Kamu Kuruluşları İçin Çok Sıkı Önlemler Başlıyor - Son Dakika
Ekonomi

Kamu Kuruluşları İçin Çok Sıkı Önlemler Başlıyor

15 Temmuz'un ardından ilan edilen OHAL'le birlikte tüm personelin cep telefonu her an görüşmelere açık olacak. Binaların etrafına duvar örülecek.

28.07.2016 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darbe girişiminin ardından OHAL ilan eden hükümet, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında sıkı önlemler ilan etti. Başbakanlık emri ile tüm bakanlıklar, kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemlerine ilişkin talimat hazırlandı. Buna göre "bilgi ve belge kaçırılmasını önlemek amacıyla" kamu personelinin mesai saatlerinden sonra çalışmalarına izin verilmeyecek. Mutlaka çalışması gereken personelin ismi, kurum nöbetçilerine ve güvenlik amirlerine önceden bildirilecek. Birim amirleri 7 gün sabah 8'den akşam 20'ye kadar çalışacak.

BELGE İMZALAYACAKLAR

Tüm personele "cep telefonlarının her an görüşmelere açık olarak bulundurulacağı, ulaşılamadığı mazeretinin kabul edilmeyeceği" ifadelerini içeren belge imzalattırılacak. Tüm kamu kurum binalarının etrafına duvar örülmesi sağlanacak. Gizli ve gizlilik dereceli birimlerde çalışan kamu personeli için yeniden güvenlik soruşturması yapılacak. Darbe girişimi karşısında 3 ay süreli OHAL ilan eden hükümet, kamu kurum ve kuruluşlarındaki milyonlarca personeli, amirleri ile birlikte sıkıyönetime aldı. Açığa almalar, soruşturmalarla çalkalanan "devlet koridorları" Başbakanlığın talimatı ile harekete geçen bakanlıkların ve il OHAL bürolarının sıkı uygulamaları ile çalkalanıyor. Cemaat ile birlikte "tüm yıkıcı ve bölücü terör faaliyetleri" karşısında alınan emniyet ve güvenlik önlemleri şöyle:

İŞTE ALINAN TEDBİRLER

-Gizli ve gizlilik dereceli birim ve kısımlarda çalışan personel için Güvenlik Soruşturması ve Arşiv araştırması ivedi şekilde tekrar yapılacak.

-Kamu kurum ve kuruluşlarının bina girişlerinden itibaren bütün alanlarda kontrolü kolaylaştırmak için personele verilen daimi giriş kartı mesai süresince sol yakaya veya boyuna takılı olarak taşınacak.

-Özellikle okullarda, okul bahçesine hiçbir şekilde araç alınmayacak. Öğrenci servislerine ayrılan alan dışında park yapılmayacak.

-Hizmet binalarına giriş yapan ziyaretçilerin, giriş ve çıkışları mutlaka güvenlik ve müracaat memuru refakati ile sağlanacak. Güvenlik ve müracaat memurları dışarıdan gelenlerin eşyalarını arayabilecek.

-Çalışma saatleri dışında, herhangi bir sebeple kuruma girmek isteyen personel amirleri tarafından, birim amirlerine veya güvenlikten sorumlu birime önceden bildirilecek. Kayıt defterine işlenecek ve deftetrler ilgili personel tarafından imzalanacak.

KEYFİ DOLAŞILMAYACAK

-Kamu kurum ve kuruluşlarının bina ve eklentilerinde, her birim veya ünite amiri, kendi birimlerine ait çalışma odalarında ve bu odaların giriş-çıkışa açıldığı koridorlarda, her gün için birer nöbetçi personel görevlendirecek

-Nöbetçiler ziyaretçilerin koridorlarda keyfi dolaşmalarını önleyecek. Şüpheli harekette bulunanların takibini yapacak. Bina içinde uygunsuz davranışta bulunanları amire ve güvenlik personeline bildirecek.

-Nöbetçiler görev alanı içerisinde çalışma odalarının kontrolünü yapacak. Kapı ve pencelerin kapalı olduğunu, içeride kimsenin kalmadığını kontrol ederek görevini tamamlayacak.

-Nöbetçi personelin görevi akşam mesai saati ile tamamlanacak.

KAMU KALELER GELİYOR

-Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının bina ve eklentilerinin etrafı duvar, tel örgü gibi engellerle çevrilecek. Belirli noktalara güvenlik kontrolü kulübesi yaptırılacak. Aydınlatma ve ışıklandırma sistemlerinin çalışır halde bulundurulması sağlanacak.

Kamu Kuruluşları İçin Çok Sıkı Önlemler Başlıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Kamu Kuruluşları İçin Çok Sıkı Önlemler Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı
    16:29 ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı

    ING Türkiye, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevine Tuğçe Bora Kılıç'ı atadığını duyurdu. Kılıç, 1 Mayıs itibarıyla bu göreve başlayacak ve ING'nin Türkiye'nin en sevilen dijital bankası olma ve üstün müşteri deneyimi sunma hedeflerine liderlik edecek.

  • Efeler Belediyesi, Uluslararası Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı
    16:24 Efeler Belediyesi, Uluslararası Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı

    Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nın açılış törenine katılarak, belediyenin ürünlerini sergiledi.

  • Hanönü Kaymakamlığı, köylere hizmetlerin artırılması için yeni araç aldı
    16:15 Hanönü Kaymakamlığı, köylere hizmetlerin artırılması için yeni araç aldı

    Hanönü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, köylere yapılan hizmetlerin artırılması amacıyla kanal kazıcı ve yükleyici araç satın aldı. Kaymakamlık önünde düzenlenen törende dua edilerek, yeni araç hizmete girdi. Kaymakam Tolga Değirmenci, yeni araçların ilçeye ve millete hayırlı olmasını temenni ederek, 'İnşallah almış olduğumuz bu makine köylerimizde güzel hizmetler verecek.' dedi. Programa Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, kurum amirleri ve muhtarlar da katıldı.

  • Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi
    16:10 Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi

    Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından düzenlenen Balkan İş Forumu'na Balkanlar ve Trakya'dan 240 firma katıldı. Edirne Valisi Yunus Sezer, iş insanlarına bürokratik işlemlerde yardım edileceğini belirtti.

  • Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Üreticilere 12 Bin Sebze Fidesi Dağıttı
    16:08 Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Üreticilere 12 Bin Sebze Fidesi Dağıttı

    Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, desteklemek amacıyla ilçedeki üreticilere 7 bin 680 domates ile 4 bin 320 biber fidesi dağıttı. Fide dağıtım programında üreticilerle sohbet eden İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aydın Arukan, bol ürünlü bir sezon temennisinde bulundu.

  • TZD'nin 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş yeniden Genel Başkan seçildi
    16:01 TZD'nin 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş yeniden Genel Başkan seçildi

    Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin (TZD) 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş, tek aday olarak girdiği seçimde 64 oyla yeniden Genel Başkanlığa seçildi. Demirtaş, genel kurulda yaptığı konuşmada tarım sektöründeki sorunları ve tarım politikalarının önemini vurguladı.

  • Denizli Ticaret Odası Meclisi Toplantısında Üye Sayısı Arttı
    16:00 Denizli Ticaret Odası Meclisi Toplantısında Üye Sayısı Arttı

    Denizli Ticaret Odası (DTO) Meclisi, aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, meclis üyelerine sektörlerdeki son gelişmeleri ve odadaki projeleri hakkında bilgi verdi. Başkan Erdoğan, geçen ay DTO'ya 121 üye daha kaydedildiğini ve şehirde kurulan şirket sayısının da arttığını açıkladı.

  • Düzce'de konut satışı Mart ayında düştü
    15:55 Düzce'de konut satışı Mart ayında düştü

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Düzce'de bir önceki yıla göre konut satışı Mart ayında düşüş gösterdi. 2024 yılı Mart ayında 508 konut satılırken, geçen yıl bu rakam 604 olarak kaydedilmişti.

  • Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Damızlık Sığır İthalatı Denetimlerini Sürdürüyor
    15:54 Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Damızlık Sığır İthalatı Denetimlerini Sürdürüyor

    Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçede gerçekleştirilen damızlık sığır ithalatıyla ilgili denetimlerini sürdürüyor. İşletmelerin ithal edilen sığırların sağlık durumunu, bakım şartlarını ve belirlenen standartlara uygunluğunu kontrol etmek amacıyla Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede gerçekleştirilen damızlık sığır ithalatıyla ilgili denetimler devam ediyor. Müdürlük ekipleri, işletmelerin gerekli hijyen ve sağlık standartlarına uyup uymadığını, hayvanların sağlık durumlarını ve gerekli veteriner sağlık raporlarını detaylı bir şekilde inceliyor. Denetimlerde, hem sığır ithalatının kalitesini ve güvenilirliğini artırmak hem de tüketicilerin sağlığını korumak için büyük önem taşıdığının vurgulanırken, vatandaşların da bu tür denetimlerde gördükleri herhangi bir olumsuz durumu müdürlüğe bildirmesi çağrısında bulunuldu.

  • Eceabat'ta tarımın geliştirilmesi için toplantı düzenlendi
    15:44 Eceabat'ta tarımın geliştirilmesi için toplantı düzenlendi

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde tarımın geliştirilmesi amacıyla yapılan toplantıda, tarımsal üretimin arttırılması ve modernizasyonu, üretici refahının yükseltilmesi ve bölgenin tarımsal potansiyelinin iyileştirilmesi konuları ele alındı. Toplantıya, alanında uzman kamu ve özel sektör temsilcileri, yetkililer ve üreticiler katıldı.

  • TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Kadın girişimciliğinin geliştirilmesinde network önemli bir faktör
    15:40 TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Kadın girişimciliğinin geliştirilmesinde network önemli bir faktör

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, son 15 senede tüm girişimciler içinde kadınların oranının 2 katına çıktığını, yüzde 6'dan yüzde 12'ye yükseldiğini belirterek, "Şimdi bu oranı daha da yukarılara taşımayı hedefledik.


Advertisement