Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri - Son Dakika
Güncel

Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri

Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri

Kamuda çalışan 185 bin işçinin ücret ve sosyal haklarına yapılacak zam miktarının belirlenmesi için Hükümet ve Türk İş temsilcileri, 23 Temmuz'da bir kez daha bir araya gelecek.

19.07.2013 18:00  Güncelleme: 21:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hükümet ile Türk-İş arasında devam eden kamu kesimi toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 6. buluşmasının 23 Temmuz Salı günü yapılacağı bildirildi.

Kamuda çalışan 185 bin işçinin ücret ve sosyal haklarına yapılacak zam miktarının belirlenmesi için Türk-İş ile Hükümet arasında yürütülen görüşmelerin 6'ıncısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında yapılacak.

Bugünkü görüşmede, Bakan Çelik'in işçi temsilcilerine, gelinen noktayı pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ileteciğini söylediği  öğrenildi.

Türk-İş'e bağlı 20 sendikanın temsilcisinin yer aldığı Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulunun, müzakerelerde istediği zam oranları şöyle:

Bin 800 lira altındaki aylık ücretler bu rakama yükseltilecek.

- 31 Aralık 2012 tarihinde iş yerinde çalışan işçilerin ücretlerine 1 Ocak 2013'den itibaren yüzde 10 ücret zammı yapılacak.

-Yüzde 15'i aşan vergiler işveren tarafından karşılanacak.

-İşçilerin ücretlerine 1 Temmuz 2013'ten itibaren 1 Ocak 2013-30 Haziran 2013 dönemi enflasyon oranına 2 puan ilavesi ile bulunacak oranda zam yapılacak.

-İşçilerin ücretlerine 1 Ocak 2014'ten itibaren 1 Temmuz 2013-31 Aralık 2013 dönemi enflasyon oranına 2 puan ilavesi ile bulunacak oranda zam yapılacak.

-İşçilerin ücretlerine 1 Temmuz 2014'ten itibaren 1 Ocak-30 Haziran 2014 dönemi enflasyon oranına 2 puan ilavesi ile bulunacak oranda zam yapılacak.

-Sosyal yardım ayda 250 liraya, yemek parası günde 8 liraya ve giyim yardımı yılda 125 liraya yükseltilecek. Bu sosyal yardımlar, 2, 3 ve 4. altı ay ücret zamları oranında aynı tarihte artırılacak.

-Yukarıda yer almayan veya belirlenen miktarlardan yüksek olan sosyal yardımlara ücret zamları oranında zam yapılacak.

-Doğum, evlenme, ölüm yardımları maddelerinde varsa "bakmakla mükellef oldukları" ibaresi çıkarılacak.

-İş yeri veya işletmeye özgü sorunlar toplu iş sözleşmesinin tarafları arasında görüşülerek sonuca bağlanacak.

Alt işveren (taşeron), işçilerinin başından itibaren asıl işverenin işçisi olduklarına ilişkin yargı kararları derhal uygulanacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement