Kandil'de 34 Bölücü Terör Örgütü Mensubu Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika
Güncel

Kandil'de 34 Bölücü Terör Örgütü Mensubu Etkisiz Hale Getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Irak’ın Kuzeyi’ndeki Kandil bölgesine düzenlenen hava harekatında 34 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

25.08.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın Kuzeyi'ndeki Kandil bölgesine düzenlenen hava harekatında 34 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde son bir gün içinde gerçekleşen terör olayları ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, Irak kuzeyinde Kandil bölgesinde bulunan Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) hedeflerine düzenlenen hava harekatı sonucunda toplam 34 BTÖ mensubu terörist etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Kepenek Mahallesi mevkiinde yol kontrolü yapan emniyet unsurlarınca, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının tespit edilerek yerinde imha edildiği bildirildi.

MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Erzurum'un Karayazı ilçesi Çavuşgüllü Jandarma Karakol Komutanlığına, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonrası, bölgede yapılan aramalarda, bir adet piyade tüfeği, bir adet şarjör, 21 adet fişek, 30 adet boş kovan ve bir adet el dürbünü ele geçirildiği açıklandı.

11 TERÖRİST TESLİM OLDU

Bingöl'ün Karlıova ilçesi Kaynarpınar Jandarma Karakolu'na Bölücü Terör Örgütü mensubu bir teröristin; iki piyade tüfeği ve üç adet el bombası ile birlikte güvenlik güçlerine teslim olduğu kaydedildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Üs Bölgesine ise Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu. Silopi İlçesi Habur Sınır Kapısında ise güvenlik güçlerine yurt dışından gelen 6 terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Şehit Çoban Hudut Karakoluna 1, Diyarbakır Kayapınar Jandarma Karakoluna 1 ve Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 1 teröristin güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu ifade edildi.

DEAŞ ÜYESİ 25 TERÖRİST YAKALANDI

Kilis'in Elbeyli ilçesi Kılcan köyü bölgesinde, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan DEAŞ terör örgütü mensubu 20'si yabancı uyruklu 25 terörist yakalandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kandil'de 34 Bölücü Terör Örgütü Mensubu Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur'da Salda Gölü yakınlarında bir restoranda ölü bulundu
    18:45 Burdur'da Salda Gölü yakınlarında bir restoranda ölü bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesinde, Salda Gölü yakınlarındaki eski bir restoranın havuzunda bir kişinin ölü olarak bulunduğu bildirildi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ceset, otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

  • Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu
    18:45 Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu

    Esenyurt'ta yol verme nedeniyle çıkan anlaşmazlıkta bir adam, arkadaşının tartıştığı kişiye kafa attı. Olaya başka bir adam yumrukla müdahale edince ortalık karıştı. Yaşanan o anlar ise kameraya yansıdı.

  • Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu
    18:42 Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan emekli bir öğretmen, park halinde bekleyen dolmuştan çevirme karavanda ölü olarak bulundu. Arkadaşı tarafından hareketsiz şekilde bulunan öğretmenin cansız bedeni, inceleme için Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

  • Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu
    18:41 Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü yakınında, yıkılan eski restoranın su dolu havuzunda bir kişinin hareketsiz olduğu bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, havuzdan çıkarılan kişinin kamyon sürücüsü İsmail Karnak olduğunu belirledi. Karnak'ın cesedi hastaneye kaldırıldı.

  • Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı
    18:41 Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı

    Bolu'da Orman Haftası nedeniyle Valilik Meydanı'nda vatandaşlara 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. İl ve ilçelerde toplam 20 bin adede yakın fidan dağıtıldığı öğrenildi. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları kapsamında Bolu Kardelen Meydanı'nda düzenlenen fidan dağıtım etkinliğinde 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. Fidan dağıtım etkinliğine Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve Bolu ilindeki kurum amirleri ile bölge müdür yardımcıları, şube müdürleri, işletme müdürleri ve kurum personeli katıldı. Ihlamur, karaçam, sarı çam, ceviz, kuşburnu, kestane, mavi ladin, sedir ve kızılcık türlerinden toplam 2 bin 500 adet fidanın ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinlikte vatandaşların ilgisi oldukça fazlaydı. Tüm fidanlar kısa sürede tükendi. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde gafa imza attı
    18:41 AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde gafa imza attı

    AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin önceki yerel seçimlerde yüzde 59,04'le kazandığı ilçe için 'Sultanbeyli'de fetret dönemini bitirecek miyiz?' dedi.


Advertisement