeron olarak çalışan insanlara yansıtmıyorsunuz.... 4 0 Yanıtla
  • Koç Holding 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:54 Koç Holding 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

    Koç Holding'in 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, Koç Holding üst yönetimi ve hissedarların katılımıyla Nakkaştepe'deki Holding merkezinde yapıldı. Koç Holding'in ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam ettiği belirtilerek, karlı ve sürdürülebilir büyüme fırsatlarını değerlendirdiği ve yatırımlarına devam ettiği ifade edildi. Ayrıca, Koç Holding'in geçen yıl da Fortune Global 500'de ülkemizi temsil eden tek şirket olduğu vurgulandı.

  • DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta: Son 21 yılda Edirne'de 8 baraj ve 32 gölet inşa ettik
    12:48 DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta: Son 21 yılda Edirne'de 8 baraj ve 32 gölet inşa ettik

    DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Edirne'de son 21 yılda 8 baraj ve 32 gölet inşa ettiklerini belirterek, böylece 422 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldığını söyledi. Ayrıca, taşkın koruma tesisleri ile Edirne şehir merkezi, 95 yerleşim yeri ve 23 bin 370 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlandığını ve arazi toplulaştırma çalışmalarının da yapıldığını ifade etti.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    12:43 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi bir tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.

  • Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı
    12:40 Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıttı. Dağıtım töreninde İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin tarım arazilerinin etkin kullanımını hedeflediğini belirtti.

  • Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    12:33 Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden sahası heyelanında toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi. Arama çalışmaları devam ederken, daha önce de bir işçinin cenazesine ulaşılmıştı.

  • Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda Mart Ayında 63 Bin Yolcuya Hizmet Verildi
    12:32 Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda Mart Ayında 63 Bin Yolcuya Hizmet Verildi

    Şanlıurfa GAP Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistikleri açıklandı. Mart ayında iç hat yolcu trafiği 62 bin 355, dış hat yolcu trafiği ise 659 oldu. Ayrıca, Mart ayında toplamda 682 uçak iniş-kalkış yaptı ve 439 ton yük taşındı. Son üç aylık dönemde ise havalimanında 200 bin 388 yolcu, bin 862 uçak ve bin 651 ton yük trafiği gerçekleşti.

  • Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ekonomik değeriyle dikkat çekiyor
    12:30 Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ekonomik değeriyle dikkat çekiyor

    Adana'da 12.'si düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, yaklaşık 5 milyar liranın üzerinde bir ekonomik değere ulaşacak. Karnaval sayesinde esnaflar, hafta sonu elde ettikleri gelirle birkaç aylık kiralarını ödeyebiliyor. Ayrıca, Adana halkı ve diğer şehirlerden gelen insanlar da karnaval nedeniyle mutlu olduklarını belirtiyorlar. Karnavalın turizmin 12 aya yayılması noktasında önemli bir rol oynadığı vurgulanıyor.


Advertisement