Kandil'i Başlarına Geçireceğiz" - Son Dakika
Politika

Kandil'i Başlarına Geçireceğiz"

Kandil\'i Başlarına Geçireceğiz"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, terör örgütü PKK ile daha güçlü bir şekilde mücadele edildiğini belirterek, "Kandil'i başlarına geçireceğiz.

18.03.2017 23:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, terör örgütü PKK ile daha güçlü bir şekilde mücadele edildiğini belirterek, "Kandil'i başlarına geçireceğiz. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Tabii bugüne kadar niye yapamadık? Niye yapamadığımız ortada. Ordunun, polisin içerisine kimse fark etmemiş, 40 yıldır bir sürü hain girmiş, bir sürü şerefsiz sızmış. Onlarla bu mücadeleyi bugünkü kadar güçlü veremiyorduk. Dolayısıyla şimdi bu hainleri de temizliyoruz." dedi.

Başkan Türel, Manavgat ilçesinde 360 dönümlük Türkbeleni Mesire Alanı Projesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Antalya ve ilçelerine yaptıkları yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.

Büyükşehir Yasası ile Antalya'nın tüm ilçe ve mahallerinin daha iyi hizmet almaya başladığına işaret eden Türel, Manavgat'ta bugüne kadar 300 milyon lira civarında yatırım yaptıklarını söyledi.

Manavgat gibi bir ilçe belediyesinin yıllık bütçesinin 30 milyon lira olduğunu dile getiren Türel, "Şimdi bu temeli attığımız mesire yeri Manavgat'a kazandıracağımız yeni yaşam alanı olacak. Bu projesinin maliyeti 30 milyon lira." diye konuştu.

Manavgat'ta altyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu, çevre yolunda da Karayolları ile birlikte 4 köprülü kavşak yapımına başladıklarını ifade eden Türel, ilçeye yatırımların süreceğini belirtti.

"Çekin elinizi Türkiye'nin üzerinden"

Anayasa değişikliği referandumuna da değinen Türel, bunun parti meselesi değil, sadece sistem değişikliği olduğunu vurguladı. Ülkenin yıllarca koalisyon hükümetlerinden sıkıntı çektiğini dile getiren Türel, şöyle konuştu:

"Mesele Türkiye'nin güçlenmesini, kalkınmasını istemeyenlerle Türkiye'nin üzerindeki yüklerden kurtulması, ayaklardaki prangalardan çözülmesi meselesidir. Zaten bunu görenler Batı'dan başladılar. Şapka düştü kel göründü. Almanya'ya bakıyorsunuz, kendi devlet televizyonunda 'Hayır' kampanyası yapıyor. ya sana ne, benim vatandaşım ne diyeceğini bilir. 'Evet' der 'Hayır' der, sana ne. Hollanda gazetesine bakıyorsunuz. Türkçe başlık atıyor 'Hayır oyu verin' diye. Vatandaşlarımıza akıl vermeye çalışıyorlar. Çekin elinizi Türkiye'nin üzerinden, çekin benim vatandaşımın oy verme hakkından, hürriyetinden. Ne işiniz varsa sizin bizimle? Çünkü korku dağları bekler. 'Evet' çıkarsa Türkiye güçlenecek, bunu istemiyorlar."

" Biz 'Hayır' diyene de 'Evet' diyene de saygılıyız"

Doğuda da Kandil'den "Hayır" feryatlarının yükseldiğini dile getiren Türel, terör örgütünün "Evet" çıkarsa başlarına nelerin geleceğini çok iyi bildiğini söyledi.

Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kandil'i başlarına geçireceğiz. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Tabii bugüne kadar niye yapamadık? Niye yapamadığımız ortada. Ordunun, polisin içerisine kimse fark etmemiş, 40 yıldır bir sürü hain girmiş, bir sürü şerefsiz sızmış. Onlarla bu mücadeleyi bugünkü kadar güçlü veremiyorduk. Dolayısıyla şimdi bu hainleri de temizliyoruz. Bu mücadele şimdi daha güçlü veriliyor. Doğu'da 4 metre karın üstünde askerimiz inlerine giriyor, bunları hepsini temizliyor, sizlerin destekleriyle temizlemeye devam edecek. Onun için oradan 'Hayır' diyorlar. Biz 'Hayır' diyene de 'Evet' diyene de saygılıyız. Bunu demokrasi gereği olarak görüyoruz. Şunu söyleyemeyiz, ifade edemeyiz, yani 'PKK hayırcı, hayır diyen herkes PKK'lı.' Bunu söyleyemeyiz. Ama 'Hayır' diyen vatandaşlarımız şunu bilsinler, teröristler de 'Hayır' diyor. Bunun muhasebesini iyi yapsınlar. Kimlerle hangi safta duracaklarını vicdanlarıyla hesaplaşarak iyi değerlendirsinler."

"Çanakkale demek Antalya demektir"

Milletin yeni bir milli mücadele verdiğini belirten Türel, büyük Türk milletinin her dara düşüldüğünde çare ve çözüm olduğunu kaydetti.

Bütün şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Türel, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale şehitlerimizle birlikte bütün şehitlerimize, 15 Temmuz şehitlerimize hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız Çanakkale'de bu anlamlı günde Çanakkale Köprüsü'nün temelini attılar. Antalya'dan kendisine selam olsun. Çanakkale demek Antalya demektir. Antalya demek Çanakkale demektir. Çanakkale geçilmez, Antalya geçilmez, bu ülke bölünmez, vatan bölünmez. Bunu herkes bilsin. İşte 1915 senesindeki Çanakkale ruhu bugün hala yaşıyor. 15 Temmuz'da hain darbeye karşı koyan şehitlerimiz, gazilerimiz Çanakkale ruhunun yaşadığını ispat ettiler." ifadelerini kullandı.

Doğa korunacak

Belediye şirketi ANTEPE AŞ tarafından hazırlanan proje ile 350 dönümlük Türkbeleni Mesire Yeri, ilçenin yeni yaşam alanı olacak. Mesire alanında yapay göletler, gençlik merkezi, seyir terası, adrenalin parkı, amfi tiyatro, spor ve sergi alanları, yürüyüş parkurları, meydanlar, mescit ve sosyal tesisler bulunacak. Proje kapsamında Türkbeleni'nde ağaç kesilmeyecek ve doğası korunacak. 2013'te çıkan yangında zarar gören bölgeye de 2 bin 500 fidan daha dikilecek.

Temel atma törenine AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in de arasında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kandil'i Başlarına Geçireceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement