Kanadalı Sandılar, Ordulu Çıktı - Son Dakika
Yerel

Kanadalı Sandılar, Ordulu Çıktı

Kahramanmaraş'ta kendini Kanadalı olarak tanıtan işitme engelli bir kişi, çantasının ve parasının Adıyaman'da gasbedildiğini ileri sürerek yardım istediği otogar görevlilerince memleketi Ordu'ya gönderildi.

09.02.2015 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ta kendini Kanadalı olarak tanıtan işitme engelli bir kişi, çantasının ve parasının Adıyaman'da gasbedildiğini ileri sürerek yardım istediği otogar görevlilerince memleketi Ordu'ya gönderildi.

Adıyaman'daki Nemrut Dağı'na gezmeye giden 38 yaşındaki Ömer K, burada silahlı 4 kişi tarafından gasbedildiğini öne sürüp otostopla bindiği araçlarla Kahramanmaraş'ın Elbistan Otobüs Terminaline kadar geldi.

Burada kendisini Kanadalı olarak tanıtıp adının da Jonar da Silva olduğunu belirten Ömer K, işitme engelli olduğu ve Kanada'da Türkçe eğitim aldığını belirterek, durumunu otogar görevlilerine yazılı olarak anlattı.

Otogar görevlilerince yardım edilen Ömer K, polis ekiplerine teslim edildi.

Cebinde sahte Kanada pasaportu ve kimliği çıkan kişinin emniyetteki sorgusunda adının Ömer ve Türk vatandaşı olduğu öğrenildi.

Ordu'nun Fatsa ilçesi nüfusuna kayıt olan Ömer K, yardım istediği otogar görevlilerince memleketine gönderildi.

"Çantasında İncil gördük"

Otobüs firması işletmecisi Güneş Cerit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kanadalı olduğu söylenen kişinin terminale geldiğini, Ankara'ya gitmek istediğini söylediğini belirtti.

İşitme engelli olduğu için derdini yazarak anlattığını dile getiren Cerit, şunları söyledi:

"Adıyaman bölgesinde bir saldırıya uğradığını, eşyalarının çalındığını söyledi. Kendisine yardımcı olduk. Daha sonra durumu polise bildirdik. Emniyete götürdüler. Polisler yaptıkları araştırmada şahsın Türk ve Ordu-Fatsalı olduğunu söylediler. Çantasında yapılan aramada pasaportu, kimliği ve bir miktar para çıkmış. Polisler tekrar şahsı memleketine göndermemizi istediler. Memleketine gönderdik. Çantasında incil görmüştük. Bunu neden yaptı anlamış değiliz. Yine de yardımcı olduk ve memleketine gönderdik." - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kanadalı Sandılar, Ordulu Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement