Kamyoncular Yeniden Kontak Kapatmaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Kamyoncular Yeniden Kontak Kapatmaya Hazırlanıyor

Kamyoncular Yeniden Kontak Kapatmaya Hazırlanıyor

Antalya’da kamyoncu esnafı, yeniden kontak kapatmaya hazırlanıyor.

02.03.2014 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

27-31 Ocak tarihleri arasında İstanbul'da köprü geçişi saatlerine tepki için eylem kararı alan kamyoncular verilen sözlerin tutulmaması üzerine yeniden eylem kararı aldı. Kamyoncu esnafı İstanbul'a yaş sebze meyve nakliyesini 15 günlüğüne durduracaklarını söyledi. Son dönemde artan motorin fiyatları, taşımaya zam yapılmaması FSM köprüsündeki uygulama nedeniyle zor dönem geçirdiklerini kaydeden kamyoncular, birçok nakliyat firmasının da işyerinin kapısına kilit vurduğunu belirtti.

Alanya, Demre, Finike, Konaklı, Serik, Manavgat, Gazipaşa, Elmalı Taşıyıcılar ve Kamyoncular Kooperatifi Başkan ve temsilcileri, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’ni (ASESOB) ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Alanya Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Uyar, Antalya'dan İstanbul’a yaş sebze meyve sevkiyatı yapan bin 500 nakliyeci ve kamyoncunun 4 gün kontak kapatarak eylem yaptığını hatırlattı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden sabah 07:00-10:00 ile akşam 16:00-20:00 saatleri arasında geçişin yasaklandığını belirten Uyar, şöyle konuştu: Mazotun pahalılığı, can güvenliği ve daha birçok soruna çözüm bulunamayınca Akdeniz sahil şeridindeki illeri kapsayacak şekilde kamyoncular olarak yeniden ‘kontak kapatma’ kararı aldık.”

Dört günlük eylemin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerden sonuç alamadıklarını ifade eden Uyar, şunları söyledi: “Kamyoncu esnafının duygularını aldılar. Bizleri hiç bir zaman esnaf olarak görmediler. Ülkenin bir tarafında mazot 1.80 TL'ye, diğer tarafında 4.80 TL'ye satılıyor. Bizim duygularımızı alanlara karşı biz yenik düşmeyeceğiz. Biz eylemimizden vazgeçmedik. Ülke genelinde 4 grup halinde eyleme çıkıyoruz. Türkiye'deki kamyoncunun neler çektiğini duyuracağız."

Eylem tarihini belirtmeyen Uyar, “Gün olarak söylemiyoruz. Bizim gibi duygusal kamyoncuları çabuk kandırdılar. Bu ülkede denizde tatil yapanlara mazot ÖTV'siz, ülkenin bel kemiği kamyoncuya ÖTV'li. Lojistikte zenginsen, paran çoksa sana mazot bedava, eğer sen esnafsan mazot pahalı. Bu konu için 10 defa Ankara'ya, 2 defa İstanbul'a gittik. Esnaf olarak tanınmadığımızı öğrendik. Bu sefer eylem 4 günlük olmayacak. Türkiye genelinde 15 gün olacak ve kısa zamanda başlayacak. Biz yol kesmeyeceğiz. Araçlarımızı kenara çekip, kontakları kapatacağız. Zaten çalışsak para kazanmıyoruz. Şuanda kamyoncu çalışmamakla kar ediyor. Çalışan kamyoncu zaten bitmiş. 250 üyeden 120 üye kaldı."

Konaklı Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanvekili Erkan Tuncer ise vatandaşın zeytinyağı pahalı diyerek mutfağına yağ alamadığını ancak kamyoncu esnafının evini geçindirmek için pahalı mazotu mecburen aldığını belirtti.

Tuncer, mazot fiyatlarının düşürülmesi ve köprüdeki saat yasakları ile ilgili düzenlemelerin yapılmamasını eleştirdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kamyoncular Yeniden Kontak Kapatmaya Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement