Kanal Edirne'nin" Baypası Meriç'i Rahatlatacak - Son Dakika
Yerel

Kanal Edirne'nin" Baypası Meriç'i Rahatlatacak

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce, Meriç Nehri'nin taşmasını önlemek amacıyla geliştirilen tahliye kanalı yapım çalışmaları devam ediyor.

19.08.2015 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce, Meriç Nehri'nin taşmasını önlemek amacıyla geliştirilen tahliye kanalı yapım çalışmaları devam ediyor.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Bosnaköy mevkisinde yapılan çalışmaları inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Şahin daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, tahliye kanalının tamamlanmasıyla artık taşkınların önüne geçilebileceğini belirtti.

Türkiye'nin farklı illerinden gelen 40'tan fazla iş makinasıyla çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Şahin, "Tahliye kanalı hava şartları da imkan verirse, seneye bu vakitler bitmiş olacak. Artık taşkın olmayacak, çünkü devlet burada elinden geleni yapıyor. Sadece kanal değil, çok kısa bir zamanda Meriç Nehri yatağında temizlik çalışmaları da yapılacak. Artık Edirne taşkın şehri değil, hak ettiği yere ulaşmış olacak. Bu kanal üzerine düşeni yapacak, Edirne'yi sele boğdurmayacak" diye konuştu.

Şahin, yaklaşım 8 kilometrelik kanaldan saniyede 773 metreküp su akacağını belirtti.

Proje kapsamında, kimi zaman taşan kimi zaman taşkın seviyesine yükselen Meriç Nehri, baypas edil

Tahliye kanalı sayesinde, debi arttığı zamanlarda nehir yatağının daraldığı kısımlarda oluşacak geri tepmenin de önüne geçilmiş olacak. Böylece, özellikle Karaağaç Mahallesi sakinlerinin kış aylarında yaşadıkları taşkın endişesi sona erecek.

-Son yılların en yüksek seviyesine ulaşmıştı

Aralık ayında başlayan debi yükselişinin sonraki günlerde düşmemesi nedeniyle şubat ayı başlarında 31 yılın en yüksek seviyesine ulaşan Meriç Nehri, 2 bin 149 metreküp/saniye seviyesine ulaşarak taşmış, Yunanistan ve Karaağaç'a giden yolları kapatmıştı.

Ayrıca, Bulgaristan'da karların sıcak hava ve sağanaklarla erimesi sonucu Meriç Nehri, iki kez taşkın seviyesine ulaşmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kanal Edirne'nin' Baypası Meriç'i Rahatlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement