Kamuda 43 Bin İşçiyi İlgilendiren Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika
Ekonomi

Kamuda 43 Bin İşçiyi İlgilendiren Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Hak-İş Konfederasyonu'nun örgütlü olduğu 13 işletmede, 43 bin işçiyi ilgilendiren "Kamu Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü" imzalandı.

04.06.2015 13:30  Güncelleme: 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza töreninde, Hak-İş Konfederasyonuna bağlı sendikalara üye yaklaşık 43 bin işçiyi kapsayan protokolü imzalamak için bir araya geldiklerini söyledi.

2 BİN 150 LİRANIN ALTINA 100 LİRA ARTIŞ

Bu süreçte tüm sendikalarla olduğu gibi Hak-İş'le de sağlıklı bir diyalog çerçevesinde sözleşmeyle ilgili bir noktaya geldiklerini vurgulayan Çelik, "Aylık brüt çıplak ücretleri 2 bin 150 liranın altında olanlara 100 lira seyyanen artış sağlandı. Aylık 2 bin 150 lira ile 2 bin 250 lira arasındaki çıplak ücretlere, 2 bin 250 lirayı geçmemek üzere, 75 lira ücret artışı sağlandı. Yine 2 bin 250 ile 2 bin 350 lira arasında ise ücretlere 50 liralık seyyanen artış, iyileştirme gerçekleştirmiş bulunmaktadır." diye konuştu.

TOPLAM ZAM YÜZDE 11.3

Bakan Çelik, bir diğer husus olarak, iki yılda bir imzalanan bu sözleşmelerde, 2015 yılının ilk 6 ayı için yüzde 6, ikinci 6 ay için ise yüzde 5'lik bir ücret artışının yapıldığını dile getirerek, işçilerin toplamda yüzde 11,3'lük ücret zammı aldığını ifade etti.

2016'NIN İLK ALTI AYINDA YÜZDE 3 ARTIŞ

Öte yandan 2016 yılının ilk 6 ayı için orta vadeli programda öngörülen yüzde 3'lük artışların sağlanacağını bildiren Çelik, "Ama bu dönemlerde gerçekleşecek olan enflasyon farklarının da ilave edileceğini özellikle vurgulamak istiyorum.

500 LİRA "DENGE ÖDENEĞİ"

Ayrıca 2015 ve 2016 yıllarında yılda bir defa olmak üzere tüm işçilere 'denge ödeneği' adı altında 500 liralık bir ödeme yapılacak" dedi. Çelik, Hak-İş'e bağlı Öz Orman-İş sendikasının yaşadığı işveren-işçi sendikası arasındaki bazı sorunların da çözümünün sağlandığı bilgisini verdi.

İMZALAR ATILDI

Konuşmaların ardından imzalanan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü", Hak-İş'e bağlı Öz Orman-İş, Öz Gıda-İş, Çelik-İş, Öz Büro-İş ve Liman-İş Sendikası işçilerini kapsıyor.

Kamuda 43 Bin İşçiyi İlgilendiren Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kamuda 43 Bin İşçiyi İlgilendiren Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • Dilenci: 10 senelik kamuda çalışan bi asgari ücretli çalışani olarak yaziyorum. Dilenci olduk artik 949 TL nasil gecinilir yaa bi bunlar düşünsünler işçisi memuru 3 binlira alirken biz amele oluyoruz bizim yüzümüz gulmecekmi hic şirketler bizim üzerimizde koselik oldu biz borç bataginin içinde surunuyoruz ama Cok şükür halimize haram yemiyiruz. 19 1 Yanıtla
  • milli parkçıyım : devlet en iyisini bilir kamu işçisiyiz versede çalışacaz vermesede veriyor sag olsun 1 14 Yanıtla
  • taşerona hayır: üniversitede çalışan taşeron personelim.üniversite mezunuyum ama taşeronluktan kurtulamadım.yeter artık bizi de düşünün.en azından üniversite mezunu taşeron işçilere bir güzellik yapın.bir tane çocuğum var ama bu maaşla geçinemiyorum.lütfen sesimi duyun 12 3 Yanıtla
  • İŞCİ EMEKLİSİ: EMEKLİ OYUNA SAHİP CIK.SEÇİMİN KADERİ SENİN ELİNDE. SONRA PİŞMAN OLMA 13 0 Yanıtla
  • robin hood: İşçiyede hangi işçi bunlar asgari üçrete gelince neden yok 9 2 Yanıtla
  • Ahmet: Alllah sizi ve sizi gibi düşüncesiz adamların allah birgün sizinde belanızı verir inşallah bu ülkede asgari ücretlide var faruk beyy ayin 7. Sinde görüşürüz 9 2 Yanıtla
  • osman: Allahınizda bulun 5 2 Yanıtla
  • osman: Allahınizda bulun 4 1 Yanıtla
  • sürekli işci: milli eğitim bakanlığına bağlı sürekli işcillerin sözleşmelerinide imzalarsanız memnun oluruz 1 4 Yanıtla
  • garıbanlar: bide demokrası vardıyolar nerde sendıkasız insanlar ne olacak 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement