"Kandil'le Direkt Görüşülsün" Diyen Atalay'a Yanıt Bayık'tan Geldi - Son Dakika
Güncel

"Kandil'le Direkt Görüşülsün" Diyen Atalay'a Yanıt Bayık'tan Geldi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın "Kandil'le direkt görüşülmesini arzu ediyorum" sözüne PKK liderlerinden Cemil Bayık, "Biz her zaman açığız" yanıtını verdi.

23.08.2014 13:06  Güncelleme: 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın "Kandil'le direkt görüşülmesini arzu ediyorum" sözüne PKK liderlerinden Cemil Bayık, "Biz her zaman açığız. Bu basın olabilir, heyetler olabilir, uluslararası kurumlar olabilir..." yanıtını verdi.

BEŞİR ATALAY'A CEVAP VERDİ

Vatan Gazetesi yazarı Ruşen Çakır, 20 Ağustos'ta Kandil'de PKK'lı Cemil Bayık ile görüştü. Ruşen Çakır'ın ''Beşir Atalay'ın yeni heyetin Kandil'e gelme teklifine kapınız açık'' şeklindeki sorusuna yanıt veren Bayık, şunları söyledi: "Biz her zaman açığız. Herkese açık davrandık. Bugüne kadar kimseyi reddetmedik. Bu basın olabilir, heyetler olabilir, uluslararası kurumlar olabilir. İlkesel olarak reddetmeyi doğru görmüyoruz."

"HDP, MARJİNAL YAKLAŞIMLARDAN KENDİSİNİ KURTARMALI"

Köşk seçimlerinde HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ın aldığı oy oranı ile ilgili Bayık, ''Beklentimiz yüzde 10-13 arasıydı. Aldığı sonuç olumludur. HDP bunu örgütlenmeye dönüştürebilirse buradan güçlü bir muhalefet ortaya çıkar. HDP'nin aldığı oy oranı üzerinde oturmaması, bunu örgüt gücüne dönüştürmesi gerekiyor. Eğer bunu yaparsa burada diyelim Kürtleri, Alevileri, demokrat müslüman kesimleri, sol ve liberalleri kucaklarsa Türkiye'nin en büyük muhalefet gücü haline gelebilir. HDP bazı marjinal yaklaşımlardan kendisini kurtarmalı'' dedi.

BEŞİR ATALAY NE DEMİŞTİ?

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm süreci ile ilgili NTV'de katıldığı canlı yayında, "Devlet kendine düşeni büyük oranda yaptı. Bundan sonrası sınırları iyi çizilmiş bir yol haritası. Bir yandan partimizin olayları var ama bir yandan Türkiye'nin en büyük sorununu çözmek için uğraşıyoruz. Karşı taraf dediğimiz bizim MİT müsteşarlığımız daha çok İmralı ile görüşüyor ama görüşme heyetleri bundan sonra biraz genişleyecek. MİT dışından da devletin diğer kurumlarında da katılım olacak. HDP heyeti ile siyasi boyutta biz görüşüyoruz. Oluşacak yeni heyetimizin Kandil'le de direkt görüşmesini ben arzu ediyorum. Hem MİT hem kamu güvenliği müsteşarlığından oluşacak heyetimizin. Bu yasanın getirdiği hususlardan birisi açık bir politika." ifadelerini kullanmıştı.

"Kandil\'le Direkt Görüşülsün" Diyen Atalay\'a Yanıt Bayık\'tan Geldi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Kandil'le Direkt Görüşülsün' Diyen Atalay'a Yanıt Bayık'tan Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • tombrisk: cemil bayık tipi kayık auhuahuahu 30 16 Yanıtla
  • sait: burayı teröristler basmış puanlamalara bakarsanız anlarsınız 20 24 Yanıtla
  • cuma karaduman: bu partinin adamlarının hiç birisi türke benzemiyor 29 12 Yanıtla
  • serok: ALİ VELİ SENİN İŞİN YOKMU LAN KÜRT LERE SATAŞIYORSUN ELİNE NE GEÇİYOR SIRF FAŞİSTLİK OLSUN DİYE YAPIYORSUN SENİ KİM TAKAR BENCE İNASAN OLSANIZ DERİM GÖÇMEN OLARAK GELDİN ENİNDE SONUNDA BURDAN DEF OLUP GİDERSİNİZ MEZOPOTAMYA NIN ASIL SAHİBİ KÜRT LER DİR AKKILI OLUN GÖÇMENLER BİZLE UĞRAŞMAYIN 10 19 Yanıtla
  • BÜŞRA İZMİT: FAŞİSTLİK YAPMAYIN BE YETERR ARTIKKKK ÇOK İSTİYORSANIZ SİŞZ GİDİN SAVAŞIN AMA NERDEEE KİM EVDE SİZİN GİBİ OTURUP BOŞ BOŞ YORUM YAPSIN YETER ARTIK ASKERİMİZ ÖLMESİN NASIL BARIŞ YAPICAKLARSA YAPSINLAR VE ARTIK BİTSİN BU KANNN 16 13 Yanıtla
  • akp li: NEREYE GİDİYORUZ ANLAMIYORUM 18 7 Yanıtla
  • heciremo: BİR KÜRT OLARAK TÜM TÜRKMENLER DOSTUMUZ CANIMIZ CİĞERİMİZDİR . . . AMA KÖPEK İŞARETİ YAPANLARLARDAN DOST OLMAZ . . . O İŞARET TE NANKÖRLÜK VE HAİNLİK İŞARETİDİR UNUTMAYINIZ. . . 7 15 Yanıtla
  • murat kaya: Her işin başı konuşmaktan geçer. Konuşmaktan korkmayalım yok bunlarla başkası alehimize konuşur. 11 9 Yanıtla
  • ÖLSÜNMÜ?: NE YAPACAKSIN. MİLLET ÖLSÜNMÜ? 9 10 Yanıtla
  • ALOS: ATALAY DA KAYITLI MI SİZİN ÖRGÜTE 9 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden binlerce kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden binlerce kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Ellerinde Filistin bayraklarıyla yürüyen protestocular, İsrail aleyhine sloganlar atarak Eminönü Meydanı'na doğru ilerledi. Yerli ve yabancı turistlerin de destek verdiği protestoya polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Grup adına konuşan İsmail Halis, dünyanın İsrail'in saldırılarını görmezden geldiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu. Protestocular, dua ettikten sonra dağıldı.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.

  • Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı
    21:11 Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Elmalı köyünde R.K. idaresindeki minibüsün devrilmesi sonucu sürücü ve beraberindeki Turgut, Durmuş ve Durdane Karahasan yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır
    21:09 Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır

    Anadolu Alimler Birliği, Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, tüm kardeşlere ümmetin ve milletin geleceğini düşünmeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, seçimlerin sadece yerel seçim olarak algılanmaması gerektiği vurgulanarak, Türkiye'nin İslami kimliği, ruhu ve kaderini belirleyecek kritik bir seçim olduğu ifade edildi. Ayrıca, İstanbul ve büyükşehirlerde tehlikeli bir projenin olduğu ve partilerin değil ümmetin ve milletin geleceğinin düşünülmesi gerektiği vurgulandı.

  • Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi
    21:08 Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi

    Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki bir otomobil aniden alev aldı. Vatandaşlar yangın söndürme tüpleriyle müdahale ederken, polis ve itfaiye ekipleri de olay yerine sevk edildi. Yangın vatandaşların müdahalesiyle söndürülürken, araç kullanılamaz hale geldi.

  • Cevdet Yılmaz: İstanbul'un tahammülü yok
    21:07 Cevdet Yılmaz: İstanbul'un tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azaldığını belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.

  • Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    21:07 Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı. Programda öğrencilere Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan 'diş kiraları' dağıtıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adayını çekmek için hükümete 3 şart sundu
    21:04 Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adayını çekmek için hükümete 3 şart sundu

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, hiçbir partiye kazandırmak ya da kaybettirmek için seçime girmediklerini belirterek, İstanbul adayını çekmek için AK Parti'ye şart sundu. Erbakan, İsrail'le ticareti sonlandırma, İsrail'e ihracatı kesme, Kürecik Radar Üssü'nü kapatma ve emekli maaşını 20 bin TL'ye çıkarma şartlarını dile getirdi.


Advertisement