Kandıra'da Da Ekmekler Köy Fırınlarında Pişecek - Son Dakika
Güncel

Kandıra'da Da Ekmekler Köy Fırınlarında Pişecek

Kandıra\'da Da Ekmekler Köy Fırınlarında Pişecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Köylere Fırın Projesi kapsamında köyde vatandaşların ortak kullanacağı fırınlar inşa etmeye devam ediyor.

04.07.2014 12:15  Güncelleme: 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kandıra'da fırını bulunmayan köylere 50 yeni fırın eklenecek. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen ihaleye 2 firma katıldı. İhaleye katılan firmalardan en düşük teklif 475 bin TL ile Aher İnşaat'tan gelirken diğer teklif 519 bin 500 TL ile Ergül Fidan tarafından verildi.

50 KÖY DAHA FIRINA KAVUŞACAK

Büyükşehir Belediyesi Köylere Fırın Projesi kapsamında 2009 yılından bu zamana kadar 274 ortak köy fırınını köylerde yaşayan vatandaşların hizmetine sundu. Vatandaşların gönül rahatlığıyla ortaklaşa kullanabileceği fırınlarda el yapımı ekmekler, yöresel yemekler yapılmaya başlandı. Isı yalıtımı üst düzey olan fırınlarda saatli derece bulunuyor. Nitelikli fırınlar için gerçekleşen ihale ile fırınlara 50 yeni fırın daha eklenecek.

KANDIRA TAŞI KULLANILIYOR

Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Köye Hizmet Şube Müdürlüğü tarafından yapılan fırınlar Kandıra yöresine ait mimari ile günümüz teknolojisinin birleşmesi sonucu modernize ediliyor. Fırın kütüğü üzerine harman tuğla ile çift sıra ve ısı yalıtımlı kubbe örülüp üzeri bütün fırın alanını örtecek şekilde ahşap çatı ve kiremit örtü ile kaplanarak yapılacak olan fırınların yapımından Kandıra Taşı kullanılacak.

FIRIN YAPILACAK KÖYLER

Bacasının estetik görünmesi için cephesinin tuğla ile kaplanacağı fırınlar Kandıra'nın Ağaçagıl, Akçaova, Ahmethacılar, Akıncı, Alefli, Antaplı, Avdan, Balaban, Balcı, Ballar, Bozburun, Cebeci, Çalyer, Çalköy, Çamkonak, Deliveli, Doğancalı, Dögelli, Eğercili, Esentepe, Gebeşler, Ferizli, Hacışeyh, Hıdırlar, Karadivan, Karaağaç,Kıncıllı,Kırkarmut, Kızıcapınar, Kurtyeri, Lokmanlı, Mancarlar, Merkez Erikli, Nasuhlar, Selametli, Sarıgazi, Sarnıçlar, Sarıahmetler, Selimköy, Teksen, Topluca, Üğümce, Yağcılar, Pirceler, Elmacık, Çalca, Yusufça köylerine yaptırılacak.

2 FİRMA TEKLİF VERDİ

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bulunan köylere yapılacak 50 adet fırın için gerçekleştirilen ihaleye 2 istekli teklif verdi. En düşük teklif 475 bin TL ile Aher İnşaat'tan gelirken diğer teklif 519 bin 500 TL ile Ergül Fidan tarafından verildi. Köy fırınları yapım işi ihale komisyonun işi firmaya teslim ettikten 180 takvim günü sonra tamamlanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kandıra'da Da Ekmekler Köy Fırınlarında Pişecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement