Kandilli'deki kömür işletmesinin kapatılacağı iddiası - - Son Dakika
Güncel

Kandilli'deki kömür işletmesinin kapatılacağı iddiası -

Kandilli\'deki kömür işletmesinin kapatılacağı iddiası -

HEMA Endüstri AŞ'nin Kandili beldesindeki kömür işletmesini kapatma ve Alacaağzı'ndaki kömür ocağından çekilme kararı aldığı gerekçesi ile gece ve gündüz vardiyası çalışan işçiler üretim gerçekleştirmedi sabah saatlerinde ise Kandilli kavşağında toplanarak Zonguldak'a yürümek istedi.

16.07.2014 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HEMA Endüstri AŞ'nin Kandili beldesindeki kömür işletmesini kapatma ve Alacaağzı'ndaki kömür ocağından çekilme kararı aldığı gerekçesi ile gece ve gündüz vardiyası çalışan işçiler üretim gerçekleştirmedi sabah saatlerinde ise Kandilli kavşağında toplanarak Zonguldak'a yürümek istedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, sendikanın Genel Merkezi ile yaptığı görüşmenin ardından işçilerin otobüslerle Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi önünde toplanması yönünde karar aldıklarını ve yürüyüşü buradan itibaren gerçekleştireceklerini söyledi. Yaklaşık 30 dakika ellerinde dövizlerle yol güzergahında bekleyen maden işçileri işçi servisleri ile Araştırma Merkezi girişine geldi.

Sendika Şube Başkanı İsa Mutlu, Alacaağzı kömür işletmeleri ocağı işçilerinin yaklaşık 1 aya yakın zamandır işyerinin kapatılacağı gündemi ile meşgul olduğunu belirterek, "Bizler işçiler olarak günlerdir haykırıyoruz, bağırıyoruz, sesimizi duyurmak istiyoruz ancak 15 gündür devletin ve bölgenin hiçbir yetkilisi bu ses nereden çıkıyor diye kulak diye vermedi. Burada 500 işçimiz ile birlikte ocağa girmeyerek, madencilik zor, riskli, hatayı kabul etmeyen hatanın kabulü olmayan bir meslek ile meşgulüz. Bunu ifade ettik bir tane sorumlu ve yetkili bu insanlar ne diyor diye ses bile çıkarmadı. Biz de sesimizi duyurmak için TTK Genel Müdürlüğü önüne yürümek istedik, yetkililere sesimizi duyurmak istedik. Buraya kadar arabalarla geldik, yürüyerek gitmek istiyoruz, yürüyerek yolları aşacağız. Devletin yetkililerine madenciler olarak sesleniyoruz, basın açıklaması yaptık bir tane ulusal basında bu yer almadı, televizyonda çıkmadı, adam 10 kişi ile doğu da güney doğuda trafiği kesiyor elektrik şebekesini basıyor günlerdir televizyonlarda boy boy gösteriliyor illa biz terörizm mi olalım terörizm mi yapalım, ekmek mücadelemizi veriyoruz. Bu kadar duyarsız davranılması zorumuza gidiyor, maden işçileri olarak gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz gerekirse Ankara'ya kadar gideceğiz, ekmeğimizden olmamak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

otobüslerle hareket

Bülent Ecevit Üniversitesi Araştırma Merkezi önünde açıklamaları

genel görüntü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kandilli'deki kömür işletmesinin kapatılacağı iddiası - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement