Kanal ve Gölet Ölümleri - Son Dakika
Güncel

Kanal ve Gölet Ölümleri

Kanal ve Gölet Ölümleri

Antalya’nın Kepez, Demre ve Alanya ilçelerinde son üç günde üç kişi boğularak hayatını kaybetti.

12.05.2014 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kepez, Demre ve Alanya ilçelerinde son üç günde üç kişi boğularak hayatını kaybetti. Ölüm olaylarından ikisi kanal ve gölette diğeri denizde gerçekleşti.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, yaz dönemine girerken kanal, baraj ve denizde can kaybının önlenebilmesi için özellikle hareketli sulara, yani kanal sularına girilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Bunun sebebini tatlı ve tuzlu su arasındaki yoğunluk farkı olarak açıklayan Sevgül, şöyle konuştu: "Deniz suyu ile tatlı su farklıdır, yoğunluk farkı var. Kaldırma kuvveti farklı. Bu sebepten tatlı sularda boğulma olayı daha fazla oluyor. Özellikle yeni yüzmeye başlayanlar için çok tehlikeli. Tatlı suyu deniz suyuyla karıştırıyorlar. Bu dönemde su kanalları gibi yerlerde tedbir alınmalı. Orman yangınları havuzları var. En çok buralarda oluyor çünkü etrafı çevrili değil. Ailenin hatası var ama böyle bir su birikintisinin etrafı neden çevrili değil?"

"YÜZME DEVLET POLİTİKASI OLMALI"

Su kanallarının olduğu yerlere uyarıcı tabela koymanın çözüm olmadığını belirten Sevgül, "Girişi engellemek lazım" diye konuştu.

Türkiye'de anaokulu düzeyine geldiğinde devlet projeleriyle küçük yaşta yüzme öğretilmesi gerektiğine dikkat çeken Sevgül, şunları kaydetti: "Yüzme, devlet politikası olmalıdır. Bir kişi boğulurken, yanında birkaç kişi daha ölüyor kurtarmaya çalışırken. Boğulma vakaları her geçen gün artıyor. Plaj ve benzeri gibi yerlerde vakaların artmaması için cankurtaran sayılarının bizzat belediye tarafından ya da oraları kiralayanlar tarafından zorunlu hale getirilmeli. Kiralanan plajın sertifikalı can kurtaranları olmak zorunda."

"KAMU SPOTLARI HAZIRLANMALI"

Suyun bulanıklığının önemini vurgulayan Sevgül, sözlerini şöyle tamamladı: "Yeni yağmur yağmış dönemlerde suya girilmemesi iyi olur. Trafikten daha çok boğulma vakası yaşanıyor.Bugüne kadar 5 binden fazla boğulma vakası var. Dünyada ilk sıralardayız boğulma vakalarında. Çalıştaylar oluşturulması lazım. Sobayla ilgili kamu spotları var. Boğulma vakaları için de kamu spotları hazırlanmalı. Çocuk programlarında verilmeli." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kanal ve Gölet Ölümleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement