Kanser Hastaları Dev Köpek Balığı ile Şifa Bulacak - Son Dakika
Güncel

Kanser Hastaları Dev Köpek Balığı ile Şifa Bulacak

Kanser Hastaları Dev Köpek Balığı ile Şifa Bulacak

Balıkçı Kenan’ın ağlarına takılan 1 ton ağırlığında ve yaklaşık 5 metre uzunluğundaki Camgöz türü köpek balığı kanser hastaları için umut kapısı oldu.

08.10.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkçı Kenan'ın ağlarına takılan 1 ton ağırlığında ve yaklaşık 5 metre uzunluğundaki Camgöz türü köpek balığı kanser hastaları için umut kapısı oldu. Kanser hastalığına iyi geldiği bilinen köpek balığı eti, Balıkçı Kenan ismiyle tanınan Kenan Balcı tarafından ücretsiz olarak hastalara dağıtıldı.

1 ton ağırlığında ve yaklaşık 5 metre uzunluğundaki Camgöz türü köpek balığı İstanbul'un tanınmış balıkçılarından Balıkçı Kenan'ın ağlarına takıldı. Hamsi sürüsünün peşine takılarak Silivri açıklarına kadar gelen ve etinin, kanser hastalığına iyi geldiği bilinen köpek balığı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Tadının pek lezzetli olmamasına rağmen kanser hastaları için umut kapısı olan köpek balığı eti, Balıkçı Kenan ismiyle bilinen Kenan Balcı tarafından ücretsiz olarak dağıtıldı. Çeşitli zamanlarda kendilerini arayarak köpek balığı bulunup bulunmadığını soran birçok hasta yakını olduğunu söyleyen Kenan Balcı, "Balık mevsiminin açılmasıyla balık sürüleri Çanakkale Boğazı'ndan Marmara'ya giriş yaptı. Üç gün önce de tesadüf eseri hamsi sürüsünün içerisinde Silivri açıklarında devasa bir köpek balığı yakalandı. Boyu 5 metreye yakın ve kilosu da 1 ton civarında. Dünyada kanser olmayan tek canlı köpek balığıdır. Bu nedenle doktorlarımız da tavsiye ediyor. Eski bakanlardan Kürşat Tüzmen, yakalandığı kanser hastalığını köpek balığı eti yiyerek yendiğini söyledi. Zaten yaygın olarak köpek balığı etinin kanser hastalığına iyi geldiği biliniyor. Bu nedenle hastalarımız da köpek balığı etine yoğun ilgi gösteriyor. Yakalandığında hemen kendilerini aramamızı istiyorlar. Biz de gelenlere ücretsiz bir şekilde dağıtıyoruz. Olmadığında ise çok üzülüyorlar" dedi.

4 AYRI PİŞİRME ÖNERİSİ

Kenan Balcı, köpek balığı etini nasıl pişirmesi gerektiğini bilmeyen vatandaşlara özel tarifler verdi. Köpek balığı etinin dört ayrı şekilde pişirilebileceğini söyleyen Balcı, "Köpek balığının eti çok lezzetli olmadığı için hastalarımız bıkabiliyorlar. O nedenle farklı şekillerde pişirmek gerekiyor. Verdiğimiz etleri 10 eşit parçaya böleceksiniz. Bir seferinde tava yaptıysanız, ikinci de buğlama, üçüncüsünde ızgara, dördüncüsünde de haşlama yapabilirsiniz" dedi.

Yakınları için köpek balığı eti almaya geldiğini söyleyen vatandaşlar ise memnuniyetlerini şöyle dile getirdi: "Eniştem kanser hastası ve kemoterapi görüyor. Köpek balığı etinin kanser hastalarına iyi geldiğini duydum ve koşarak geldim. Kenan ağabey burada bize yardımcı oldu. Allah kendisinden razı olsun. Burada bir amme hizmeti yapıyor. Bu işin müsebbibi Kenan ağabeydir." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kanser Hastaları Dev Köpek Balığı ile Şifa Bulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement