Kamu-sen'den Türkmenlere Yönelik Saldırıya Tepki - Son Dakika
Güncel

Kamu-sen'den Türkmenlere Yönelik Saldırıya Tepki

Kamu-sen\'den Türkmenlere Yönelik Saldırıya Tepki

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Baler Fidan, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik yürütülen saldırıya düzenlediği açıklama ile tepki gösterdi.

23.11.2015 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Baler Fidan, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik yürütülen saldırıya düzenlediği açıklama ile tepki gösterdi.

İstasyon Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında Kamusen Gaziantep İl Temsilcisi Baler Fidan, Esad ve Ruslar'ın Bayırbucak Türkmenleri'nin katliam tehdidiyle karşı karşıya bulunduğunu belirterek,Türkmenlere gereken tüm desteğin verilmesi gerektiğini söyledi. Türkmenleri vatan sınırının Türk'ün yaşadığı en uzak yerlerden başladığını belirten Fidan, " Hatay'ın güneyindeki Bayır- Bucak Türkmenleri katliam tehdidiyle karşı karşıyadır. Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran'ın da desteğiyle Türkmen Dağı'nda ilerleyen Suriye ordusu, bölgedeki yüzlerce yıllık Türk varlığına son vermek üzeredir. Vatan toprağını savunan Türkmen kardeşlerimiz, hiçbir IŞİD unsurunun bulunmadığı bölgeye karşı gerçekleştirilen saldırılar sonrasında geri çekilmek zorunda kalmıştır. İran destekli Suriye Ordusu; Türkmen Dağı'na girmiş, stratejik Gımam Tepesi'nin düşmesiyle ilk adımını attığı Bayır Bucak harekatında, bölgenin merkezi durumundaki Kızıldağ'ı da Türkmenlerin elinden alınarak Bayır Bucak genelinde Rusya-Esad hakimiyeti kurulmuştur. Şu anda 10 bin kadar sivil, bombalardan kaçarak Türkiye sınırına akın ederken, 25 bin dolayında Türkmen kardeşimiz bir katliamla karşı karşıyadır. Her zaman dile getirdiğimiz gibi bu vatanın sınırları, Türk'ün yaşadığı en uzak yerden başlar. Soydaşlarımız çok zor durumdalar. Bu saldırıların amacı Türkiye ile Suriye arasında Türkmensiz bir hat oluşturmak, bölücü örgüt ve İsrail'in arzuladığı Büyük Kürdistan emeline biraz daha yaklaşmaktır. Bölgeden çığlıklar yükselmekte, yüreklerimiz yanmaktadır. Yetkililer, Türkmen kardeşlerimize her türlü desteği vermek için bütün imkanları kullanmalıdır. Nasıl ki İran, Şiiler gerekçesiyle bölgede söz sahibi ise Türkiye, Türkmen kardeşlerimiz için sesini yükseltmelidir. Bugün Hatay sınırımızdaki kardeşlerimizin bile can ve mal güvenliğini sağlayamayacaksak, stratejik derinlikten, bölgede söz sahibi olmaktan, yeni Osmanlıcılıktan dem vurmanın ne anlamı vardır. Eğer bizler, sınırımız dışındaki kardeşlerimizi koruyamazsak, yakın bir gelecekte vatanımız, devletimiz ve sınırlarımız içindeki vatandaşlarımız da tehdit altında kalacaktır. Bu bakımdan hem stratejik olarak hem de insani bakımdan Bayır-Bucak Türkmenlerini korumak ve bölgedeki katliam tehdidini ortadan kaldırmak hayati derecede önem taşımaktadır. Bu bölge Türkmen kontrolünden çıkarsa, Suriye sınırımızda bir PKK/PYD hattı kurulacak ve Türkiye, Suriye sınırı terör örgütünün hakimiyet alanına girecektir" dedi.

Fidan, Kamu-sen olarak Bayırbucak Türkmenleri için atılacak her türlü adımı destekleyeceklerini de sözlerine ekledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kamu-sen'den Türkmenlere Yönelik Saldırıya Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi
    19:04 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi

    Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nda, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atıklardan yaptığı ürünler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü standında sergilendi. Karnavalın ana teması olan karbon ayak iziyle ilgili bilinçlendirme yapılırken, öğrencilerin geri dönüşüm bilincini ve doğa sevgisini aşıladığı belirtildi.

  • Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi
    19:03 Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi

    Alaca Belediyesi, bayar ayarlarının kurak geçmesi nedeniyle yağmur duası etkinliği düzenledi. Cuma namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan ile birlikte yağmur duası yaptı.

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.

  • Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı
    18:57 Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

    Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru Semih Çakıllı, Piyale Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Kazada ağır yaralanan Çakıllı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenaze namazına ailesi, yakınları ve zabıta meslektaşları katıldı.


Advertisement