Kamu Kuruluşlarındaki 'Depremzede' 7 Bin 286 Geçici İşçi, Sürekli İş İstedi - Son Dakika
Güncel

Kamu Kuruluşlarındaki 'Depremzede' 7 Bin 286 Geçici İşçi, Sürekli İş İstedi

Kamu Kuruluşlarındaki \'Depremzede\' 7 Bin 286 Geçici İşçi, Sürekli İş İstedi

Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerin ardından 'Toplum Yararına Çalışma Projesi' (TYÇP) kapsamında Türkiye İş Kurumu tarafından işe alınan ve geçen yıl işlerine son verilen geçici işçilerden Ethem Altın, geçen hafta görüştükleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in bizzat kurum amirlerini aradığını söyledi.

04.04.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerin ardından 'Toplum Yararına Çalışma Projesi' (TYÇP) kapsamında Türkiye İş Kurumu tarafından işe alınan ve geçen yıl işlerine son verilen geçici işçilerden Ethem Altın, geçen hafta görüştükleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in bizzat kurum amirlerini aradığını söyledi. Altın, bu konuda bir an önce adım atılmasını istedi.

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen 7.2 ile 5.6 büyüklüklerindeki 2 deprem ardından Türkiye İş Kurumu, TYÇP kapsamında 7 bin 286 kişiyi, Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere çeşitli resmi kurumlarda görevlendirdi. 3 yıl 9 ay çalışıp, 3 ay işsiz kalan işçiler, 2014 yılı Haziran ayında işten çıkarıldı. İşçiler sürekli eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışırken bugün de Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehir Parkı'nda basın açıklaması yaptı.

İşçiler adına konuşan Ethem Altın, geçen hafta 2 işçi arkadaşıyla birlikte Ankara'ya gittiklerini anlattı. Başkette çeşitli görüşmeler yaptığını anlatan Altın, Salı günü grup toplantısından sonra Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile birlikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüşme yaptıklarını söyledi. Karşılaştıkları sıkıntıları anlattıklarını söyleyen Altın, mağdur olan işçilerin daimi kadroya alınmaları için ricada bulunduklarını anlattı. Bakan Çelik'in işçilerin hangi kurumlarda çalıştığını sorduğunu da söyleyen Altın, şöyle konuştu:

"Kendisi bizzat bu kurum amirlerini arayarak bize bu arkadaşların emekli olana kadar çalışacaklarını söyledi. Bunu bir müjde olarak bu işçilere söyleyemiyorum.  4 yıldır aynı şeyler söyleniyor. Van'daki yetkililerden milletvekili aday adaylarından rica ediyoruz. İşin sonuna gelmişiz. Bu işin takipçisi olalım. Biran önce bu işi bitirelim. Eğer Van'da yüzde 80'e ulaşan bu işsizliği azaltmak istiyorsak. Eğer Van'da kaldırımlarda çocukların peçete satmasını, ışıklarda araba camlarını silmelerini istemiyorsanız yetkililerden isteğimiz bize destek olmalarıdır. Bizimle beraber olursanız bir hafta içinde Van halkına güzel bir müjde gelecektir inşallah. Aksi taktirde önümüzdeki bu seçimi zehir edeceğiz. Van'daki adayları gezdirmeyeceğiz. Bu milletvekilleri Van'da huzur bulamazlar. Bunu bütün dünya bilsin Van'da bir ilki gerçekleştireceğiz. Eğer bu iş olmadığı takdirde hiçbir milletvekili Van'a sokmayacağız. 4 yıldır bu mücadeleyi sürdürüyoruz asla geri adım atamayız. Bu arkadaşlarımız kalıcı olmadıkları sürece bu eylemlerimiz devam edecektir." - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kamu Kuruluşlarındaki 'Depremzede' 7 Bin 286 Geçici İşçi, Sürekli İş İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement