Kanada'da Sigara Firmalarına Rekor Tazminat - Son Dakika
Dünya

Kanada'da Sigara Firmalarına Rekor Tazminat

Kanada\'da Sigara Firmalarına Rekor Tazminat

Kanada'da bir mahkeme üç büyük sigara şirketi British American Tobacco, Japan Tobacco International ve Philip Morris'i, 11 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum etti.

02.06.2015 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanada'da bir mahkeme üç büyük sigara şirketi British American Tobacco, Japan Tobacco International ve Philip Morris'i, 11 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum etti. Rekor cezaya gerekçe olarak, sigara içmenin riskleri konusunda söz konusu şirketlerin tüketicileri yeterince uyarmamaları gösterildi.

Tütün firmaları ve lobisine karşı mücadelede davaya destek veren Quebec Sigara ve Sağlık Konseyi sözcüsü Mario Bujold, kararın ne anlama geldiğini yorumluyor: "Bu uzun bir süreçti, fakat hedefe ulaştık. Sigara şirketleri aleyhine olan bu karar mağdurlar için büyük bir zafer."

Eşi üç yıl önce kansere yenik düşen davacılardan biri sigaranın insan sağlığına zararlarının ısrarla altını çiziyor: "Sigaranın ne olduğunu durup bir düşündünüz mü? Bu sizi mahfediyor, sağlığınızı tamamen tahrip ediyor."

Dava Quebec eyaletinde bir grup Kanadalı tarafından 1998'de yılında açılmıştı. Kanadalıların sigara içmenin riskleri konusunda "yüksek farkındalık" sahibi olduğunu savunan üretici firmaların karar

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 02 Haziran 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Kanada'da Sigara Firmalarına Rekor Tazminat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement