Kandil'den Yüksekova'daki PKK'lılara Talimat: Siz Çıkın Onlar Çatışsın - Son Dakika
Güncel

Kandil'den Yüksekova'daki PKK'lılara Talimat: Siz Çıkın Onlar Çatışsın

Kandil'den Yüksekova'daki PKK gruplarına, "Yüksekova'dan ayrılarak Irak kırsalına çıkın. Öz savunma birlikleri YPS'yi şehirlerde bırakın çatışmaya devam etsinler" talimatının geldiği ortaya çıktı.

13.04.2016 15:24  Güncelleme: 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK ve örgütün gençlik yapılanması YDG-H'nın Güneydoğu'da bazı ilçelerdeki yerleşim birimlerinden temizlenmesine yönelik başlatılan kapsamlı iç güvenlik harekatında önemli bir aşamaya gelindi.

AĞIR DARBE ALAN KANDİL "ÇIKIN" TALİMATİ VERDİ

Silopi, Cizre, Sur, Nusaybin, Dargeçit ilçelerinin ardından Yüksekova'da da terör örgütüne darbe indirildi. Kandil'den Yüksekova'daki PKK gruplarına, "Yüksekova'dan ayrılarak Irak kırsalına çıkın. YPS'yi (öz savunma birlikleri) şehirlerde bırakın çatışmaya devam etsinler" talimatının geldiği tespit edildi.

YÜZDE 80 ORANINDA YOK EDİLDİ

İstihbarat raporlarında, terör örgütünün Kuzey Irak'taki yığınaklarının savaş uçakları tarafından bombalanmasıyla örgütün lojistik gücünün yüzde 80 oranında yok edildiği değerlendirmesi yer aldı.

EYP'LER İMHA EDİLİYOR

Jandarma özel harekat ile polis özel harekat timlerinin Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı komando ve zırhlı birliklerin desteği ile geçen yıl Aralık ayında başlattığı müşterek operasyonlarda önemli bir aşamaya gelindi. Güneydoğu'da çok sayıda ilçede terör örgütüne darbe indirildi. Operasyonlar, terör örgütü PKK ve gençlik yapılanmasının yerleşim alanlarındaki barınma yerlerinden temizlenmesi, hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılmıştı. Çok sayıda ilçede operasyonlar sona erdi. Ancak PKK'nın çok sayıda evde yaptığı tuzaklama nedeniyle vatandaşların zarar görmemesi için el yapımı patlayıcıların imha çalışmaları yürütülüyor.

ÖRGÜT BAŞARISIZLIĞI KABULLENDİ

Yüksekova'da başlatılan operasyon da PKK'ya önemli ölçüde darbe indirildiği belirtildi. Güvenlik birimleri; dinlenen telsiz konuşmaları, yakalanan teröristlerin ifadeleri ve ölü ele geçen lider kadrodan isimlerin üzerinde çıkan notlara dayalı olarak bir istihbarat raporu hazırlandı. Bu rapora göre, terör örgütü barikatlarda direnme ve halkın kalkışmasını sağlama stratejisinde başarısız olduğunu kabullendi.

KANDİL: YPS'Yİ BIRAKIN ÇATIŞMAYA DEVAM ETSİNLER

Kandil'den Yüksekova'daki PKK'lı gruplara, "En az zayiatla ve verebileceğiniz en çok hasarla Yüksekova'dan ayrılın. Irak kırsalına çıkın. YPS'yi bırakın onlar çatışmaya devam etsinler" talimatının verildiği tespit edildi.

LOJİSTİK GÜCÜ İMHA EDİLDİ

İlçelerdeki operasyonlar sürerken, PKK'nın lojistik gücünü kırmak için de iki ayrı operasyon serisi başlatıldı. PKK'nın yurt içindeki kırsal alanda mağaralarda, yer altı sığınaklarında yığdığı silah ve mühimmatın yanısıra yiyecekler de arazi taramalarıyla tespit edilerek imha edildi. Hava kuvvetlerine bağlı F-16 ve F-4 savaş uçakları ile de, PKK'nın Kandil, Hakkurk, Avaşin - Basyan ve Zap'taki sığınak ve mühimmat depoları bombalandı. Bu operasyonlarda, sığınak ve mağara içlerinde etkili olan özel bombalar kullanıldı. İstihbarat raporlarında, "Terör ögrütünün lojistik gücü, yüzde 80 - 90 oranında çöktü" değerlendirmeleri yer aldı.(Kaynak: Milliyet)

Kandil\'den Yüksekova\'daki PKK\'lılara Talimat: Siz Çıkın Onlar Çatışsın

Son Dakika Güncel Kandil'den Yüksekova'daki PKK'lılara Talimat: Siz Çıkın Onlar Çatışsın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • mazlum: artik yensenizde dikis tutmaz vatandasi kandirmayin.su an fiilen bolunmusuz .devlet bitsin istemiyor zaten illa bolunecek diyor ve bolunmus bir ulke hayirli olsun 22 54 Yanıtla : Yok biz bolunmedikkkkkk ama sizi ikiye bölecek pöh Jön 0 0
  • ankaralı: Tsk sık sık ilçelerinde yüzde kaç oranında kontrolü sağlandığı hakıkında açıklasın hem halk bilinçlensin hemde terörüstler morel bakımından çöküş içine girsinler 26 9 Yanıtla
  • isimsiz: O pkk bitecek oyle yada boyle bukadar sehitin kani yerde kalmiycak ha barisida aklinizdan cikarin bukadar kan akdikdan sonra dusunmeyin sizi coook firsat verildi siz elinizin tersiyle ittiniz savasi isdediniz alin size savas katiller 29 2 Yanıtla
  • ROJ: Başka 7 23 Yanıtla
  • EYÜP: TERÖRİST ELEBAŞLARI KOBANİDE, KOBANİ BOMBALANMALI 4 0 Yanıtla
  • EYÜP: Talimat veren pkk başı kendi gelip çatışmıyor. Fare gibi saklanıyor talimat veriyor hamallara 3 0 Yanıtla
  • semih: pkk elebaşları ya erivan da yada kobanide kandil de kafasına bomba düşeceğini biliyor adi adam 3 0 Yanıtla
  • Selim: Hepsi oyun çoktan...... 0 2 Yanıtla
  • Alp: ayni hikaye 40 yilyeter yalan soylemeyin suriyede 40 bin askeri var irakta 22bin bu nereye kadar gidecek 1 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement