Kamu İdarecilerine Seslenen Vali Cebiroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kamu İdarecilerine Seslenen Vali Cebiroğlu Açıklaması

Kamu İdarecilerine Seslenen Vali Cebiroğlu Açıklaması

Yalova’da 2016 yılının ilk 3 ayında 22 milyon 751 milyon TL’lik kamu yatırımı yapıldığı bildirildi.

13.04.2016 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da 2016 yılının ilk 3 ayında 22 milyon 751 milyon TL'lik kamu yatırımı yapıldığı bildirildi.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı İl Özel İdaresi salonunda Vali Selim Cebiroğlu başkanlığında yapıldı. Cebiroğlu, valilerin illerde devletin ve hükümetin gölgesi olduğunu söyledi. Cebiroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti üniter bir yapıdır. Bunun yanında yerel yönetimler vardır. Yerel yönetimler, özel idare, belediye, köy tüzel kişilikleri şeklindedir. Yerel yönetimlerin icra organları seçimle, karar organları ise atama ile gelir. Ama yapılan iş kamu hizmetidir. Anayasaya göre taşrada yetki genişliğine dayalı bir devlet hizmeti vardır. Yetki genişliği de illerde sadece valilere verilmiştir. Kaymakamlar ise bizim uhdemizde bulundukları ilçelerde hükümetin temsilcisi olarak görev yaparlar. Bizim idare yapımızda anayasadan sonra il idaresi kanunu gelir. İllerde valiler hem devletin, hem de hükümetin temsilcileridirler. Hükümetin icraatlarını uygulamakla mükelleflerdir. Bunun yanında valiler, cumhurbaşkanı, başbakan ve kabinenin ildeki yansımasıdır. Doğrudur, eğridir, severiz, sevmeyiz, ama bu sistem böyledir. Bunu herkesin bilmesi lazım. Bölge müdürlüklerinin ildeki kuruluşu varsa, ben bölge teşkilatıyım diyemez. Burada valinin borusu öter. ben genel müdürlüğe bağlıyım, bölge müdürlüğüne bağlıyım diyemezsiniz. Başı boşlukla bir yere gidilmez" dedi.

Vali Cebiroğlu, kaymakamlara da talimat vererek, ilçelerinde olup biten her şeyden haberdar olmalarını istedi. Yer ve zaman vermeden yapılan bir ihalede usulsüzlük yapıldığı imasında bulunan Vali Cebiroğlu, "Yine özellikle kaymakam arkadaşlara da seslenmek istiyorum. İlçelerinde olup biten olayları ben çok geç ve başka yerlerden duyuyorum. Olan olaylar siyasi diye savunmalar geliyor. Beni ilgilendirmez. Belediye başkanıyla ilgiliymiş, beni ilgilendirmez. Eğer bir ilçede bir ihale, kanuna aykırı şekilde yapılıyorsa, duyumlarımız varsa, bir belediye başkanı, Bölge İdare Mahkemesi'nin verdiği iptal kararına rağmen, hemen ertesi gün o ihale için kişiye has, kamu menfaati düşünülmeksizin meclisten karar çıkartıyorsa, ihaleye birini sokmuyor, kamunun menfaatine zarar veriyorsa buna müdahale ederiz. Mesela öğrendiğime göre bir ihalede birsi aylık 430 bin TL para veriyor, onu sokmuyorlar, 26 bin TL aylık verene veriyor. Erkeksen kendi cebinden ver. O zaman hesap vereceksin. Araştırıp bakacağız. Bunu kaymakam arkadaşlarım görmüyorsa o koltukta oturmasın. Ben burada oturuyorsam gereğini yaparım. Gereğini yapmazsam da oturmam. Haram para yemem de, yedirmem de. Kural esastır. Kurala uygun hareket etmek zorundasınız. Lütfen devletin sistemine bağlı olun. Makamda, mevkide otursanız ne olur, oturmasanız ne olur. Haysiyetini ve karakterini satıyorsan, tüyü bitmemiş yetimin hakkı yenirken sırtını dönemezsin. Kime kalmış ki bu dünya size kalsın" şeklinde konuştu.

Cebiroğlu, 2016 yılı yatırımlarının hız kesmeyeceğini sözlerine ekledi. Ardından Yalova'da bu yıl yapılan yatırımlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Kentte 2016 yılının ilk 3 ayı itibarı ile 21 yatırımcı kuruluşun faaliyet gösterdiği, 8 ana sektörde 6 adet biten, 104 adet devam eden, 44 adet başlanmamış ve 9 adet ihale aşamasında olmak üzere toplam 163 adet proje bulunduğu kaydedildi. Bu yatırımların toplam proje bedelinin 1 milyar 405 milyon 346 bin TL olduğu, 3 ayda 22 milyon 751 bin lira harcandığı açıklandı. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kamu İdarecilerine Seslenen Vali Cebiroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement