Kamu-Sen'den, İmza Kampanyasına Destek - Son Dakika
Yerel

Kamu-Sen'den, İmza Kampanyasına Destek

Kamu-Sen\'den, İmza Kampanyasına Destek

Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin adının “Köksal Toptan” olarak değiştirilmemesi için başlatılan imza kampanyasına Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu ve Kamu-Sen’e bağlı şube başkanları da destek verdi.

27.05.2014 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin adının "Köksal Toptan" olarak değiştirilmemesi için başlatılan imza kampanyasına Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu ve Kamu-Sen'e bağlı şube başkanları da destek verdi.

Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen imza kampanyasında açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, "Bugün burada Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin isminin değiştirileceğini duyduğumuz bir hafta öncesinden beri devam eden bu süreçte arkadaşlarımızın açmış olduğu stantda Köksal Toptan'ın isminin okulumuza verilmemesi ile ilgili arkadaşlarımıza destek olmak adına Türkiye Kamu-Sen olarak buradayız. Buradan Köksal Toptan ağbimize sesleniyorum. Sizin bu tür okullarda isminizin geçmesine ihtiyacınız yok. Zonguldak'ta bir ilkokulda adınız hala mevcut, Çelikel Lisesi altında bir kapalı spor salonunda hala isminiz mevcuttur. Bunların Köksal Toptan için Zonguldak tarafından Köksal Toptan'a vefanın bir simgesidir bunlar bizce. Tekrar bir okulun adının Köksal Toptan Beyfendiye verilmesi bizce çokta mantıklı değil. Ben inanıyorum ki, Köksal Toptan'da bu konuda itirazlarını dile getirecek, bunu kabul etmediğini söyleyecektir. Kendisinden umuyorum böyle bir açıklama gelecektir. Şunu söylüyorum bu konuda elini taşın altına koyup vebal sahibi olanlar bu isim değiştikten sonra bu vebali ödeyemeyeceklerdir. Zonguldak'ta bu veballe yaşamak zorunda kalacaklardır. Türkiye Kamu-Sen olarak inanıyorum, Köksal Toptan ismini buraya verdirmeyecek ve bu işten vazgeçecektir. Şimdiden bu uygulamadan vazgeçeceği için de kendisine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Ardından açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Yüksel Çelik, "Bugün bu açıklama belki de bir sonun başlangıcı. Zonguldak ilimizin göz bebeği olan Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi okul aile birliği ve okulun vakıf yönetimi olarak okulumuzun adının değişmemesi konusunda okul yönetimine talepte bulunduk. Geçen hafta Salı günü bir basın açıklaması yaparak Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Vekilini uyardık. Koltuk sevdası uğruna okulumuzun adıyla oynama dedik. 69 yıllık okulumuzun adının başında bulunan Zonguldak isminin değişmesinin kimseye faydası olmayacağını dile getirdik. Milli Eğitim Müdür Vekilinden okul vakfı ve okul aile birliği olarak görüşme talep ettik. Okul için adı geçen milletvekilimizden okulumuzun isim değişikliği ile ilgili 'ben istemiyorum' yönündeki bir açıklama yapmasını bekledik. Okulumuzun adının başında bulunan Zonguldak isminin değişmemesi için gittiğimiz bütün kapılar duvar oldu. Bu konunun çözümü için bürokratlardan ve siyasilerden bir destek göremedik. Son çare olarak durumu Zonguldak kamuoyu ile paylaşmak için 23-30 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerekli izinler alınarak 'Okulumuzun ismi değişmesin adı altında' siz Zonguldak halkından ve mezunlarımızdan destek olmanız için imza kampanyası başlattık. Bugüne kadar bizlere vermiş olduğunuz destekten dolayı ve bu günden sonraki vereceğiniz destekler için teşekkür ederiz. Zonguldak ilinin tarihiyle birlikte var olan okulun adında mutlaka Zonguldak bulunması gerektiğini düşünüyor ve bunu istiyoruz" diye konuştu.

Ardındanda açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören ise "Bir haftadan beri Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin ismiyle ilgili bir takım spekülatif açıklamalar yapılmaktadır. Biz Endüstri Meslek Lisesi mezunlarını derinden üzmektedir. Çok değerli isimleri yetiştiren nadide bir okuldan bahsetmekteyiz. Bu okulun ismi bir takım siyasilerin malzeme yapılacak kadar yerlerde sürünmemelidir. Bu aynı tarihi eser çıkan bir kazı alanına inşaat yapmak gibi bir şeydir. Bir sürü değer yetiştirmiştir ve bunun üzerine siyasiler inşaat yapmaya çalışmaktadır. Dolayısıyla bu anlayışı Türkiye Kamu-Sen ailesi olarak kınıyoruz. Bunun kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz. Bunun içinde eylemse eylem, ne gerekiyorsa bunu biz eğitim ailesi olarak üzerimize düşeni yapacağımızı ifade ediyoruz. Eğer bakandan bir açıklama geldiyse, eğer kendisinin bilgisi dışında ise bu olay lütfen buna müdahale edilsin. Köksal Toptan ismi Zonguldak için kıymetlidir, bu isim bu alanda yıpratılmaktadır. Eğer kendisi bunu yapıyorsa o zaman yapacak bir şey yok. Demek ki, yıpratılmayı hak eden bir isim demektir Köksal Toptan, bunu hak ediyor demektir. O zaman diyoruz ki, madem siz yöneteceksiniz burayı buyurun sizde yaşayın. Hatta Zonguldak'ın ismini de Köksal Toptan olarak değiştirelim. Bu Köksal Toptan için bir telefonluk bir iştir. Valimize bu iş burada bitsin, artık ismimin yıpratılmasını istemiyorum diyerek bu işi de sonlandıracak kişide kendisidir. Dolayısıyla istemiyorum ama yan cebime koy mantığı da bana göre doğru bir mantık değildir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören ve Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Arzu Kara ve üyeleri ile birlikte imza atarak kampanyaya destek verdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kamu-Sen'den, İmza Kampanyasına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement