Kandil: Peşmergenin İçinde Bizden Kimse Yok - Son Dakika
Güncel

Kandil: Peşmergenin İçinde Bizden Kimse Yok

KCK Yürütme Kurulu Konseyi üyesi Sabri Ok, Peşmergenin içinde hareketlerinden kimsenin bulunmadığını söyledi.

31.10.2014 12:18  Güncelleme: 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Peşmergenin Kobani'ye geçişini de değerlendiren Sabri Ok, "Peşmerge konvoyunda hareketimizin içinde olan veya buradan gitmiş kimse yok." dedi.

Terör örgütü PKK'nın önde gelen isimlerinden ve KCK Yürütme Kurulu Konseyi üyesi Sabri Ok, Irak'ın kuzeyinde bulunan PKK ana kampı Kandil'de Jiyan TV Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Hasan Sancar'a konuştu.

Ok, IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını değerlendirerek, Kobani'de Kürtlerin olmaması durumunda kentin şimdiye kadar düşmüş olacağını söyledi. Kobani'nin özgürlüğünün dört parçadaki Kürtlerin özgürlüğü olduğunu belirten Ok, "Kobani'de Kürtler olmasaydı, hangi devlet olursa olsun şimdiye kadar 44 defa düşmüştü, biz buna inanıyoruz. Kürtler kendilerini savunuyorlar, bu savunma kutlu bir savunmadır. Kobani'nin özgürlüğü 4 parçadaki Kürtlerin ruhunu, aklını, zihnini, her şeyini bir yaptı. Bir kimse ki IŞİD'e faşist ve terörist demiyorsa, onun insanlığından, vicdanından şüphe duyarız. Bugün IŞİD, Kürt, Türk, Arap, Türkmen, Yezidi, diğer devletler kim olursa olsun kurtuluş yerinde birlikte cephe tutar, demokratik ve insani bir cephe olduğu için birlikte olur. O IŞİD ki insanlığın başına bela oldu, diğerleri de yönlerini Kürtlerin varlığına yöneltti. Bu nedenle IŞİD'i uzaklaştıracak ve yok edecekler" diye konuştu.

"PEŞMERGENİN KOBANİ'YE GİTMESİNİN UZAMASI SİYASİDİR"

Peşmergenin Kobani'ye geçişini de değerlendiren Ok, "Peşmerge konvoyunda hareketimizin içinde olan veya buradan gitmiş kimse yok. Türkiye devleti de bunu kabul etmez, bunu biliyoruz. Peşmergenin Rojava'ya gitmesinin uzaması bürokratik değil, mesele siyasidir. IŞİD, sapık ve sapkın bir harekettir, ideolojisi olmayan bir harekettir, cellat ve faşist bir harekettir" şeklinde konuştu.

"IŞİD'E BİRLİĞİN, KARDEŞLİĞİN OLUŞMAMASI İÇİN ROL VERİLDİ"

IŞİD'e Ortadoğu'da birliğin ve kardeşliğin oluşmaması için rol verildiğini kaydeden Ok, "Bugün daha iyi görülüyor ki IŞİD'e bir rol verildi, Ortadoğu ve Kürdistan'da demokratik özgür kardeşçe bir yaşam istenmiyor. IŞİD'in rolü bunları engellemektir, bunu istemiyor. Her an bir karışıklık olsun, hukuksuzluk olsun, bütün gruplar birbirlerini sıksın, yok etsin ve kavga içinde olsun. Bu rol IŞİD'e verildi, IŞİD de bu rolü çok güzel bir şekilde oynuyor, bugün de Kürtlerle kavga ediyor" ifadelerini kullandı.

"KÜRTLERİN İRADESİ DIŞINDA HİÇBİR ŞEY YAPILAMAZ"

Bütün Kürtlerin hem coğrafik hem demografik olarak tek bir irade içinde olduğunu söyleyen Ok, "Bundan 100 yıl önceki gibi değil Kürtler. Artık bu görülüyor ki kendilerini de yönetebilirler. Ortadoğu'da yeni bir proje, yeni bir strateji yapılacaksa, kimse Kürtleri 100 sene önceki Kürtler olarak görmesin. Kürtlerin iradesi dışında hiçbir şey yapılamaz, bu artık mümkün değil. Bütün Kürtler Ortadoğu'da önemli bir güçtür, Kürtler yeni bir Ortadoğu stratejisinin dışında tutulamaz. Kürtlere çok sayıda kapı ve kanal açılacak. Bugün Rojava'da imkanı var. Bütün devletlerle tanıma olabiliyor. Amerika, Rusya, Fransa gibi çok sayıda Avrupa ülkesinde tanınma var. Bu normal bir şeydir, çünkü ortak düşman IŞİD'dir. Ortadoğu'da Kürtler önemli bir aktördür, demokratik bir harekettir. Kürtlerin doğruluğunun görülmesinden dolayı biz de çok mutluyuz" dedi.

Daha önce 10 binlerce kişinin ayağa kalkabileceğini kimsenin tahmin bile edemeyeceğini belirten Ok, şöyle devam etti:

"Bütün Kürtler Suriye'de Kobani'de bir oldu. Bunun bir alt yapısı var, bu nedir? Bu 40 yıllık bir savunmadır, Öcalan'ın tanınmasıdır, bizim siyasetimizdir. Rojava'da PYD, YPG, YPJ'nin kahramanlıklarıdır. Sadece Kürtler değil, Kürtlerin dostu, sosyalistler, özgürlükçüler hepsi bir oluyor. 1 Kasım Dünya Kobani Günü olarak kabul edildi, bu çok önemlidir. Biz Türkiye hükümetini çok samimi bulmuyoruz, hala nasıl karışıklıklar çıkarabiliriz, grupları nasıl birbirine düşürebiliriz bunun derdindeler, ucuz oyunlara girişiyorlar. Bu mesele sanıldığından çok daha önemli bir meseledir."

"BİZ ÖCALAN'I BAŞMÜZAKERECİ İLAN ETTİK"

Abdullah Öcalan'ı başmüzakereci ilan ettiklerini ifade eden Ok, "Öcalan, bizim hareketimizin başmüzakerecisidir. Türkiye devleti bu meseleyi çözmek istiyorsa biz Öcalan'ı başmüzakereci ilan ettik bizim hareketimizin adına. Öcalan heyet isteyebilir, inisiyatifiyle iradesiyle bunu isteyebilir. Dünyadaki diğer örnekler gibi onlar nasılsa meseleyi nasıl çözmüşse bizde de öyle olacak. Bunun yolu yordamı budur. Fakat Türkiye devleti buna yanaşmıyor. Biz yol arkadaşıyız ve Öcalan bizim önderimizdir. Bunun için biz birbirimizin sesini duymak isteriz tabii ki. Mandela, o da müzakere etti hapishanede. Arkadaşları, yol arkadaşları onun yanına gitti, heyet oluşturdular. İki heyet birbirinin yanında oturdu, müzakere ettiler. Teknik olarak bizim birbirimizle görüşmemizden ziyade bizim hareketimizin adına da, bir iki arkadaşımız Öcalan'ın heyetinde olmalı. Biz Öcalan ile komplodan bu yana hiç görüşmedik. Yüz yüze veya teknik bir iletişimimiz olmadı. İmralı heyeti durumu ile ilgili ben veya başka bir arkadaşım, kadın erkek fark etmiyor, usulüne göre yapılmalı, bizim hareketimizin adına bir iki kişi Öcalan'la görüşecek heyetin içinde olmalı ve birlikte müzakere yapılmalı" diye konuştu.

Kandil: Peşmergenin İçinde Bizden Kimse Yok
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kandil: Peşmergenin İçinde Bizden Kimse Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • turgay: kürtlerin iradesi dışında bir şey olmaz deme. . . . çünkü sen şerefsizsin. . . . 1000 yıl geçse senle barışmam. sen benim kürt türk kardeşimi öldürdün. . . 12 8 Yanıtla
  • türk: Dehre sultan olmasın Ayağını çarık sıksın Karnı bile doymasın Vur sopayı al haracı Asla iflah olmasın Ol bu çeşmeden gavur içsin Rum içsin Kürde nasip olmasın Vasiyetim oldur kim, Kürd bin kere yalvarsın. İnanma, kanma. Yakana bit, kapına Kürd dadandırma. . YAVUZ SULTAN SELİM 8 7 Yanıtla
  • ORADA ERKEK SAVASI VAR: SIKAR TABI ERKEK GIBI SAVASMAK, SIZIN ISINIZ KALLESCE PUSU, ARKADAN VURMA VE MOLOTOF ATMA , SIZ DE ERKEKLIK YOK ETEKLILER 12 2 Yanıtla
  • reis: Sabri 40 yıldır pkk nın Kürtlere verdiği zarar kadar kimse vermedi işidin üç ayda yaptığı siz 40 yıldır yapıyorsunuz fark yok 8 4 Yanıtla
  • Bora: Çünkü yemedi ve zaten büyük çoğunluğunuzun kellesi alındı yakında kandile çıkıyor Işid 4 4 Yanıtla
  • melissa: korkaklara yer yok o sahada zaten 3 3 Yanıtla
  • Konya'nın Kulu ilçesinde tır devrildi, 2 kişi yaralandı
    10:19 Konya'nın Kulu ilçesinde tır devrildi, 2 kişi yaralandı

    Konya'nın Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Özhan Arslan idaresindeki kargo taşıyan tır devrildi. Kazada sürücü ve yanında bulunan bir yolcu yaralandı. Olay yerine 112 Acil Servis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye götürüldü. Kaza nedeniyle Konya-Ankara kara yolu bir süre trafiğe kapandı.

  • İlkokul öğrencileri kendi hazırladıkları parkurlarda kıran kırana yarışıyor
    10:17 İlkokul öğrencileri kendi hazırladıkları parkurlarda kıran kırana yarışıyor

    Kahramanmaraş'ta Göksun İlçesi Ericek Mahallesi Müdürler İlkokulu öğrencileri, kendi hazırladıkları parkurlarda kıran kırana bir survivor yarışması düzenledi. Öğrencilerin yarışması, televizyondaki Survivor yarışmasını aratmayacak kadar heyecanlı ve renkli görüntülere sahne oldu.

  • VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın 'Yarının Sultanları' projesi Kırklareli'nde gerçekleşti
    10:16 VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın 'Yarının Sultanları' projesi Kırklareli'nde gerçekleşti

    VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın başantrenörü Giovanni Guidetti'nin hayata geçirdiği 'Yarının Sultanları' projesinin ikinci ayağı Kırklareli'nde gerçekleşti. Guidetti, Kırklareli Gençlik ve Spor Müdürlüğü spor salonunda kız çocuklarına teorik ve pratik eğitim verdi. Proje, geleceğin sporcularının yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

  • Erzurum'da 'İrfan Meclisi' EİT 2025 Turizm Başkenti Erzurum gündemiyle ilk toplantısını yaptı
    10:15 Erzurum'da 'İrfan Meclisi' EİT 2025 Turizm Başkenti Erzurum gündemiyle ilk toplantısını yaptı

    Erzurum'da bir araya gelme kültürünü geliştirmek, ortak aklı şehir ve halkın yararına çalıştırmak ve istişare kültürüne katkı sağlamak için kurulan 'İrfan Meclisi', EİT 2025 Turizm Başkenti Erzurum konusunu ele aldığı ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Kırklareli Valisi Birol Ekici, şehit aileleriyle iftar yaptı
    10:12 Kırklareli Valisi Birol Ekici, şehit aileleriyle iftar yaptı

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, öğretmenevinde düzenlenen programda şehit aileleriyle iftar yaptı. Ekici, birlik ve hoşgörünün simgesi ramazan ayında kırgınlıkların bir kenara bırakılması gerektiğini belirtti. Ayrıca Kırklareli'nde gıda işletmelerinde denetimler gerçekleştirildi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personeli şehit aileleri ve gazileri ziyaret etti.

  • İstanbul'da lüks otomobillerin konsollarını çalan 2 şüpheli gözaltına alındı
    10:11 İstanbul'da lüks otomobillerin konsollarını çalan 2 şüpheli gözaltına alındı

    İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Ümraniye, Çekmeköy ve Esenler'deki otomobillerden hırsızlık yapıldığı ihbarları üzerine çalışma başlattı. Güvenlik kameraları incelenerek şüphelilerin kimlikleri tespit edildi ve Esenler'de yakalandılar. Şüphelilerin adliyeye sevk edildiği belirtildi.

  • Adana'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Sanığa Hapis Cezası
    10:11 Adana'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Sanığa Hapis Cezası

    Adana'nın Seyhan ilçesinde otomobilinde uyuşturucu sattığı iddiasıyla tutuklu yargılanan sanığa 12 yıl 6 ay hapis ve 25 bin lira adli para cezası verildi. Sanık, uyuşturucu ticareti yapmadığını öne sürerek tahliye ve beraat talebinde bulundu ancak mahkeme tutukluluğun devamına karar verdi.

  • Avrupa Birliği, Ukrayna Yardım Fonu'na 5 Milyar Euro Tahsis Etti
    10:10 Avrupa Birliği, Ukrayna Yardım Fonu'na 5 Milyar Euro Tahsis Etti

    Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Ukrayna Yardım Fonu'nun oluşturulmasını onaylayarak bu fona 5 milyar euro tahsis etti. Karar, AB Dışişleri Konseyi toplantısında alındı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne askeri ekipman ve eğitim yoluyla destek sağlanmasını amaçlıyor. AB, Rusya-Ukrayna çatışmasının başlamasından bu yana Ukrayna'ya 138 milyar eurodan fazla destek verdi veya taahhüt etti.

  • Kuşadası'nda jandarma ekipleri trafik kuralları konusunda bilgilendirme yaptı
    10:10 Kuşadası'nda jandarma ekipleri trafik kuralları konusunda bilgilendirme yaptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde jandarma ekipleri, motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerine trafik kuralları hakkında bilgilendirme etkinliği düzenledi. Etkinlikte, koruma başlığı ve gözlüğü kullanımı, geçiş hakkı ve önceliği, sağa ve sola dönüş kuralları gibi temel trafik kuralları anlatıldı. Jandarma ekipleri, bilgilendirici broşürler dağıtarak vatandaşların trafik güvenliği konusunda bilinçlenmesine katkı sağladı.

  • Erzurum'un Tortum ilçesinde araç kazası: 4 kişi yaralandı
    10:09 Erzurum'un Tortum ilçesinde araç kazası: 4 kişi yaralandı

    Erzurum'un Tortum ilçesinden kent merkezi yönüne hareket eden araç, Karagöbek Mahallesi civarında kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada sürücü ile araçtaki 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Erzurum'daki hastanelere kaldırıldı.


Advertisement