Kandiber Kalesi'nin Restorasyon İhalesi Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Kandiber Kalesi'nin Restorasyon İhalesi Tamamlandı

Kandiber Kalesi\'nin Restorasyon İhalesi Tamamlandı

Çorum'un Osmancık ilçesindeki 7 bin yıllık geçmişe sahip Kandiber Kalesi'nin iki etapta tamamlanması planlanan restorasyon çalışmasının ilk etabı ihale edilerek yüklenici firmaya devredildi.

11.09.2014 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmancık ilçesindeki 7 bin yıllık geçmişe sahip Kandiber Kalesi'nin iki etapta tamamlanması planlanan restorasyon çalışmasının ilk etabı, ihale edilerek yüklenici firmaya devredildi.

Osmancık Belediyesi tarafından hazırlanan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylanan restorasyon projesinin ilk etabı ihale edildi.

Osmancık Belediyesinde gerçekleştirilen ihaleye 7 firma kapalı zarf usulüyle teklif verdi. Tarihi kalenin restorasyon ihalesini, en düşük teklifi veren Boyut Grup adlı firma kazandı.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kandiber Kalesi'nin, ilçenin sembollerinden biri olduğunu belirterek, 7 bin yıllık geçmişe sahip tarihi kalenin, restorasyonun ardından turizme kazandırılacağını söyledi.

Kalenin restorasyon projesinin iki etaptan oluştuğunu ifade eden Karataş, "Bugün restorasyonun ilk etabının ihalesini gerçekleştirdik. Projenin ilk etabında kaleye çıkışın kolaylaştırılmasını sağlayacak yürüyüş yollarının çevre düzenlemesi, aydınlatma ve seyir teraslarının inşası yer alıyor. İkinci etapta ise tarihi surlar restore edilecek" dedi.

Karakaş, Osmancık'ın önemli bir tarihe ve kültürel mirasa sahip olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Osmancık, tarih boyunca önemli bir yerleşim yeri konumunda olmuştur. Osmanlı İmparatorluğunun temelleri de aslında burada atılmış diyebiliriz. Çünkü İmparatorluğa giden yol buradan geçiyor. Osmangazi Hazretleri burada doğmuştur ve şehre bu nedenle Osmancık ismi verilmiştir. İlçemizde Osmanlı dönemine ait günümüzde cami olarak kullanılan medreseler yer almaktadır."

Osmanlı'nın muazzam eserlerinden, Anadolu'nun güzide yapıtları arasında yer alan Koyunbaba Köprüsü'nün de Osmancık'ta bulunduğunu vurgulayan Karakaş, "İlçemizin turizmden hak ettiği payı alabilmesi için bu yöndeki yatırımlara önem veriyoruz. 7 bin yıllık Kandiber Kalesi'nin restore edilerek turizme kazandırılmasının turizme önemli bir ivme kazandıracağını düşünüyorum" diye konuştu.

Karataş, projenin ihale edilen bölümünün 400 günde tamamlanacağını dile getirerek, daha sonra projenin ikinci etabının ihale edileceğini kaydetti. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kandiber Kalesi'nin Restorasyon İhalesi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement