Kamudaki Görevden Almalar - Son Dakika
Güncel

Kamudaki Görevden Almalar

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kamudaki görevden almalara ilişkin, "Gerçekleştirilen uygulamaların demokratik hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yürütülmesi ve mesnetsiz iddialara, asılsız bilgi ve belgelere dayalı olarak görevden uzaklaştırma işlemi gerçekleştirilmemesi çalışma barışının korunması, milli birlik ve beraberliğimizin sürdürülmesi adına son derece önemlidir.

19.07.2016 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kamudaki görevden almalara ilişkin, "Gerçekleştirilen uygulamaların demokratik hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yürütülmesi ve mesnetsiz iddialara, asılsız bilgi ve belgelere dayalı olarak görevden uzaklaştırma işlemi gerçekleştirilmemesi çalışma barışının korunması, milli birlik ve beraberliğimizin sürdürülmesi adına son derece önemlidir." ifadesini kullandı.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, "tarihe kara bir leke olarak geçen" 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamu kurum ve kuruluşlarında görevden almaların başladığını anımsattı.

Görevi ve siyasi düşüncesine bakılmaksızın millet iradesini yok ederek ve zor kullanarak ülkenin yönetimini ele geçirmeye çalışanların en ağır şekilde cezalandırılmasının, en büyük temennileri olduğunu belirten Koncuk, kamu düzeninin sağlanması, toplumun yaşadığı ağır travmanın atlatılarak normal hayata dönülmesi noktasında kamu hizmetlerinin eksiksiz ve kesintisiz bir şekilde sürdürülmesinin kritik bir rol oynadığını bildirdi.

Görevden alma uygulamalarının kamu görevlileri içinde tedirginlik ve korkuya yol açtığına işaret eden Koncuk, "Bu noktada gerçekleştirilen uygulamaların demokratik hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yürütülmesi ve mesnetsiz iddialara, asılsız bilgi ve belgelere dayalı olarak görevden uzaklaştırma işlemi gerçekleştirilmemesi çalışma barışının korunması, milli birlik ve beraberliğimizin sürdürülmesi adına son derece önemlidir." görüşünü paylaştı.

Koncuk, 15 Temmuz günü millet iradesine karşı girişilen silahlı saldırının bertaraf edilmesinde kamu görevlilerinin payının büyük olduğunu belirterek, "Bu alçak darbe girişiminin ve buna bağlı olarak yaşanan görevden almaların, memurların iş güvencelerinin kaldırılması için bir gerekçe olarak ortaya konulmaması, hukuk sisteminin, adil ve tarafsız bir şekilde işletilerek darbeye karışan kişilerin cezalandırılması, ilgisi bulunmayan kamu görevlilerinin ise bir an önce görevlerinin başına dönmesinin sağlanması, kamu düzeninin verimi ve kamu görevlilerinin yaşadığı tedirginliğin giderilmesi bakımından hayati bir adım olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Türk milletinin, ortaya koyduğu duruşuyla ağır bir demokrasi sınavından geçtiğini ifade eden Koncuk, hukuk çizgisinden sapılmadan sürecin başarıyla tamamlanacağına, görevden almaların susturma ve sindirme şeklinde değil, gerçek anlamda darbeci ve teröristleri kamudan ayıklama aracı olarak kullanacağına inandığını bildirdi.

Koncuk, "Bu uygulamaların bir an önce yargı boyutuna taşınarak tereddütlerin ve tedirginliklerin son bulmasını istiyor ve bekliyoruz. Türkiye ve tüm vatandaşlarımız artık huzuru özlemekte, gerek genel gerekse kamu hayatında kaosun son bulmasını istemektedir. Türkiye Kamu-Sen olarak milletimizin topyekun olarak huzuru ve mutluluğu hak ettiğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kamudaki Görevden Almalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement