Suya Düşen Balon Ölüm Getirdi - Son Dakika
Güncel

Suya Düşen Balon Ölüm Getirdi

Manisa'da sulama kanalına düşerek hayatını kaybeden kardeşler toprağa verildi.

03.08.2014 16:34  Güncelleme: 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da sulama kanalına düşerek hayatını kaybeden kardeşler Meryem (7) ve Yiğitcan Tatlı (6), kılınan cenaze namazı ardından toprağa verildi.

Dün öğleden sonra DSİ kanalına düşen toplarını almaya çalışırken suya düşen Meryem ve Yiğitcan Tatlı için, Kırtık Mezarlığı girişindeki Yusuf Sedat Altıntaş camiinde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze töreninde evlatlarını kaybeden baba Cüneyt Tatlı, anne Sevilay Tatlı, akrabaları, dostları ve komşuları hazır bulundu.

- "45 yıldır kanayan bir yaramız"

Cenaze namazı öncesinde Turgut Özal Mahallesi eski Muhtarı Ali Erten, mahallelerinde çok sık boğulma olaylarının yaşandığını belirterek üstü açık olan kanalın örtülmemesine tepki gösterdi.

Zenginin iki dönüm tarlası yanmasın diye garibanların çoluğu çocuğunun mahvolduğunu savunan Erten şunları söyledi:

''Bu da kimsenin umurunda değil, defalarca yazıldı, defalarca söylendi ama maalesef mümkün değil. Bir yerlere bir şeyler oluyor, yazık değil mi bunlara. 45 yıldır ben burada oturuyorum, kanal 45 yıldır kanayan bir yaramız. Vali'ye çıktık olmadı, Muhtarlığa çıktık olmadı. Neymiş, zenginin tarlada 3 dönüm toprağı yanıyormuş. Nerede yanıyor kardeşim, üstünü kapatsan ne olur. Üstüne Pazaryeri yap. Eski belediye başkanı yapmaya kalktı, zenginler hemen Ankara'ya bildirdi, durdurdular. Bu başkan yine teşebbüs etti, onu da durdurdular. Burada bir şeyler var. Söylediğin zaman sen şusun, sen busun oluyor. Bunun başında hep beraber ağlasak ne olur. Soruyorum onlara, onların bir çocuğu böyle olsa ne olur yani? Ayıp denen bişey var. Vali'ye sesleniyorum, Emniyet Müdürü'ne sesleniyorum, Manisa'ya sesleniyorum. 6 mahalle var, 6 mahalleden hiç gitmediyse 10'ar tane adam gitti, yaşlısı genci, çoluk çocuğu. Burada gelip çekmeyle, sızlamayla.. bunlar formalite. Bu kanala bir çare bulunsun."

Öğle namazı müteakip kılınan cenaze namazı ardından, Tatlı kardeşler Kırtık Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehzadeler ilçesi Turgut Özal Mahallesi Canlı Hayvan Borsası civarında oynayan Yiğit Can Tatlı (6) ve Meryem Tatlı (7) kardeşler, sulama kanalına düşen topu almak isterken suya düşmüş, mahalle sakinleri tarafından kanaldan çıkarıldıktan sonra 112 Acil Servis ekiplerince Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, hastanede yaşamlarını kaybetmişti.

Suya Düşen Balon Ölüm Getirdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suya Düşen Balon Ölüm Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement