Kanıtoğlu'ndan Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Kanıtoğlu'ndan Nevruz Kutlaması

Kanıtoğlu\'ndan Nevruz Kutlaması

AK Parti Diyarbakır Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı İslam Kanıtoğlu, Nevruz Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

20.03.2014 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Diyarbakır Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı İslam Kanıtoğlu, Nevruz Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Kanıtoğlu mesajında Nevruz'un umut ve sevgi olduğunu söyledi. Kanıtoğlu, " Nevruz; hepimizi 'aynı tarihe, aynı geleneğe, aynı medeniyete, aynı geleceğe bağlayan'yazısız bir dostluk hukuku, bir kardeşlik töresidir. Nevruz'a,?sadece baharın müjdecisi dersek eksik olur.?Nevruz, toprağı, güneşi, bereketi, barışı, kardeşliği de müjdeler.?Yüzlerce yıldır atalarımız 21 Mart'a'özel bir anlam yüklüyor.?Her 21 Mart'ta dünya ve tabiat yenileniyor, tazeleniyor. Bu değişim, kara gökleri ısıtan güneşle, yeşeren yapraklarla, açan çiçeklerle, barışan insanlarla geliyor. Çünkü Nevruz bir barış geleneğidir. Nevruz'da küsler barışıyor, insanlar helalleşiyor, kavgalar karlarla birlikte eriyor. Bizler; yüzyıllardır aynı topraklarda yaşıyor; aynı havayı teneffüs ediyor; aynı sofranın, aynı inancın, aynı kültürün, aynı değerlerin etrafında birleşiyoruz. Bundan sonra da kardeşlik için, barış için, daha güzel bir gelecek için birbirimize daha çok kenetleneceğiz, birbirimize sımsıkı sarılacağız. Nevruz'la birlikte, kardelenler gibi, kardeşliğimiz de boy verecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın Bu vesileyle tüm bölge ve Diyarbakır halkının Nevruz Bayramını kutluyorum. Nevruz; başta ülkemiz olmak üzere, aynı medeniyet yörüngesi içinde yer aldığımız bütün gönül coğrafyalarımıza, bütün insanlığa, sevgi getirsin, barış getirsin, umut getirsin" dedi.

AK Parti Diyarbakır SKM Başkanı İslam Kanıtoğlu, mesajının sonunda Kürtçe Nevruzunuz kutlu olsun anlamına gelen 'Newroz piroz be' cümlesini de ekledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kanıtoğlu'ndan Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement