Kangal Köpeği Sevgisi Çiftlik Sahibi Yaptı - Son Dakika
Güncel

Kangal Köpeği Sevgisi Çiftlik Sahibi Yaptı

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde Kangal köpeklerine ilgi duyan köy muhtarı Yasin Kılıç, bir dönüm alana kurduğu çiftlikte Kangal köpeği yetiştiriyor.

15.02.2015 13:53  Güncelleme: 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde Kangal köpeklerine ilgi duyan köy muhtarı Yasin Kılıç, bir dönüm alana kurduğu çiftlikte Kangal köpeği yetiştiriyor. İlçeye bağlı Hacıoğlu köyünün muhtarı Kılıç (31), AA muhabirine yaptığı açıklamada, köpek sevgisinin çocukluğunda başladığını belirtti. Çocuk yaştan itibaren köpek beslediğini ifade eden Kılıç, "Köpeklere olan ilgim zaman içinde hobiye dönüştü" dedi.

Kılıç, yaklaşık iki yıl önce bir dönüm arazi üzerine kurduğu çiftlikte safkan Kangal köpeği yetiştirdiğini belirterek, "Bu köpeklerin cesur, güçlü ve bekçilik yapabilme özelliği bulunuyor. Çoğalttığımız köpeklerin hepsi özel şecereye sahip. Yurtdışından gelen ziyaretçilerimiz, titizlikle yetiştirdiğimiz yavru ya da yetişkin köpeklere ilgi gösteriyor" diye konuştu. Çiftlikte yaklaşık 50 yetişkin ve 100 yavru köpek bulunduğunu dile getiren Kılıç, gurbetçilerin çiftliği sık sık ziyaret ettiğini söyledi. Kılıç, çiftliğinden birçok gurbetçinin Kangal köpeği satın aldığını ifade ederek, "Hayvancılıkla, çiftçilikle uğraşanların internet ortamından bize ulaşması sonucu birçok ilimize Kangal köpeği gönderdim. Çiftliği daha da büyütmeyi planlıyorum. İşimi en iyi şekilde yapmaya gayret ediyorum" dedi.

Çiftlikte üretimin veteriner hekim kontrolünde yapıldığına işaret eden Kılıç, "Köpeklerimiz, doğumdan itibaren düzenli olarak veteriner hekim kontrolünden geçiriliyor. Köpeklerin aşıları düzenli yapılıyor" ifadelerini kullandı. Kangal köpeği fiyatları hakkında bilgi veren Kılıç, köpek fiyatlarının bin 500 liradan başladığını belirterek, "Yetiştirdiğimiz köpekleri 10 bin, 15 bin veya 20 bin liraya sattığımız oluyor. Örneğin, Yunanistan'dan gelen bir ziyaretçiye 30 bin liraya köpek sattım" şeklinde konuştu.

Yasin Kılıç, köpeklerin bakımını özenle yaptığını, 8 yaşındaki oğlu Fatih'in de köpekleri gezdirirken kendisine yardım ettiğini söyledi.

Kangal Köpeği Sevgisi Çiftlik Sahibi Yaptı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kangal Köpeği Sevgisi Çiftlik Sahibi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zonguldak'ta Otobüsten İnerken Yaralanan Kadın
    20:15 Zonguldak'ta Otobüsten İnerken Yaralanan Kadın

    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir kadın, otobüsten inerken kıyafeti kapıya sıkışınca yere düşerek yaralandı. Ayşe D. isimli yolcu, halk otobüsünün hareket etmesiyle birlikte yere düştü. Diğer yolcuların haber vermesi üzerine sağlık ekipleri olay yerine gelerek Ayşe D.'ye müdahale etti. Yaralı kadın, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Sağlık Bakanı Koca:
    20:13 Sağlık Bakanı Koca: "18 Bin 597 Hekime Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulayıcı Sertifikası Verildi"

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'na katıldı. Bugüne dek toplam 18 bin 597 adet geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulayıcı sertifikası verildiğini açıkladı. Bakan Koca, Emine Erdoğan'a geleneksel tıbbın simgesi "hayat ağacını" hediye etti.

  • Pamukkale Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresi eklendi
    20:13 Pamukkale Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi. Türkiye'de bir dönem belediyelerden kaldırılan 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi, Ali Rıza Ertemur ile Pamukkale Belediyesi'ne geri döndü.


Advertisement