Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himoğlu Açıklaması

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himoğlu Açıklaması

"Muğla'da artık vatandaşlar röntgenlerini elinde taşımayacaklar.

27.06.2014 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, "Muğla'da artık vatandaşlar röntgenlerini elinde taşımayacaklar. Fethiye'de röntgen çektiren vatandaşlar dijital ortam ile Bodrum'da röntgenlerini görebilecekler" dedi.

Himoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla'da yeni yapılacak hastanelerle vatandaşlara daha rahat hizmet vermeyi hedeflediklerini söyledi. Kent genelinde mevcut yatak kapasitesinin bin 281 olduğunu kaydeden Himoğlu, ilçelerde yeni yapılacak hastaneler ve kapasite artışlarıyla 7 yıl içinde bu rakamı bin 600'e çıkarmayı hedeflediklerini anlattı.

Vatandaşların röntgen, film, tahlil, endoskopi gibi sonuçların evrakını taşımakta yaşadığı zorluğa değinen Himoğlu, şöyle konuştu:

"Muğla'da artık vatandaşlar röntgenlerini elinde taşımayacaklar. Fethiye'de röntgen çektiren vatandaşlar dijital ortam ile Bodrum'da röntgenlerini görebilecekler. Tüm ilin dijital ortamda veri paylaşımını sağlamasını hedefliyoruz. Ortaca'ya kalp krizi geçirmiş bir hasta geldiğinde burada çekilen EKG'si Bodrum'da veya Fethiye'de doktorları tarafından incelenip, gerekirse sevki yapılıp, orada devamının yapılması sağlanacak."

Himoğlu, Muğla'da 3. basamak yoğun bakım ünitesi bulunmamasının sıkıntısının yaşandığına da işaret etti. Yeni gelen hematoloji uzmanı sayesinde 3. basamak yoğun bakım ünitesi ruhsatını alabilir duruma geldiklerini anlatan Himoğlu, "İlerleyen zamanda hastalarımızı farklı bir yere sevk etmek zorunda kalmayacağız" dedi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement