Kanadalı Turiste Ambulans Ücreti Şoku - Son Dakika
Güncel

Kanadalı Turiste Ambulans Ücreti Şoku

Kanadalı Turiste Ambulans Ücreti Şoku

Muğla'da bir eğlence mekanında rahatsızlanarak hastaneye götürülen Kanadalı turistten ambulans ücreti için 757 lira alınmasına, ailesi ve turizmciler tepki gösterdi.

26.05.2016 17:07  Güncelleme: 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki bir eğlence mekanında rahatsızlanarak 112 ambulansıyla hastaneye götürülen İran asıllı Kanadalı turist Zahra Pazhova'dan, ambulans hizmet bedeli olarak 757 lira tahsil edilmesine, tatilci ailenin yanı sıra turizmciler de tepki gösterdi. İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ücretin yabancı hastalara uygulanan ambulans tarifesi olduğu belirtildi.

ALKOL ALINCA FENALAŞTI

Kanada'da yaşayan İran asıllı 30 yaşındaki Amıralı Mirsayah, eşi Summy Mirsayah, küçük kızı ve baldızı 17 yaşındaki Zahra Pazhova ile birlikte, bir haftalığına, Marmaris'e tatile geldi. Aile gece barlar sokağına eğlenmeye gitti. İlaç kullanan Zahra Pazhova, eğlence mekanında alkol alınca fenalaştı.

TOPLAMDA 873 LİRA ÜCRET ALINDI

Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ambulansıyla Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Zahra Pazhova, tedavisinin ardından taburcu edildi. Kanadalı turistten ambulans ücreti olarak 757 lira, hastanedeki tedavi masrafı olarak ise 116 lira ücret alındı.

TURİST AİLE ÜCRETİ YÜKSEK BULDU

Ambulans hizmetini yüksek bulan turist aile, durumu eleştirdi. Zahra Pazhova'nın kız kardeşi Summy Mirsayah, "Eşim ve kız kardeşimle birlikte bir eğlence mekanına gittik. Kardeşim ilaçla birlikte alkol alınca fenalaştı. Mekanın görevlileri ambulans çağırdı.

"KIZGINIZ AMA YİNE DE TÜRKİYE'YE GELECEĞİZ"

Ambulansta kardeşime serum taktılar. Mesafe kısa olduğu için kısa zamanda hastaneye ulaştık. Tedavimiz tamamlandıktan sonra bizden 116 lira hastane masrafı ve 757 lira da ambulans ücreti talep edildi. Ancak biz ambulans ücretinin yüksek olduğunu söyledik. Eşim 757 lira ücreti kredi kartıyla ödedi." diye konuştu. Tatilci aile, kızgın olduklarını ancak yine tatil için Türkiye'ye geleceklerini söyledi.

Kanadalı Turiste Ambulans Ücreti Şoku
TURİZMCİLER DE ÜCRETİ YÜKSEK BULDULAR

Bu arada Kanadalı aileye uygulanan ambulans ücretini yüksek bulan bazı turizmciler, sosyal medya üzerinden tahsil edilen paranın makbuzunu yayınlayarak duruma tepki gösterdi.

Kanadalı Turiste Ambulans Ücreti Şoku
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, Kanadalı turiste Sağlık Bakanlığı'nın yabancı hastalara uyguladığı ambulans tarifesinin uygulandığı kaydedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kanadalı Turiste Ambulans Ücreti Şoku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Ömer KATLAN : kan verenden, ambulansa, Dr a ve birçok devlet tarafından karşılanması gereken şeylere sadece Türkiye'de para alınır işte bu kadar aciz ülkeyiz, bunlar utanç verici şeyler ama üst kadrmedekiler rahat onun için haber yaptığınıza bile değmez 8 14 Yanıtla
  • Merdo: Türkler böyle insanlardır 5 16 Yanıtla Murat: İsminden mağara kaçkını olduğun belli. 6 2
  • Ceko : Bekle turis gelsin kocaman bi yuuuh soygunculuk bu buişin içinde olanlar istifa etsin memurluktan atılsın 16 5 Yanıtla
  • ÇOBAN: alkole verince çok gelmiyor ama. iyi olmuş. içmeye devam etsin 16 0 Yanıtla
  • M.tan: Turizimciler ödeseymiş tepki göstereceklerine 14 0 Yanıtla
  • Mehmet Köksu : Danimarkada cok mu ucuzmişki? 8 3 Yanıtla
  • trabzon: akpe ücretsiz pkk ya ambulans gönderir hemde silah yüklü döviz getirenden ücret alır papaz bile akpeden iyi 3 4 Yanıtla
  • tufan acar: Icmesini biliyorsan odemesinide bileceksin 4 3 Yanıtla
  • Ecem YILMAZ: Valla bnm basima boyle bi sey gelseydi off dusunemiyorum bile;))heralde o ambulansi cagirani cig cig yerdim;).gerci turiste o fiyatmis,yerli parasizdir heralde. 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement