Kamu Kurumlarına Proje Yazma Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Kamu Kurumlarına Proje Yazma Eğitimi

Kayseri Valiliği’nin öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik Avrupa Birliği (AB) Proje Yazma Eğitimi verildi.

10.06.2014 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valiliği'nin öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik Avrupa Birliği (AB) Proje Yazma Eğitimi verildi. Dış İlişkiler AB Koordinasyon Merkezi ile ORAN Kalkınma Ajansı uzmanlarının verdiği eğitimle kamu kurumlarının AB mali destek programlarından daha fazla yararlanması, etkili ve sonuç odaklı projeler üretebilmesi amaçlanıyor.

Valilikten yapılan yazılı açıklama göre, Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Uzmanı Ahmet Emin Kilci tarafından 2'şer gün süren eğitimlerin ilki Bünyan Kaymakamlığı'nda, ikincisi ve üçüncüsü ise Kayseri Valiliği Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Katılımcılara eğitimin ilk gününde, mali destek programları hakkında bilgilerin sunulmasının ardından daha sonra örnek bir proje üzerinden başvuru formunun doldurulması, hazırlanması ve bütçenin hazırlanması konularında eğitimler verildi. İkinci gününde ise hazırlanacak projelerle ilgili mantıksal çerçeve matrisinin uygulamalı olarak gösteriminin ardından, katılımcılara örnek projeler üzerinden çalışma yapmasına ilişkin olanaklar sunuldu.

Merkez Koordinatörü Hakan Yiğit, eğitimlerde ulusal hibe desteklerinden faydalanmak ve proje terminolojisinin anlaşılması için temel oluşturmayı amaçladıklarını, ayrıca Avrupa Birliği hibe programlarının daha iyi anlaşılmasını da sağladıklarını belirtti. Yiğit, "Bundan sonra Avrupa Birliği hibe programlarına nitelikli projeler hazırlamak için Project Cycle Management (Proje Döngü Yönetimi) eğitimi planlanacaktır. Eğitimin anlaşılması ve başarılı olması bakımından aynı katılımcılarla yapılması önem taşımaktadır" dedi.

Bugüne kadar üçüncüsü yapılan proje yazma eğitimlerine, Kaymakamlıklar, Belediyeler, Üniversiteler, İl Müdürlükleri, Sanayi Ticaret Odası ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile KOSGEB'de görevli toplam 76 personel katıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kamu Kurumlarına Proje Yazma Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement