Kamuda Çalışan İşçilerin Maaşlarına Yüzde 11.3 Zam, Ekstra 500 Lira - Son Dakika
Ekonomi

Kamuda Çalışan İşçilerin Maaşlarına Yüzde 11.3 Zam, Ekstra 500 Lira

Davutoğlu, kamu çalışanlarına "Yılın birinci altı aylık döneminde yüzde 6, ikinci dönemde yüzde 5 olmak üzere toplamda yüzde 11.3 artış yapılmıştır." dedi.

30.05.2015 14:56  Güncelleme: 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ücret zammı olarak 2015 yılının birinci altı aylık döneminde yüzde 6, ikinci altı aylık döneminde yüzde 5 oranında olmak üzere toplamda yüzde 11.3 oranında artış yapılmıştır. Bu artış enflasyon ve enflasyon beklentilerinin çok üzerinde bir artıştır. Çok net bir refah aktarımı artışıdır." dedi.

KAMU ÇALIŞANLARINA ZAM ORANI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen 'Kamuda Çalışan İşçilerin Toplu İş Sözleşmesine Esas Teşkil Edecek Çerçeve Anlaşma Protokolü'ne katıldı. Basın toplantısı ve imza töreninde yaptığı konuşmada, alınan kararlara ilişkin açıklama yaptı. Davutoğlu, "Alınan kararları madde madde ifade etmek istiyorum. Ücret zammı olarak 2015 yılının birinci altı aylık döneminde yüzde 6, ikinci altı aylık döneminde yüzde 5 oranında olmak üzere toplamda yüzde 11.3 oranında artış yapılmıştır. Bu artış enflasyon ve enflasyon beklentilerinin çok üzerinde bir artıştır. Çok net bir refah aktarımı artışıdır." dedi.

DÜŞÜK MAAŞLARA 50-100 LİRA ARASI İYİLEŞTİRME

Düşük ücretlerde aylık 50-100 TL arasında iyileştirme yapıldığını belirten Davutoğlu, "Düşük ücretten kasıt da 2 bin 150 TL'nin altında olan işçilerin aylık brüt ücretlerine 150 TL'yi geçmemek üzere 100 TL her ay için iyileştirme yapılacak. Yine, 2 bin 151 TL ile 2 bin 250 TL arasında işçilerin aylık brüt çıplak ücretlerine 2 bin 250 lirayı geçmemek üzere 75 lira, 2 bin 251 TL ile 2 bin 350 TL arasında işçilerin aylık brüt çıplak ücretlerine 2 bin 350 TL'yi geçmemek üzere aylık 50 TL iyileştirme yapılacaktır." diye konuştu.

SOSYAL YARDIMLAR

Sosyal yardımlar ile maktu ödemelerde ücret zammı oranında artışların yapıldığını söyleyen Davutoğlu, "Ayda 220 TL olmak üzere. Sosyal yardımlar da aynen devam edecek." ifadelerini kullandı.

TÜM İŞÇİLERE YILDA BİR KEZ 500 LİRA

Davutoğlu, yılda bir defa olmak üzere tüm işçilere denge ödeneği olarak 500 TL ödeme yapılacağına dikkati çekerek, bunun da işçilerin genel standardını yükselten uygulamanın olduğunu söyledi.

TAŞERON ÇALIŞANLARIN DURUMU

İkinci yıl ücret artışlarının enflasyon oranında olacağını belirten Davutoğlu, "Yani, daha sonraki yıllar için de enflasyonun altında ücret politikası kesinlikle takip etmedik. Elimizden gelen katkıları gösterdik. Bu çerçevede, önemli iki karar daha aldık, işçilerimiz için daha önce de ifade ettiğim iki husus, birisi kamuoyunda taşeron olarak bilinen hususlara net bir çözüm getirmeye kararlıyız. Asıl işte çalıştırılan alt işveren işçilerinin kadroya alınmasına ilişkin çalışmalar süratle yapılacak. Bu konuyu kesinlikle seçimlere müteakip çözüme kavuşturacağız. İlkesel olarak söylüyorum, asıl işte çalıştırılanlar kesinlikle alt işveren işçi kadroları yani teşeron işçi olarak çalıştırılmayacaklar. Asıl işçiler kadroya alınacak, yardımcı işçi statüsündekiler de belirlenecek. Bundan sonra asıl iş ile yardımcı iş arasındaki ayrımı net olarak herkes bilmiş olacak. Yine, bu çerçevede uzun zamandır gündemimizde olan bir konu da 5 ay 29 günden fazla çalıştırılmayan geçici işçilere, bu iş verimliliği de etkiliyordu, bütün bunları ortadan kaldıracak şekilde bu alanda işçiye ihtiyaç varsa süre kısıtlaması da aşacak yasal düzenleme yapılacak. Yani, 5 ay 29 gün gibi bir süre olduğu düşünmeksizin bunlar işlerine devam edecekler, ta ki o konuda bir ihtiyaç hasıl olmuş olsun." dedi.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İyi niyetle yaklaşıldığında çok güzel neticeler hasıl olabiliyor. Bütün bu çalışmalardaki katkıları dolayısıyla arkadaşlarımıza teşekkürü borç biliyorum. Bütün işçilerimizi de memnun eden, sendikalarımızın da taleplerini karşılayan bir husustur. Uzlaşılması gereken bir husus vardı. İşçilerimizin talepleri karşılanmış oldu."

"PİKNİĞE ÇAĞIRDI"

Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sonrası imza törenine geçildi. İmza töreni sırasında "Bizim sözümüz imza" diyen Davutoğlu, "Bütün işçilerimize, sendikalarımıza selamlarımızı iletin. Bütün gayretlerimiz onlar için. İşçilerle Bakanlar Kurulu üyeleri aileleri, seçimden sonra bir piknik yapalım. Bakanlar Kurulu üyelerinin eşleri ile işçi aileleri..." ifadelerini kullandı.

Kamuda Çalışan İşçilerin Maaşlarına Yüzde 11.3 Zam, Ekstra 500 Lira
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kamuda Çalışan İşçilerin Maaşlarına Yüzde 11.3 Zam, Ekstra 500 Lira - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (128)

  • TURAN: KESİNLİKLE OYLAR ...AKPYE....ÇÜNKÜ CHP ALEVİLERİN,DİNSİZ SOLCULARİN,ERMENİLERİN,AYYAŞLARİN,CİBİLDAKLARİN,DHKPC LİLERİN PARTİSİDİR...HDP KÜRTLERİN, PKKLİLARİN,ERMENİLERİN,BAYRAK DUSMANLARİNİN,DİNSİZ ZERDÜŞTLÜLERİN,HAİN HDP ASKER POLİS DUSMANLARİNİN PARTİSİDİR..MHP NEDEN HAİNLERİ ELESTİRMİYOR...MHP Lİ KARDESLER UYANİK OLALİM OYLARİ BOLMEYELİM...AKP SAYESİNDE DEVLETİMİZ,ORDUMUZ,EKOMOMİMİZ,DİMDİK AYAKDA...ÖZGÜRLÜK VAR HERKES DİNİNİ ÖZGÜRCE YAŞIYOR.. SEKSEN YİLDA YAPİLMİYANLAR ON YİLDA YAPİLDİ...DAHA NELER YAPİLACAK İNŞALLAH.... VATAN,BAYRAK,EZAN İÇİN OYLAR KESİNLİKLE...AKP....... 7 105 Yanıtla
  • TURAN: KESİNLİKLE OYLAR ...AKPYE....ÇÜNKÜ CHP ALEVİLERİN,DİNSİZ SOLCULARİN,ERMENİLERİN,AYYAŞLARİN,CİBİLDAKLARİN,DHKPC LİLERİN PARTİSİDİR...HDP KÜRTLERİN, PKKLİLARİN,ERMENİLERİN,BAYRAK DUSMANLARİNİN,DİNSİZ ZERDÜŞTLÜLERİN,HAİN ASKER POLİS DUSMANLARİNİN PARTİSİDİR..MHP NEDEN HAİNLERİ ELESTİRMİYOR...MHP Lİ KARDESLER UYANİK OLALİM OYLARİ BOLMEYELİM...AKP SAYESİNDE DEVLETİMİZ,ORDUMUZ,EKOMOMİMİZ,DİMDİK AYAKDA...ÖZGÜRLÜK VAR HERKES DİNİNİ ÖZGÜRCE YAŞIYOR.. SEKSEN YİLDA YAPİLMİYANLAR ON YİLDA YAPİLDİ...DAHA NELER YAPİLACAK İNŞALLAH.... VATAN,BAYRAK,EZAN İÇİN OYLAR KESİNLİKLE...AKP....... 8 67 Yanıtla
  • Musty: İnadına davutoğlu yaşasın tayyip baba 8 30 Yanıtla
  • Cem: Yüzde 11,3 kandırıp sonra yüzde kaç geri alacaksın 33 4 Yanıtla
  • TURAN: KESİNLİKLE OYLAR ...AKPYE....ÇÜNKÜ CHP ALEVİLERİN,DİNSİZ SOLCULARİN,ERMENİLERİN,AYYAŞLARİN,CİBİLDAKLARİN,DHKPC LİLERİN PARTİSİDİR...HDP KÜRTLERİN, PKKLİLARİN,ERMENİLERİN,BAYRAK DUSMANLARİNİN,DİNSİZ ZERDÜŞTLÜLERİN,HAİN ASKER POLİS DUSMANLARİNİN PARTİSİDİR..MHP NEDEN HAİNLERİ ELESTİRMİYOR...MHP Lİ KARDESLER UYANİK OLALİM OYLARİ BOLMEYELİM...AKP SAYESİNDE DEVLETİMİZ,ORDUMUZ,EKOMOMİMİZ,DİMDİK AYAKDA...ÖZGÜRLÜK VAR HERKES DİNİNİ ÖZGÜRCE YAŞIYOR.. SEKSEN YİLDA YAPİLMİYANLAR ON YİLDA YAPİLDİ...DAHA NELER YAPİLACAK İNŞALLAH.... VATAN,BAYRAK,EZAN İÇİN OYLAR KESİNLİKLE...AKP....... 7 28 Yanıtla
  • Veysel: Memura ogretmene yuzde uc.elli tl bile yapmiyor.bunlarin ne kiradan ne peynir zeytin fiyatindan haberi var.bu arada iscilere iyi olmus zam.az bile. 28 3 Yanıtla
  • cerezciiii: Cerez parasi diyonuz findik fistik badem ceviz fistik kac para haberiniz var mi ki 3 kilo kirmizi et parasi millet kirmizi eti unuttu cerezi alcak parasi mi var cerez diyorsunuz Allahtan korkun 27 3 Yanıtla
  • vatandaş: Yakışır helal olsun. Oyum artık akp ye... 5 24 Yanıtla
  • RIZELI: Askerı ücret le çalışan ne olacak zengini zengin ediyor fakir yok oluyor oyum hdp ye 17 10 Yanıtla
  • taşeron: Taşeronlar sizin sonunuzu getirecek..Allahın adı şuan bana kadro versende oyumu akp ye vermem.ülkeyi sattınız beeeeee 18 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Samsun'da üreticilere çeşitli destekler sağlandı
    17:13 Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Samsun'da üreticilere çeşitli destekler sağlandı

    Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında Samsun'da çeltik tohumu, kuru fasulye tohumu, sera naylonu ve süt sağım makinesi dağıtıldı. Ayrıca örtü altı yetiştiricilere sera naylonu dağıtıldı ve Terme ve Çarşamba ilçelerinde çiftçilere soya tohumluğu desteği sağlandı.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İşsizlik oranı 2023 yılında düştü
    17:05 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İşsizlik oranı 2023 yılında düştü

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Nevşehir'deki bir toplantıda yaptığı konuşmada, 2023 yılında işsizlik oranının 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine gerilediğini ve toplam işsizlik oranının son 10 yılın en düşük seviyesine indiğini açıkladı. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin 2023 yılında yüzde 4,5 büyüme gösterdiğini ve dolar bazında milli gelirin 1 trilyon doları aştığını belirtti.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Öğrenim Yardımı Yatırdı
    16:58 Mersin Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Öğrenim Yardımı Yatırdı

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik öğrenim yardımının 4'üncü ödemesi ile Halk Kart'ın mart ayı tutarlarını hesaplara yatırdı. Toplamda 23 milyon 352 bin 600 TL öğrenim yardımı ödemesi yapıldı.

  • Tepebaşı Belediyesi 'Her Ev Bir Mandıra' Projesi İçin Kurul Oluşturdu
    16:50 Tepebaşı Belediyesi 'Her Ev Bir Mandıra' Projesi İçin Kurul Oluşturdu

    Tepebaşı Belediyesi'nin 'Her Ev Bir Mandıra' sloganı ile başlattığı 'Sütten Peynire Dönüşüm' adlı söyleşi yoğun katılım ile gerçekleştirilirken, projenin hayata geçirilmesi için kurul oluşturuldu.

  • Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi
    16:44 Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi

    Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tepebaşı İlçesi'nde bulunan bir süt çiftliğine 'Avrupa Birliği Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası'nı teslim etti. İşletme, AB standartlarında süt ürettiği belirlenerek Tepebaşı ilçesinde ilk AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası alan işletme oldu. Çiftlikte ayrıca hastalık taramaları ve süt kalite kontrolü yapılmaktadır. 2024 yılı için destekleme miktarının artırılması beklenmektedir.

  • Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi
    16:23 Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi tarafından düzenlenen 'Turuncu Konuşalım' etkinliği kapsamında Bursa'da 'Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki' başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Panelde, Bursa'nın tasarım vizyonu ve liderliği desteklenirken, yaratıcı fikirlerin gelişeceği ortamların önemi vurgulandı. Ayrıca, endüstriyel tasarımın sektörel sorunları, destekler ve yol haritası da ele alındı.

  • Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı
    16:23 Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı

    Ardahan'ın Posof ilçesinde yıllardır özlemi çekilen doğal gaz çalışmaları sona erdi. İlk gazın açılışı yapıldı ve törene yüzlerce kişi katıldı. Posof'a bağlanan doğal gazın açılışı meşalelerle gösterildi.


Advertisement