Kan Davalı Aileler Barıştı - Son Dakika
Yerel

Kan Davalı Aileler Barıştı

Kan Davalı Aileler Barıştı

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde, kan davalı aileler Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in de katıldığı törenle barıştı.

06.05.2013 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde, kan davalı aileler Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in de katıldığı törenle barıştı.

Bozova ilçesinde yaklaşık 2 yıl önce Bozova ilçe merkezinde meydana gelen olayda bir kişinin ölümüyle sonuçlanan ve ardından kan davası başlayan Gül ve Gülü aileleri arasında barış sağlandı.

Barışa, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güveç, İl jandarma Albay Emin Dursun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Bozova Kaymakamı Recep Öztürk, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, Bozova Ziraat Odası Başkanı Suphi Çevik, Yaylak Belde Başkanı İ. Halil Göçer, barış elçisi olarak Ramazan Bayar, Mustafa Doğan, Mehmet Kara ve kanat önderleri katıldı. Dualar eşliğinde aileler toklaşarak barıştırıldı.

Burada barış elçisi adına açıklama yapan Ramazan Bayar, gelen tüm barış sever insanlara teşekkür ederek kan davasının tüm dünyada sonlanması temennisinde bulundu.

Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu ise "Bu barışa vesilen olan insanlara teşekkür ederim başta sayın valim olmak üzere ve Ramazan Bayar, Mustafa Doğan, Mehmet Kara tüm katkı sağlayanlara teşekkür ederek bölgemize kan davaların sonu gelmeli artık kan davaları bölgemize yakışmıyor" dedi.

Son olarak konuşan Vali Celalettin Güvenç, "Barışı bana hazineler verilmiş gibi mutlu oldum Devletin Valisi belediye başkanı kaymakamı jandarma komutanı emin olun mesaimizin önemli bir bölümünü bu huzursuzluklar, lüzumsuzluklar alıyor. Allah rızası için ekranların huzurunda bütün insanlarımıza rica ediyorum, yalvarıyorum kimse öfkesine mağlup olmasın kimse benim oğlum çok kızım çok akrabam çok ben döverim, öldürürüm demesin bu işin kazanın yok. Bütün Urfa'ya sesleniyorum; 'Bu işlerin kazanın yok ölsen de gidiyorsun öldürsen de'" diyerek kan davasına karşı olduğunu belirtti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kan Davalı Aileler Barıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement