Son dakika Taşeron haberleri, Taşeron son dakika, son dakika Taşeron

Son Dakika Taşeron Haberleri

  • Sağlık Emekçisi Yalçın Mutlu, Keyfi Sürgüne Gönderildi
    18:07 Sağlık Emekçisi Yalçın Mutlu, Keyfi Sürgüne Gönderildi

    Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şubesi, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan Yalçın Mutlu'nun gerekçe gösterilmeden dış hastanesine sürgün edildiği gerekçesiyle açıklama yaptı. Yalçın Mutlu'nun 31 yıldır verdiği hizmetiyle tanınan bir emekçi olduğunu belirten sendika, sürgünün ESOGÜ Tıp Fakültesi'nin tartışmalı yönetim anlayışının bir sonucu olduğunu ifade etti. Yalçın Mutlu ise hukuki yollarla haklarını arayacağını ve adaletin sağlanması için mücadele edeceğini belirtti.

  • Taşeron Şoförler Sağlık Bakanlığı'na Seslendi
    14:07 Taşeron Şoförler Sağlık Bakanlığı'na Seslendi

    İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde açıklama yapan taşeron şoförler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, pandemi döneminde verdikleri emeğin karşılığını istediklerini belirtti. Şoförler, kadroya alınmadıklarını ve üvey evlat muamelesi gördüklerini dile getirerek, taleplerini sıraladı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Türkiye terörle mücadelede büyük başarılara imza attı
    17 Mar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Türkiye terörle mücadelede büyük başarılara imza attı

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mudanya'da düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 21 yılda terörle mücadelede büyük başarılara imza attığını ve her alanda çağ atladığını belirtti. Fidan, ayrıca Türkiye'nin uluslararası düzeyde önemli bir aktör haline geldiğini vurguladı.

  • Dışişleri Bakanı Fidan: 'Iraklı mevkidaşlarımızdan bizimle hareket edeceklerine dair söz aldık'
    17 Mar Dışişleri Bakanı Fidan: "Iraklı mevkidaşlarımızdan bizimle hareket edeceklerine dair söz aldık"

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Iraklı mevkidaşlarımızdan bizimle hareket edeceklerine dair söz aldık" dedi.

  • Bahçeli: CHP, PKK ile organik bağ kurmasının bedelini sandıkta ödeyecek
    17 Mar Bahçeli: CHP, PKK ile organik bağ kurmasının bedelini sandıkta ödeyecek

    Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, CHP'nin PKK ile organik bağ kurmasının bedelini sandıkta ödeyeceğini söyledi. Bahçeli, muhalefet partilerinin birbirini yiyip tükettiğini ve CHP'nin güvenilmez siyasetini açığa vurduğunu belirtti.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Saadet Partisi adayının iddialarını yanıtladı
    16 Mar Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Saadet Partisi adayının iddialarını yanıtladı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç, Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan'ın 'pankartımı indirdi' söylemlerine ilişkin açıklama yaptı.

  • KESK, yerel seçimler öncesinde tutum belgesini açıkladı
    16 Mar KESK, yerel seçimler öncesinde tutum belgesini açıkladı

    Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), 31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde 'tutum belgesini' açıkladı. Belgede, KESK'in emekten yana, demokratik, katılımcı, şeffaf, toplumsal cinsiyet eşitliğini odağına alan, özgürlükçü ve ekolojik bir biçimde yeniden yapılanmayı savunduğu belirtildi. Ayrıca, toplumsal yararı esas alan adaylara oy verilmesi gerektiği vurgulandı.

  • İrfan Değirmenci, Güvenpark'ta: 'Bu Kez Çankaya'nın Gerçekten Nasıl Parlayacağını Çok İyi Görecekler.
    15 Mar İrfan Değirmenci, Güvenpark'ta: "Bu Kez Çankaya'nın Gerçekten Nasıl Parlayacağını Çok İyi Görecekler.

    Türkiye İşçi Partisi (TİP), Ankara'da Güvenpark'ta halk buluşması düzenledi. TİP Çankaya Belediye Başkan adayı İrfan Değirmenci, halkın kendi kaderini eline alacağını söyledi. TİP Sözcüsü Sera Kadıgil ise kadınların siyasette daha fazla yer alması gerektiğini vurguladı. TİP, yerel yönetim seçimleri kapsamında Ankara Güvenpark'ta halk buluşması düzenledi. TİP'in adayları arasında kadınların çoğunlukta olduğu belirtildi.

  • Seyhan Belediyesi Kadrolu İşçilere Yüksek Ücret Verme Kararı Aldı
    15 Mar Seyhan Belediyesi Kadrolu İşçilere Yüksek Ücret Verme Kararı Aldı

    Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, belediyede çalışan kadrolu işçilere 47 bin 500 lira ücret verme kararı aldıklarını açıkladı. Akay, emeğin değerini en üstte tutacaklarını belirtti.

  • Seyhan Belediyesi Kadrolu İşçilere Yüksek Ücret Verme Kararı Aldı
    15 Mar Seyhan Belediyesi Kadrolu İşçilere Yüksek Ücret Verme Kararı Aldı

    Seyhan Belediye Başkanı ve İYİ Parti Seyhan Belediye Başkan adayı Akif Kemal Akay, belediyede çalışan kadrolu işçilere 47 bin 500 lira ücret verme kararı aldıklarını açıkladı. Akay, emeğin değerini en üstte tutacaklarını belirtti.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sivas'ta Boji Üretim Fabrikası açılışında konuştu Açıklaması
    13 Mar Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sivas'ta Boji Üretim Fabrikası açılışında konuştu Açıklaması

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Görüyoruz ki bazı belediye başkanları, yerine getiremedikleri vaatlerinin üstünü örtmek için oraya buraya saldırıyorlar.

  • Fatih Erbakan: 'İlk olarak belediyenin giriş kapısına 'Rüşvet alan da veren de melundur' tabelasını asacaklar'
    13 Mar Fatih Erbakan: "İlk olarak belediyenin giriş kapısına 'Rüşvet alan da veren de melundur' tabelasını asacaklar"

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "1 Nisan'dan itibaren birbirinden temiz ve dürüst, ahlakıyla, tevazusuyla, aile hayatıyla her bakımdan örnek belediye başkanlarımız inşallah görevine başlayacak ve ilk olarak belediyenin giriş kapısına 'Rüşvet alan da veren de melundur'...

  • ABD, Gazze'ye yardım dağıtmak için yüzer iskele planlıyor
    13 Mar ABD, Gazze'ye yardım dağıtmak için yüzer iskele planlıyor

    ABD'nin Gazze'ye yardım operasyonu, güvenlik açısından birçok zorlukla karşı karşıya. Operasyona binden fazla Amerikan birliği katılacak ve eski asker ve istihbarat yetkilileri tarafından yönetilen özel bir şirketle iş birliği yapılacak. ABD'nin amacı, Birleşmiş Milletler'in Gazze'ye günlük 2 milyon öğün gıda yardımı yapmak. Operasyonun nasıl gerçekleştirileceği, güvenlik önlemleri ve sevkiyatların etkisi gibi konular da ele alınıyor.

  • 'Ulaşılabilir İstanbul İçin Tam Yol İleri' Sunumunda Konuşan İmamoğlu: 'Bu İş Yaptırmama Zihniyetini, 5 Yıl Boyunca Her Seferinde Mağlup Ettik'
    13 Mar 'Ulaşılabilir İstanbul İçin Tam Yol İleri' Sunumunda Konuşan İmamoğlu: "Bu İş Yaptırmama Zihniyetini, 5 Yıl Boyunca Her Seferinde Mağlup Ettik"

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘10 x 10 = 100 Büyük Proje’ toplantılarının beşincisini gerçekleştirdi. Kendi dönemlerinde tamamladıkları hatla İstanbul’daki raylı sistem uzunluğunu 367 kilometreye çıkardıklarını belirten İmamoğlu, “Bu iş yaptırmama zihniyetini, 5 yıl boyunca her seferinde mağlup ettik, bundan sonra da mağlup etmeye devam edeceğiz. Halbuki bizim isteğimiz, galibiyet-mağlubiyet değil. Omuz omuza yapalım. Birlikte açılış yapalım. Biz bakanlığın yaptığı açılışa gidelim. Onlar bizim yaptığımız açılışa gelsin. Allah aşkına Büyükşehir Belediyesi de milletin bakanlık da milletin. Yani kimin malını kiminden kaçırıyorsun? Kimin parasını kimden esirgiyorsun? ‘Allah'tan korkun’ diyorum. Ramazan gününde dua ediyorum. Allah sizi ıslah etsin. Göreceksiniz, hiçbir işimizin önünde duramayacaklar” dedi.

  • TMO silolarında patlama meydana gelmişti, sanıkların ifadeleri ortaya çıktı
    12 Mar TMO silolarında patlama meydana gelmişti, sanıkların ifadeleri ortaya çıktı

    Kocaeli'de Toprak Mahsulleri Ofisi silolarında 2 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin iddianame hazırlandı.

  • Ankara'da Merkez Ankara inşaatında yaşanan fırtına ve sağanak sonucu 2 mühendislik öğrencisi hayatını kaybetti
    12 Mar Ankara'da Merkez Ankara inşaatında yaşanan fırtına ve sağanak sonucu 2 mühendislik öğrencisi hayatını kaybetti

    Ankara'da 15 Ağustos 2022'de, Merkez Ankara inşaatında şiddetli fırtına ve sağanak nedeniyle perde kalıpların devrilmesi sonucu, burada staj yapan 2 mühendislik öğrencisinin öldüğü, 1 stajyerin yaralandığı olaya ilişkin 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, sanıkların savunmaları alındı ve müşteki avukatları kovuşturmanın genişletilmesini talep etti. Mahkeme, sanıklar hakkındaki adli kontrol kararının devamına karar verdi ve duruşma 25 Haziran'da devam edecek.

  • Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşu törenlerle kutlandı
    12 Mar Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşu törenlerle kutlandı

    Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü kentte düzenlenen törenlerle kutlandı.

  • GİMBİRDER Başkanı: Yalova'da konut ihtiyacı acilen giderilmeli
    10 Mar GİMBİRDER Başkanı: Yalova'da konut ihtiyacı acilen giderilmeli

    Gemi İnşa Müteahhitleri Birlikteliği Eğitim ve Dayanışma Derneği (GİMBİRDER) Başkanı Rüstem İnce, Yalova'da tersanelerde çalışanların yüzde 60'ının dışarıdan geldiğini belirterek, konut ihtiyacının acilen giderilmesi gerektiğini söyledi. İnce, sektördeki eleman sıkıntısı ve niteliksiz işçilerin maliyetleri artırması konularına da değindi.

  • Aydın-Denizli Otoban Yolu İnşaatında Çalışan İşçiler Ücretlerini Alamıyor
    08 Mar Aydın-Denizli Otoban Yolu İnşaatında Çalışan İşçiler Ücretlerini Alamıyor

    Aydın-Denizli Otoban Yolu inşaatında çalışan işçiler, 4 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle grev başlattı. İşçiler, yapılan görüşmelerde bir sonuca ulaşılamadığını ve hakedişlerini almadıkları sürece eylemlerine devam edeceklerini açıkladı. Sendika başkanı Ahmet Sert, Fernas Şirketi'nin taşeron firmalara ödemelerini yapmadığını belirtti ve işçilerin mağduriyet yaşadığını ifade etti.

  • Kovancılar Kaymakamı'nın desteğiyle okula giden genç kız inşaat mühendisi oldu
    08 Mar Kovancılar Kaymakamı'nın desteğiyle okula giden genç kız inşaat mühendisi oldu

    Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde yıllar önce kaymakam olan Düzce Valisi Selçuk Aslan'ın destekleriyle okula giden Sebila Çolak, inşaat mühendisi olarak mezun oldu. Şu anda şantiye sorumlusu olarak çalışan genç kadın, kadınların gücüne dikkat çekerek, 'Bir kadına doğru ayakkabıyı giydirirseniz dünyayı bile değiştirebilir' dedi.

  • Sağlık-İş Sendikası, Dünya Kadınlar Günü'nü TÜRK-İŞ Genel Merkezi'nde kutladı
    07 Mar Sağlık-İş Sendikası, Dünya Kadınlar Günü'nü TÜRK-İŞ Genel Merkezi'nde kutladı

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri (Sağlık-İş) Sendikası tarafından TÜRK-İŞ Genel Merkezi'nde program gerçekleştirildi.

  • Aydın-Denizli Otoyolu İnşaatında İşçiler Ücretlerini Alamadıkları İçin Grev Başlattı
    07 Mar Aydın-Denizli Otoyolu İnşaatında İşçiler Ücretlerini Alamadıkları İçin Grev Başlattı

    Aydın-Denizli Otoyolu inşaatında çalışan işçiler, aylardır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle grev başlattı. İşçilerin bir kısmı kendi makineleri ile çalışanlar da şantiyeyi terk etmeye başladı. İşçiler, evlerine para gönderemediklerini ve dertlerini anlatacak muhatap bulamamaktan şikayet etti. İş makinelerini söken bazı çalışanlar ise makineleri başka projelerde kullanmak üzere şantiyeden ayrılacaklarını belirtti.

  • Aydın-Denizli Otoban Yolu İnşaatında Çalışan İşçiler Grev Başlattı
    06 Mar Aydın-Denizli Otoban Yolu İnşaatında Çalışan İşçiler Grev Başlattı

    Aydın-Denizli Otoban Yolu inşaatında çalışan işçiler, aylardır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle grev başlattı. İşçiler, paraları ödeninceye kadar eylemlerine devam edeceklerini açıkladılar. Fernas Şirketi'nin bölgede taşeron olarak çalıştırdığı firmalara hak edişlerini ödememesi nedeniyle işçiler mağdur olduklarını belirtti. İşçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda yetkililerden cevap alamadıkları ifade edildi.

  • İskenderun'daki MCG Towers davasında tutuksuz 13 sanığın yargılanmasına başlandı
    05 Mar İskenderun'daki MCG Towers davasında tutuksuz 13 sanığın yargılanmasına başlandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde 6 Şubat 2023'teki depremlerde 17 katlı MCG Towers'ın yıkılması ve 14 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin davada, tutuksuz 13 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmada, yapı sorumluları, inşaat yetkilileri, mühendisler ve mimarlar savunmalarını yaparken, mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Depremde yakınlarını kaybedenler ise sorumluların cezalandırılmasını talep etti.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde 3 aydır maaş alamayan işçiler isyan bayrağını çekti
    04 Mar Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde 3 aydır maaş alamayan işçiler isyan bayrağını çekti

    Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışan bir taşeron firmanın işçileri, 3 aydır maaş alamadıklarını belirterek yetkililere seslendi. İşçiler, zor durumda olduklarını ve destek beklediklerini ifade ederek, "Biz işçiyiz, emekçiyiz, köle değiliz. Dayanacak gücümüz kalmadı." dedi.

  • Zonguldak'ta Grizu Faciasında Hayatını Kaybeden Maden İşçileri Dualarla Anıldı
    04 Mar Zonguldak'ta Grizu Faciasında Hayatını Kaybeden Maden İşçileri Dualarla Anıldı

    Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait Kozlu ilçesindeki maden ocağındaki grizu faciasında hayatını kaybeden 263 maden işçisi dualarla anıldı. Anma programında Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi ve madencilere ikramlarda bulunuldu. Maden işçileri ise çalışmak üzere yer altına indi.

  • CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Taşeron İşçilerin Hak Kayıplarını Gündeme Getirdi
    03 Mar CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Taşeron İşçilerin Hak Kayıplarını Gündeme Getirdi

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamu kurumlarında binlerce taşeron bulunduğunu ve taşeron olarak çalışanların diğer kamu çalışanlarına göre ciddi hak kayıpları yaşadığını belirtti. Gürer, taşeron işçi uygulamasının kaldırılması için hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu. Taşeron çalışanların güvencesiz, örgütsüz ve düşük ücretle çalıştığını vurgulayan Gürer, kanun teklifiyle taşeron işçilerin kamuda kadrolu olarak istihdam edilmesini ve daha adil bir istihdam düzeninin sağlanmasını hedeflediğini ifade etti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'Türkiye'yi sevenlerden oy istiyoruz'
    03 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'Türkiye'yi sevenlerden oy istiyoruz'

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Soma'da vatandaşlarla buluştuğu mitingde, Türkiye'yi sevenlerden oy istediklerini belirtti. Özel'in bedelli askerlik yapanlara yönelik sözleri tepki çekerken, Özel, bu çıkışıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğullarını kastettiğini söyledi.

  • Özgür Özel, Manisa Soma'da: 'Tayyip Erdoğan Diyor Ki 'Emekliye Para Yok'. Siz de 'Sana da Oy Yok' Deyin'
    02 Mar Özgür Özel, Manisa Soma'da: "Tayyip Erdoğan Diyor Ki 'Emekliye Para Yok'. Siz de 'Sana da Oy Yok' Deyin"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Soma’da; “Tayyip Erdoğan diyor ki emekliye para yok. Ben Tayyip Erdoğan'ın söylediğini söyleyeyim. Siz de sana da oy yok deyin. Belki duyar. Erdoğan diyor ki emekliye para yok. Oy yok, oy yok. Duyar da, duyar da bir şey yapar mı? Yapmaz. Çünkü o garibanın sesini, ezilenin sesini, yoksulun sesini duymaz. Onun duyduğu ses hep zenginlerin sesi, hep fabrikatörlerin sesi, hep patronların sesi. Ama ona sesimizi 31 Mart günü duyuracağız hep beraber” dedi.

  • Hizmet-İş Sendikası Düzce Şube Başkanlığı 1. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
    29 Şub Hizmet-İş Sendikası Düzce Şube Başkanlığı 1. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

    Hizmet-İş Sendikası Düzce Şube Başkanlığı'nın birinci olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Ali Kemal Esen şube başkanı seçildi.

  • HAK-İŞ Genel Başkanı: Belediyelerde 650 bin sendikalı işçi toplu sözleşmeli
    28 Şub HAK-İŞ Genel Başkanı: Belediyelerde 650 bin sendikalı işçi toplu sözleşmeli

    HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, belediyelerde 650 bin sendikalı işçinin toplu sözleşmeli olduğunu söyledi. Arslan, taşeron işçilerin kadroya alınmasında yaptıkları çalışmaları anlattı. İşçilerin kadroya alınmasından ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Arslan, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse'ye de teşekkür etti. Ayrıca Arslan, Filistinlilere destek çağrısında bulundu.

  • Dünyanın en büyük Müslüman nüfusuna sahip ülkesi ilk beş ekonomi arasına girme hedefine ulaşabilir mi?
    28 Şub Dünyanın en büyük Müslüman nüfusuna sahip ülkesi ilk beş ekonomi arasına girme hedefine ulaşabilir mi?

    Endonezya'da devlet başkanının mega projeleri, iş fırsatları yaratırken yerli toplulukların mülkiyet haklarını tehlikeye atıyor. Ülkenin büyüme hedefleri ve nikel rezervleri de tartışmalara neden oluyor. Mega projelerin ekonomik etkileri ve bütçe sorunları da endişe yaratıyor.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Öz Sağlık-İş Sendikası'nın yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı
    27 Şub Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Öz Sağlık-İş Sendikası'nın yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Öz Sağlık-İş Sendikası'nın yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.

  • HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 28 Şubat darbesini lanetledi
    27 Şub HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 28 Şubat darbesini lanetledi

    HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 28 Şubat darbesinin 27. yılında bütün antidemokratik müdahaleleri nefretle lanetlediklerini belirterek, darbe, muhtıra ve başka kılıflara bürünmüş bütün antidemokratik müdahaleleri reddettiklerini açıkladı. Arslan, 28 Şubat darbesinde sendikaların kullanılmasının büyük bir utanç olduğunu ifade etti.

  • Elazığ Palu'da maden ocağında göçük: 4 işçi göçük altında kaldı
    26 Şub Elazığ Palu'da maden ocağında göçük: 4 işçi göçük altında kaldı

    Elazığ'ın Palu ilçesinde özel bir firmanın işlettiği maden ocağında meydana gelen göçük sonucunda 4 işçi göçük altında kaldı. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Maden Mühendisleri Odası Elazığ Temsilcisi Mehmet Rojbin Bingöl, kazanın madendeki tahkimatın kırılması sonucu meydana geldiğini belirtti ve maden ocaklarının denetimlerinin her zaman üst düzeyde tutulması gerektiğini vurguladı.

  • Çaykur'da Çalışan Geçici Mevsimlik İşçiler Kadro Talebiyle Eylem Yaptı
    24 Şub Çaykur'da Çalışan Geçici Mevsimlik İşçiler Kadro Talebiyle Eylem Yaptı

    Çaykur'da çalışan mevsimlik tarım işçileri Rize Meydanında bir araya gelerek kadro taleplerini tekrarladılar. Bir kadın işçi, "Hakkımızı versinler öbürlerine verdikleri gibi bize de versinler, bizim istediğimiz çok bir şey değil. 10 bin işçiyi bu ülke kaldıramayacaksa biz daha ne yapalım? Bu kadar diyorum hakkımızı versinler vermeyeceklerse bir şey üretsinler başka yerlerde çözüm oluyor bize niye olmuyor? Niye biz hep böyle kilitleniyoruz nokta koyuluyor bize" dedi.

  • Erzincan İliç'te maden faciası: İşçilerin çoğu hayvancılık yapıyordu
    23 Şub Erzincan İliç'te maden faciası: İşçilerin çoğu hayvancılık yapıyordu

    Erzincan İliç'te meydana gelen maden faciasında 9 işçinin toprak altında kaldığı belirtildi. Facianın yaşandığı bölgede yaşayan Uğur Gün, madende çalışanların çoğunun daha önce hayvancılık yaptığını ve maden sahasının arazi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyledi. Gün, madenin gençler için cazip bir iş olduğunu belirtirken, facia sonrası insanların tedirgin olduğunu ifade etti.

  • Mersin'in Mut İlçe Belediye Başkanı Volkan Şeker: 'Mut Belediyesinde kalfalık dönemi bitti artık ustalık dönemi başladı'
    23 Şub Mersin'in Mut İlçe Belediye Başkanı Volkan Şeker: 'Mut Belediyesinde kalfalık dönemi bitti artık ustalık dönemi başladı'

    Mersin'in Mut İlçe Belediye Başkanı Volkan Şeker, belediyenin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Şeker, belediyenin borcu olmadığını ve artık kalfalık döneminin bittiğini, ustalık döneminin başladığını belirtti. Ayrıca, gelecek dönemde asfalt, parke, yol gibi sorunları çözeceklerini ve Mut'un yaşam standartlarını yükselteceklerini söyledi.

  • Diş Hekimleri, Meclis Önünde Basın Açıklaması Yaptı: 'Taşeron Çalışma Biçimi Engellenmeli, Kamuda Diş Hekimi İstihdamı Arttırılmalıdır'
    22 Şub Diş Hekimleri, Meclis Önünde Basın Açıklaması Yaptı: "Taşeron Çalışma Biçimi Engellenmeli, Kamuda Diş Hekimi İstihdamı Arttırılmalıdır"

    Ankara Diş Hekimleri Odası ve sağlık emek meslek örgütleri, TBMM Çankaya Kapısı yanındaki Milli Egemenlik Parkı’nda TBMM’de görüşülmekte olan ve sağlıkla ilgili düzenlemeler içeren torba kanun ve talepleriyle ilgili; “Diş hekimleri ve tüm sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulması için, caydırıcı yasal düzenlemeler, ivedilikle yapılmalıdır. Özel sağlık kuruluşlarında ücretli çalışan diş hekimlerinin, özlük haklarını ortadan kaldıran, taşeron çalışma biçimi engellenmelidir. Muayenehane ve klinik ruhsatında, bina iskanı yeterli olmalıdır. Diş hekimi olmayan şahısların, ağız diş sağlığı merkezlerine ortak olmalarını sağlayan yönetmelik maddesi değiştirilmelidir. Fiili hizmet zammı, muayenehane sahibi diş hekimleri için de uygulanmalıdır. Kamuda diş hekimi istihdamı artırılmalıdır” açıklamasını yaptı.

  • ABD Savunma Bakanlığı, Türkiye ile işbirliğiyle mühimmat tesisleri kuruyor
    22 Şub ABD Savunma Bakanlığı, Türkiye ile işbirliğiyle mühimmat tesisleri kuruyor

    ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye savunma sektöründen taşeron firmalarla işbirliğiyle ABD'de kurulan ve 2025'in sonuna kadar üretime başlaması planlanan mühimmat tesislerinde, 155 milimetrelik mermiler için metal parçalar üretileceğini açıkladı. Pentagon, Türk savunma sektöründen taşeron şirketlerle anlaşmalı olan General Dynamics Mühimmat ve Taktik Sistemler firmasının projenin inşaat, kurulum ve üretim sürecini üstlendiğini belirtti. Tesisin ayda 30 bin mermi kovanı üretim kapasitesine sahip olması planlanıyor.

  • Zonguldak'ta öğrenci servisi kazasıyla ilgili tutuksuz sanıkların yargılanması devam ediyor
    21 Şub Zonguldak'ta öğrenci servisi kazasıyla ilgili tutuksuz sanıkların yargılanması devam ediyor

    Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde meydana gelen öğrenci servisi kazasında 1 öğrencinin hayatını kaybetmesi ve 18 öğrenci ile sürücünün yaralanmasıyla ilgili tutuksuz 3 sanığın yargılanması devam ediyor. Duruşmada, kazada hayatını kaybeden öğrencinin ailesi ve yaralanan öğrencilerin aileleri de hazır bulundu. Sanıkların cezalandırılmaları talep edilirken, olayın öncesinde aracın durumu ve servis şartlarıyla ilgili tartışmalar da gündeme geldi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

  • Zonguldak'ta Taşımalı Servis Kazası Mahkemede Görüldü
    21 Şub Zonguldak'ta Taşımalı Servis Kazası Mahkemede Görüldü

    Zonguldak'ta geçtiğimiz yıl meydana gelen taşımalı öğrenci servisi kazasında hayatını kaybeden Büşra Akın'ın ailesi ve diğer mağdurların avukatları mahkemede tanıklık yaptı. Kazanın ardından aracın durumuyla ilgili şikayetlerin olduğu ve daha önce de benzer bir kaza yaşandığı ortaya çıktı. Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

  • TMMOB Maden Mühendisleri Odası: 'İliç Çöpler Altın Madeni Kapatılmalı, İşletme Ruhsatları İptal Edilmelidir. Sömürge Madenciliğine Son Verilmelidir'
    20 Şub TMMOB Maden Mühendisleri Odası: "İliç Çöpler Altın Madeni Kapatılmalı, İşletme Ruhsatları İptal Edilmelidir. Sömürge Madenciliğine Son Verilmelidir"

    Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Maden Mühendisleri Odası, Erzincan’ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde meydana gelen toprak kaymasının olduğu alanda ticari sır ve benzeri gerekçelerle inceleme yapmalarına izin verilmediğini belirterek, “Daha fazla kâr hırsı ile maliyetten kaçmak için madencilik kültüründen, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinden ödün veren, insan hayatını, çevre sağlığını, toplumsal yararı hiçe sayan madencilik uygulamalarına ve diğer ekonomik faaliyetlere izin verilmemelidir. İliç Çöpler altın madeni kapatılmalı, işletme ruhsatları iptal edilmelidir. Sömürge madenciliğine son verilmelidir” açıklamasını yaptı.

  • TBMM Genel Kurulu'nda Milletvekilleri Gündem Dışı Konuşmalar Yaptı
    20 Şub TBMM Genel Kurulu'nda Milletvekilleri Gündem Dışı Konuşmalar Yaptı

    TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Gündeme geçmeden önce üç milletvekiline gündem dışı söz verildi. MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın belediyeyi yönetemediğini ve yatırım yapmadığını belirtti. CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, 24 Şubat'ı kurtuluş ve zafer günü olarak kutladıklarını söyledi. AK Parti İstanbul Milletvekili Halit Yerebakan ise Türkiye'nin adaletin ve merhametin sancak taşıyıcısı olduğunu vurguladı.

  • Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu: (2)
    20 Şub Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu: (2)

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen hafta gerçekleştirdiği Birleşik Arap Emirlikleri ve bilhassa Mısır ziyareti hakikaten de tarihi niteliktedir.

  • Bahçeli: 'Danıştay 5. Daire'nin FETÖ'den ihraç edilen 387 hakim ve savcıyı tekrar mesleğe iade eden kararı çok tehlikelidir, çok sakıncalıdır'
    20 Şub Bahçeli: "Danıştay 5. Daire'nin FETÖ'den ihraç edilen 387 hakim ve savcıyı tekrar mesleğe iade eden kararı çok tehlikelidir, çok sakıncalıdır"

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Danıştay 5. Daire'nin FETÖ'den ihraç edilen 387 hakim ve savcıyı tekrar mesleğe iade eden kararı çok tehlikelidir, çok sakıncalıdır, hukuki bir temeli yoktur" dedi.

  • Erzincan'da maden ocağındaki toprak kaymasında zanlıların ifadeleri ortaya çıktı
    20 Şub Erzincan'da maden ocağındaki toprak kaymasında zanlıların ifadeleri ortaya çıktı

    Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağındaki toprak kaymasından önce alanda çatlaklar görüldüğü bilgisi, zanlıların ifadelerinde yer aldı. Soruşturma kapsamında tutuklanan ve serbest bırakılan şüphelilerin ifadelerine göre, olayın meydana geldiği gün patlatma yapıldı ve projelendirmede sıkıntı olduğu düşünülüyor.

  • Erzincan'daki maden faciası köylüleri tedirgin ediyor
    19 Şub Erzincan'daki maden faciası köylüleri tedirgin ediyor

    Erzincan İliç'te Anagold Madencilik'in işlettiği maden ocağında meydana gelen facianın üzerinden 7 gün geçti. Göçük altındaki 9 işçinin çıkarılması için bekleyiş sürerken; bölgede 'siyanür sızıntısı' iddiaları madenin yakınındaki köylüleri tedirgin etmeye devam ediyor.

  • İzmir'de Belediye ve Kamu İşçileri Taleplerini Dile Getirdi
    18 Şub İzmir'de Belediye ve Kamu İşçileri Taleplerini Dile Getirdi

    İzmir'de belediye şirket işçileri ve kamuda çalışan taşeron işçiler, seçim öncesi taleplerini dile getirmek için bir araya geldi. Toplantıda, kadro talepleri ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi istendi. Ayrıca, Aile Sağlık Merkezi Elemanları Derneği ve Karayolları Taşımacılık Emekçileri Sendikası da sorunlarını dile getirdi.

  • 18 Şubat Pazar Gündemi
    18 Şub 18 Şubat Pazar Gündemi

    Erzincan İliç'te maden ocağında meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili gelişmeler izleniyor. Ayrıca DEM Parti, DEVA Partisi, CHP, İYİ Parti ve TİP'in farklı etkinlikleri gerçekleşecek.

  • Üretimin durdurulduğu maden ocağında taşeron şirketten işçilere çağrı: Eksiksiz herkes işe gelecek
    17 Şub Üretimin durdurulduğu maden ocağında taşeron şirketten işçilere çağrı: Eksiksiz herkes işe gelecek

    Erzincan'ın İliç ilçesinde 9 işçinin toprak altında kaldığı maden sahasında lisansların iptal edilip üretim faaliyetlerinin durdurulmasına rağmen ocağın sahibi Anagold Madencilik'in taşeronu olan Çiftay şirketi çalışanlarına dikkat çeken bir mesaj gönderdi. Mesajda, ''Gereksiz haberlere kulak asmayalım. Arkadaşlar hepimiz akşam vardiya saatinde işe çıkıyoruz. İşe çıkacakmış gibi hazır bir şekilde vardiya saatlerinde duyarlı olalım. Eksiksiz herkes gelecektir.'' ifadelerine yer verildi.

  • Kazakistan'da Gerçekleşen Metan Sızıntısı, Tarihteki En Büyüklerden Biri
    17 Şub Kazakistan'da Gerçekleşen Metan Sızıntısı, Tarihteki En Büyüklerden Biri

    BBC doğrulama servisi BBC Verify ile paylaşılan yeni bir analiz, bugüne kadar kaydedilen en büyük metan sızıntılarından birinin geçen yıl Kazakistan'da yeni gaz rezervlerini aramak için açılan bir keşif kuyusunda gerçekleştiğini tespit etti. Kuyuda bir patlamanın etkisiyle başlayan ve altı ay süren yangında 127 bin ton metan sızıntısı gerçekleştiği tahmin ediliyor. Metan küresel ısınmaya karbondioksitten çok daha fazla katkı yapan bir sera gazı.

  • Hülya Avşar'ın icra tebligatına kendi imzasını atan kuryeye 1 yıl 8 ay hapis cezası
    17 Şub Hülya Avşar'ın icra tebligatına kendi imzasını atan kuryeye 1 yıl 8 ay hapis cezası

    Hülya Avşar'a ait ödeme emirli icra tebligatını kızı Zehra Çilingiroğlu'na teslim eden ve imzayı da yasak olmasına rağmen kendisi atan kurye davalık oldu. Avşar ve Çilingiroğlu'nun avukatı, sanığın eyleminden dolayı müvekkillerinin maddi ve manevi zor günler geçirdiğini belirterek sanığın cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, sanığı 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırarak hakkındaki hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

  • Felaketin yaşandığı İliç'te ABD'li şirket her aileye 130 bin lira sus payı vermiş
    17 Şub Felaketin yaşandığı İliç'te ABD'li şirket her aileye 130 bin lira sus payı vermiş

    Erzincan'da 9 işçinin toprak altında kaldığı madeni işleten Anagold Madencilik şirketinin 2016 yılında bölgede yaşayan ailelere 'sus payı' verip "Adli ve idari başvuru yapmayacağım" taahhüdü aldığı ortaya çıktı.

  • Belediyelerde çalışan mimar ve mühendisler: Hükümetten kadro bekliyoruz
    16 Şub Belediyelerde çalışan mimar ve mühendisler: Hükümetten kadro bekliyoruz

    Belediye ve İl Özel İdare Mimarları Mühendisleri Derneği, 696 sayılı KHK ile getirilen belediye şirket işçiliğine karşı eşit işe eşit ücret ve norm kadro talebi için hükümete çağrıda bulundu.

  • Altın madenindeki faciadan birkaç saat önce çekilen fotoğraflar ortaya çıktı
    16 Şub Altın madenindeki faciadan birkaç saat önce çekilen fotoğraflar ortaya çıktı

    Erzincan'daki altın madeninde meydana gelen toprak kayması nedeniyle göçük altında kalan 9 işçiyi kurtarma çalışmaları sürerken, Türkiye'yi ayağa kaldıran facianın birkaç saat öncesinde işçiler tarafından çekilen fotoğraflar ortaya çıktı. Görüntülerde toprakta çatlaklar olduğu ve makinenin kuma batarak bir tarafa doğru yattığı görüldü.

  • Fatih Erbakan: İhmal iddiaları araştırılmalı
    15 Şub Fatih Erbakan: İhmal iddiaları araştırılmalı

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden sahasında meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili ihmal iddialarının araştırılmasını ve sorumluların ortaya çıkarılmasını istedi.

  • Erzincan'da maden faciasıyla ilgili gözaltı sayısı 9'a yükseldi
    15 Şub Erzincan'da maden faciasıyla ilgili gözaltı sayısı 9'a yükseldi

    AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Erzincan'da meydana gelen maden ocağındaki toprak kayması sonucu gözaltına alınanların sayısının 9'a yükseldiğini ve adli ve idari soruşturmaların derinleştirilerek devam ettiğini belirtti. Ayrıca, TBMM Genel Kurulu'nda grup başkanvekilleri tarafından yapılan değerlendirmelerde, Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya taşeron işçilerin meslek kodlarıyla ilgili sorunları dile getirirken, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta maden arama faaliyetlerinin çevreye zarar verdiğini savundu. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ise maden faciasının sadece bir doğa olayı olmadığını, aynı zamanda ekolojik ve iktisadi yıkım olduğunu vurguladı. Abdulhamit Gül ise arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve gözaltına alınanların adalet önünde hesap vereceğine inandıklarını ifade etti.

  • Türkiye Kamu-Sen İzmir Temsilciliği, 3600 ek göstergenin verilmesi talebini dile getirdi
    14 Şub Türkiye Kamu-Sen İzmir Temsilciliği, 3600 ek göstergenin verilmesi talebini dile getirdi

    Türkiye Kamu-Sen İzmir Temsilciği, 3600 ek göstergenin, mağdur olan Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) ve tüm kamu çalışanlarına verilmesi, 8.000 TL ilave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılması ve 5510 sayılı yasadaki 2008 öncesi ve sonrası ayrımın kaldırılması talebine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

  • Kamu-Sen Genel Başkanı, Memur Emeklilerinin Ek Göstergelerinin Yükseltilmesini İstedi
    14 Şub Kamu-Sen Genel Başkanı, Memur Emeklilerinin Ek Göstergelerinin Yükseltilmesini İstedi

    Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, memur emeklilerinin maaşlarının belirlenmesinde önemli olan ek göstergenin tüm memurlar için 3600'e yükseltilmesini talep etti. Kahveci, ayrıca yardımcı hizmetler personelinin görevde yükselme sınavı açılması ve sözleşmeli personel çalıştırmanın sona erdirilmesi gerektiğini belirtti.

  • Türkiye Kamu Sen Manisa İl Temsilciliği, Memur ve Memur Emeklilerinin Beklentilerini Açıkladı
    14 Şub Türkiye Kamu Sen Manisa İl Temsilciliği, Memur ve Memur Emeklilerinin Beklentilerini Açıkladı

    Türkiye Kamu Sen Manisa İl Temsilciliği, Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde düzenlediği açık hava basın toplantısıyla memurun ve memur emeklilerinin beklentilerini açıkladı. Açıklamada, memur emeklilerinin durumunun düzeltilmesi, ilave ek ödemenin emekli maaşlarına eklenmesi, birinci dereceye gelen tüm memurların ek gösterge rakamlarının yükseltilmesi ve sözleşmeli istihdamın azaltılması gibi konular vurgulandı.

  • Erzincan İliç'teki Altın Madeni Saha Çökmesi: 9 İşçi Göçük Altında
    13 Şub Erzincan İliç'teki Altın Madeni Saha Çökmesi: 9 İşçi Göçük Altında

    Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, Erzincan İliç'teki altın madeni sahasında meydana gelen siyanürlü toprak kayması sonrası 9 işçinin göçük altında kaldığını açıkladı. Aksu, işçilerin çatlakları gördüğünü ve amirlerini uyarmasına rağmen çalışmaların devam ettiğini belirtti. Kurtarma çalışmaları başlatıldı ancak henüz canlılık belirtisine ulaşılamadı.

  • Erzincan'da Altın Madeni'nde Toprak Kayması: İşçilerin Kurtarılması Uzun Sürebilir
    13 Şub Erzincan'da Altın Madeni'nde Toprak Kayması: İşçilerin Kurtarılması Uzun Sürebilir

    Erzincan İliç'te Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni'nde meydana gelen toprak kaymasında 9-10 işçinin toprak altında kaldığı iddia ediliyor. Ancak bu sayının 20'ye kadar çıkabileceği belirtiliyor. Siyanürlü sahaya müdahalede özel teçhizat ve uzman ekiplerin kullanılması gerektiği vurgulanırken, işçilerin kurtarılmasının uzun sürebileceği ifade ediliyor.

  • Bahçeli: DEM'lenmiş CHP, Türkiye'den kopmuştur
    13 Şub Bahçeli: DEM'lenmiş CHP, Türkiye'den kopmuştur

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP'nin DEM'in çekim alanına girdiğini ve Türkiye'den kopmuş olduğunu belirtti. Bahçeli, CHP'nin siyasi iflas bayrağını çektiğini ve muhalefetin gerçeklerle örtüşmediğini söyledi. Ayrıca, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in Osmanlı ailesi hakkındaki sözlerine tepki göstererek, CHP'nin aşağılık sözlerle özetlendiğini ifade etti.

  • Bahçeli: 'Kılıçdaroğlu'nun ahı tutacak, adam edip siyasete taşıdıklarının vefasızlığı bumerang gibi bir gün ters dönecektir'
    13 Şub Bahçeli: "Kılıçdaroğlu'nun ahı tutacak, adam edip siyasete taşıdıklarının vefasızlığı bumerang gibi bir gün ters dönecektir"

    Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Görevdeyken muhalefet etmiş olsak da sınıf arkadaşım Sayın Kılıçdaroğlu'nun ahı tutacak, adam edip siyasete taşıdıklarının vefasızlığı bumerang gibi bir gün ters dönecektir" dedi.

  • Bahçeli: DEM'lenmiş CHP, Türkiye'den kopmuştur
    13 Şub Bahçeli: DEM'lenmiş CHP, Türkiye'den kopmuştur

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, DEM'in CHP ile işbirliği yapmasının hiçbir işe yaramayacağını belirtti. Bahçeli, CHP'nin Türkiye'den kopmuş olduğunu ifade etti. Ayrıca, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in Osmanlı ailesi hakkındaki sözlerine tepki gösterdi.

  • CHP'li Ahmet Akın: Terk Edilmiş Ağaçlarımızdan Gelen Zeytinin Bereketiyle 6 Bin Kardeşime Burs Vereceğim
    11 Şub CHP'li Ahmet Akın: Terk Edilmiş Ağaçlarımızdan Gelen Zeytinin Bereketiyle 6 Bin Kardeşime Burs Vereceğim

    CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, plan ve projelerini ANKA Haber Ajansı’na anlattı. Akın, “12 milyonun üzerinde zeytin ağacımız var ancak yaklaşık bunun yarısında bakımsız veya ortaklıklardan dolayı gerekli destek verilmemiş, terk edilmiş zeytin ağaçlarımız var. Biz bu zeytin ağaçlarını Büyükşehir Belediyesi olarak kontrol altına alacağız. Gerekli desteği vereceğiz ve bunlardan ürettiğimiz zeytinlerle yani dışarıda kalan artık üretim dışı bırakılmış olan zeytinliklerimizi hayata getireceğiz. Ve bu vesileyle oradan gelen o zeytinin bereketiyle, zeytinyağıyla, zeytin tanesiyle 6 bin genç kardeşime burs vereceğim. Üniversiteye giden genç kardeşlerim yol masrafını düşünmeyecek. Orada büyükşehir belediyemiz bunları karşılayacak. Yurt sorunu diye bir şey Balıkesirimizde kalmayacak” dedi.

  • Limak İskenderun Limanı, deprem sonrası büyümeye hazırlanıyor
    09 Şub Limak İskenderun Limanı, deprem sonrası büyümeye hazırlanıyor

    Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören Limak İskenderun Uluslararası Limanı, yürütülen çalışmalarla afetin üzerinden geçen 1 yılda büyük ölçüde kapasitesine ulaşırken yeni yatırımlarla büyümeye hazırlanıyor.

  • Eğilmez; 'Türk karşıtı güçler hep kaybetmiştir'
    09 Şub Eğilmez; "Türk karşıtı güçler hep kaybetmiştir"

    Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Savaş Eğilmez, Türk tarihinde yaşanan iktidar mücadelelerinde, Türk zıttı güçlerin her zaman hazin sonu yaşadığını ifade etti. Türk tarihi boyunca iktidar mücadeleleri yaşandığını ve bu mücadele içerisinde bulunan bazı aktörler çözümü dış güçler ve onların bağlantılarında aradığını belirten Eğilmez, hiçbir planın başarılı olmadığını vurguladı.

  • TÜRK-İŞ Genel Başkanı: Kamu işçilerinin ücretleri düzenlenmeli
    07 Şub TÜRK-İŞ Genel Başkanı: Kamu işçilerinin ücretleri düzenlenmeli

    TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işçilerinin ücretlerinin düzenlenmesi gerektiğini belirterek, bu konuda adım atılması gerektiğini söyledi. Atalay, ayrıca taşeron işçilere verilen kadro sözünün yerine getirilmesi gerektiğini de vurguladı.

  • İsig Meclisi: Ocak Ayında En Az 158 İşçi, Günde En Az 5 İşçi Hayatını Kaybetti
    07 Şub İsig Meclisi: Ocak Ayında En Az 158 İşçi, Günde En Az 5 İşçi Hayatını Kaybetti

    İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin İş Cinayeti Raporu’na göre; ocak ayında en az 158, her gün en az 5 işçi hayatını kaybetti. Her dört iş cinayetinin birinde genç ya da çocuk işçinin hayatını kaybettiği belirtilen raporda, en çok ölümün inşaat, taşımacılık ve orman işkollarında yaşandığına dikkat çekildi.

  • Yeniden Refah Partisi, başkan adaylarını ve seçim beyannamesini kamuoyuyla paylaşacak
    06 Şub Yeniden Refah Partisi, başkan adaylarını ve seçim beyannamesini kamuoyuyla paylaşacak

    YENİDEN Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, 10 Şubat Cumartesi günü Ankara Spor Salonu'nda başta büyükşehir olmak üzere belirlenen başkan adaylarının ve yerel seçim beyannamesinin kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.

  • Zonguldak'ta maden faciası davasında Yargıtay kararı bozdu
    05 Şub Zonguldak'ta maden faciası davasında Yargıtay kararı bozdu

    Zonguldak'ta 11 yıl önce meydana gelen maden faciasında 8 madencinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak verilen hapis cezaları Yargıtay tarafından bozuldu. Dosya, 6 üst düzey TTK yöneticisinin yargılandığı dava ile birleştirildi ve 9 sanık 'bilinçli taksirle öldürme' suçundan yeniden yargılanmaya başlandı.

  • Zonguldak'ta maden faciası davasında Yargıtay kararı bozdu
    05 Şub Zonguldak'ta maden faciası davasında Yargıtay kararı bozdu

    Zonguldak'ta 11 yıl önce meydana gelen maden faciasında 8 madencinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak verilen hapis cezaları Yargıtay tarafından bozuldu. Dosya, 6 üst düzey TTK yöneticisinin yargılandığı dava ile birleştirildi ve 9 sanık 'bilinçli taksirle öldürme' suçundan yeniden yargılanmaya başlandı.

  • Çaykur'da Çalışan Mevsimlik İşçiler Kadro Talebiyle Eylem Yaptı
    01 Şub Çaykur'da Çalışan Mevsimlik İşçiler Kadro Talebiyle Eylem Yaptı

    Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) bünyesinde çalışan mevsimlik işçiler, kadro talebiyle Rize’de bulunan ÇAYKUR binası önünde eylem yaptı. Bir işçi, "Kendimi ayı gibi hissediyorum. 6 ay çalış, 6 ay uyu. Kimse kusura bakmasın ÇAYKUR işçisi ayılar gibi 6 ay çalış, 6 ay uyu" dedi. Bir başka işçi, "Kira ve faturalar 12 ay. Ben devlete 6 ay kira vermiyorum. Elektriğim 12 ay, doğal gaz 12 ay, su 12 ay fatura oluyor. Kiralar 6 aya insin biz de 6 aya razı gelelim. Biz çalışmadan beş kuruş istemiyoruz, 12 ay çalışmak istiyoruz" dedi.

  • Adana'da Depremde Hasar Alan Apartmanların Tadilatı İçin Anlaşan Ev Sahipleri Dolandırıldı
    01 Şub Adana'da Depremde Hasar Alan Apartmanların Tadilatı İçin Anlaşan Ev Sahipleri Dolandırıldı

    Adana'da depremde hasar alan apartmanların tadilatı için anlaşma yapan depremzede ev sahipleri, yapı firması tarafından dolandırıldı. Firma, işlerin bir kısmını hallederken geri kalan işlemleri yapmadan kaçtı. Site yönetimi dava açtı ve hakkını yasal yollardan arayacak.

  • Alpu Belediyesinde Mobbing İddiası: İşten Çıkarılan Çalışan Davayı Kazandı, Ancak İşe Geri Dönemedi
    31 Oca Alpu Belediyesinde Mobbing İddiası: İşten Çıkarılan Çalışan Davayı Kazandı, Ancak İşe Geri Dönemedi

    Eskişehir'in Alpu Belediyesinde çalışan Süreyya Naldemir, babasına uygulanan mobbinge itiraz ettiği ve alacaklarını tahsil etmek istediği için önce tehdit edildi, sonra işten çıkarıldı. Mahkeme tarafından işe dönmesine hükmedilen Naldemir, karara rağmen işine geri dönemediğini belirtti.

  • Kamu İşçilerine Yüzde 32,57 Oranında Zam İçeren Ek Protokol İmzalandı
    29 Oca Kamu İşçilerine Yüzde 32,57 Oranında Zam İçeren Ek Protokol İmzalandı

    Kamu işçilerinde enflasyon ve ücret zammının toplamından oluşan oranın yüzde 32,57 olarak uygulanmasını içeren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Ek Çerçeve Anlaşması Protokolü, düzenlenen törenle imzalandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) ile Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Ek Çerçeve Anlaşması Protokolü imzalandı.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile sendikalar arasında kamu toplu iş sözleşmeleri ek protokolü imzalandı
    29 Oca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile sendikalar arasında kamu toplu iş sözleşmeleri ek protokolü imzalandı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ile Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında 'Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Ek Çerçeve Anlaşma Protokolü' imzalandı. Protokol ile kamu işçilerinin ücret artışları ve enflasyon farkları düzenlendi.

  • İzmir'deki Otel İnşaatında Kule Vinç Kazası Davasında Adli Kontrol Şartı Kaldırıldı
    26 Oca İzmir'deki Otel İnşaatında Kule Vinç Kazası Davasında Adli Kontrol Şartı Kaldırıldı

    İzmir'deki otel inşaatında meydana gelen kule vinç kazasında 6 işçinin hayatını kaybettiği ve 3 işçinin yaralandığı davada, 4 kişinin adli kontrol şartı kararı kaldırıldı. İddianamede, 7 sanık hakkında 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Duruşmada, ölen işçilerin ailesi haricinde diğer mağdurların şikayetlerinden vazgeçtikleri belirtildi ve tutuklu sanıkların adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verildi.

Advertisement