Kanaryalar Edremit'te Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Kanaryalar Edremit'te Yarıştı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Kanaryalarda uzak, yakın plan detaylar Edremit Yorkshire Kanarya Kulüp Başkanı Kamil Ekici ile röportaj Jürinin kuşları inceleme detayları. İzleyici detayları Kanarya Besicisi İsmail Hasar ile röportaj Yorkshire Kanarya yarışmasında katılım rekoru kırıldı -Kanaryalar Edremit'te yarıştı -Bir kanaryanın fiyatı 10 bin dolara kadar çıkabiliyor Balıkesir'in Edremit ilçesi katılımıyla rekor kıran kanarya ırk güzellik yarışmasına ev sahipliği yapıyor.

22.10.2016 20:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kanaryalarda uzak, yakın plan detaylar

Edremit Yorkshire Kanarya Kulüp Başkanı Kamil Ekici ile röportaj

Jürinin kuşları inceleme detayları.

İzleyici detayları

Kanarya Besicisi İsmail Hasar ile röportaj Yorkshire Kanarya yarışmasında katılım rekoru kırıldı

-Kanaryalar Edremit'te yarıştı

-Bir kanaryanın fiyatı 10 bin dolara kadar çıkabiliyor

Balıkesir'in Edremit ilçesi katılımıyla rekor kıran kanarya ırk güzellik yarışmasına ev sahipliği yapıyor. Üç gün sürecek ve Bin 700 Yorkshire cinsi kanaryanın katıldığı yarışma dünya rekoru olarak nitelendiriliyor.

Edremit Yorkshire Kanarya Kulübü (EYCC) tarafından organize edilen  2016 Yorkshire Show kapsamında Türkiye genelinden gelen bin 700 kanarya dereceye girebilmek için duruşuyla, sesiyle ve renklerinin canlılığıyla yarıştı. Jüri üyeliklerinin konusunda dünyaca İngiliz uzman Bob Pepper ve Stephan Dominey'in yaptığı yarışmalarda en iyi 7 kuş 'Best Seven' seçilecek. Turban Tatil köyünde yapılan yarışların ilk gününde kanarya sevenler yarışlara büyük ilgi gösterdi.

Yarışlar hakkında bilgi veren Edremit Yorkshire Kanarya Kulüp Başkanı Kamil Ekici 2016 yılında kurdukları Edremit Yorkshire Kanarya Kulübünün ilk etkinliği olarak bu yarışmayı düzenlemekten mutlu olduklarını bildirdi.

Ekici AA muhabirine yaptığı açıklamada; "Burada çok güzel bir ortam var. bin 700 adet kuş katılımı var. bu bir dünya rekoru. Kırılmayacak bir dünya rekoruna imza attı Edremit'imiz şu anda. Çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Buraya gelen üreticiler Türkiye'nin dört bir yanından Ankara, İstanbul, Çorum neresi aklınıza gelirse her taraftan yetiştiriciler burada. Şu an kuşlarını yarıştırmakta ve merakla seçim sonuçlarını beklemekteler. Cuma, Cumartesi ve Pazar günü devam eden yarışmanın son gününde saat 18.30'da sonuçlar açıklanacaktır. İngiltereden iki tane yabancı hakemimiz Yorkshire dalında duayen olmuş, isim olmuş, marka olmuş uzmanı getirttik. Zor ulaştık ama bizi kırmadılar sağ olsunlar" dedi.

Kanarya Besicisi İsmail Hasar ise "Edremit'te kanarya işi son zamanlarda iyi bir seviyeye ulaştı. Burada da Yorkshire kulübümüzün yapmış olduğu birinci dönem yarışması için geldik. Bizde burada fazlalık olan kuşlarımızın satışlarını yapıyoruz. Yorkshire Kanaryanın fiyatları 100 dolar yani 300 lira ile modeline, stiline, ötüşlerine göre değişir. Dolar bazında düşünürsek 10 bin dolara kadar çıkabilir."diye konuştu

Yarışlar ve etkinlikler Pazar günü akşama kadar sürecek.

Kanaryalar Edremit\'te Yarıştı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanaryalar Edremit'te Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement