Kan Kardeşlikle Hayata Bağlayın - Son Dakika
Güncel

Kan Kardeşlikle Hayata Bağlayın

'Kan kardeşim olur musun?' kampanyasında hasta çocuklarla kan kardeşi olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, tüm vatandaşlardan kampanyaya destek vermelerini istedi.

27.10.2014 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Hemofili ve Talasemi Derneği (HETADER) işbirliğiyle başlattığı 'Kan kardeşim olur musun?' kampanyasında hasta çocuklarla kan kardeşi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Vali Münir Karaloğlu, tüm vatandaşlardan kampanyaya destek vermelerini istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sağlıklı Kentler Birliği'nin kurucusu olan Bursa'nın, kan hastalıklarına 'dur' deme noktasında da Türkiye'ye örnek olacağını söyledi.

Bursa'nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için kentin fiziki altyapısını her geçen gün daha da yüksek standartlara taşıyan Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik sosyal sorumluluk projelerini de aralıksız sürdürüyor. Hayatlarını ömür boyu kan nakline bağlı olarak sürdürmek zorunda olan çocukların sorunlarına çözüm üretmek amacıyla kurulan Hemofili ve Talasemi Derneği'ne geçtiğimiz aylarda dernek binası kazandıran Büyükşehir Belediyesi şimdi de HETADER işbirliğiyle soruna köklü bir çözüm üretmek amacıyla 'Kan kardeşim olur musun? kampanyasını başlattı. Ömür boyu kana bağımlı talasemi hastaları için yılda 50 bin litre kana ihtiyaç duyulurken, hasta çocuklarına gönüllü bağışçılar bulunması hedefiyle başlatılan kampanya Merinos Park'taki Gölkpark Sosyal Tesislerinde düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu.

"Kan hastalıklarına 'dur' diyeceğiz"
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sağlıklı bir toplum ve sağlıklı nesiller için ellerinden gelen tüm çalışmayı yaptıklarını belirterek, Valilik, Kızılay ve HETADER işbirliğiyle güzel bir kampanya başlattıklarının altını çizdi. Sağlıklı Kentler Birliği'nin kurucusu olan Bursa'nın toplum sağlığı projeleri ile Türkiye'ye örnek olacağını ifade eden Başkan Altepe, "Toplum sağlığı en önemli önceliğimiz. Bu doğrultuda geçtiğimiz aylarda HETADER'e dernek binası kazandırılması noktasında destek verdik. Bebeklik döneminde ortaya çıkan bu ırsi kan hastalığının gündemde tutulmasını amaçlıyoruz. Ömür boyu kan nakline ihtiyaç duyan bir çocuğuma 10 gönüllü bağışçı gerekiyor. Yılda iki kez kan verildiğinde bu çocuklarımız ömür boyu sağlıklı bir şekilde yaşayabiliyorlar. İnşallah bu kampanyamız hedefine oluşacak ve kan hastalıklarına hep birlikte 'dur' diyeceğiz" dedi.

Bursa öncülük yapıyor
Bursa Valisi Münir Karaloğlu da herhangi bir hastalık için de kana ihtiyaç duyulabileceğini ancak ömür boyu kana ihtiyaç duyan bu hastalar için başlatılan kampanyanın kan kardeşliğinden çok can kardeşliği olduğunu vurguladı. Hastalığı Türkiye'de her 100 çocuktan 4'ünde görülüyor olmasının önemli bir rakam olduğunu kaydeden Karaloğlu, "Bu çocuklarımız böyle bir ıstırapla yaşadığı ancak böyle sivil toplum örgütleri ve derneklerin faaliyetleri ile kamuoyuna aktarılabilir. Bu nedenle HETADER'i çok önemsiyorum. Bu derneğimize en büyük desteği de Büyükşehir Belediyemiz veriyor. Kentleri sağlıklı kılma adına böyle bir kampanya Bursa'dan başlamalıydı. Bursa bu konuda da öncülük yapıyor. Hazırlanan kamu spotlarını Türkiye izliyor. Umarım burada yakılan meşale Türkiye'nin neresinde olursa olsun ıstırap içinde yaşayan hasta çocuklarımız için ışık olur, rahmet olur" diye konuştu.
HETADER Başkanı Elif Güler Kazancı da başta Büyükşehir Belediyesi ve Valilik olmak üzere tüm kurumların kendilerine önemli destekler verdiğini belirterek, "Ömür boyu kana ihtiyaç duyan hastalarımız ve ailelerini adına bize destek veren tüm kurumlara teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Büşra Meryem Bilginer adlı hasta ile Vali Karaloğlu da Gülnur Salim ile kan kardeşi olarak kampanyanın startını verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kan Kardeşlikle Hayata Bağlayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement