Kanser Hastaları İçin Saçlarını Kazıttılar - Son Dakika
Yerel

Kanser Hastaları İçin Saçlarını Kazıttılar

Bir sosyal paylaşım sitesinde kurulan "Antalya Kan Bankası" isimli grubun, kanser hastalarının kan ve trombosit ihtiyacına dikkati çekmek için başlattığı saç kazıtma etkinliğine, Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın Antalya'daki üyeleri destek verdi.

21.03.2015 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir sosyal paylaşım sitesinde kurulan "Antalya Kan Bankası" isimli grubun, kanser hastalarının kan ve trombosit ihtiyacına dikkati çekmek için başlattığı saç kazıtma etkinliğine, Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın Antalya'daki üyeleri destek verdi.

Grubun kurucusu Emin Balin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanser hastalarına destek olmak amacıyla geçen hafta üyelerinin saçlarını kazıttığını, etkinlikte Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyelerine de meydan okuduklarını söyledi. Balin, saçlarını kazıtmayı kabul etmeyen Çarşı üyelerinde, 10'ar kişiyi kan ve trombosit bağışı yapmaya ikna etmeleri şartı koştuklarını anlattı.

Çarşı grubundan 15 kişinin meydan okumalarına cevap vererek saçlarını kazıtmayı kabul ettiğini kaydeden Balin, "Hastaların trombosit ve kan ihtiyacı çok fazla. Türkiye'de yeterince kan bağışı yok. Bundan Kızılay'da muzdarip. Bu konuda insanlarımızı biraz daha duyarlı olsun. Hastaların yanında olsunlar. Kan ve trombosit bağışı yapsınlar" dedi.

Balin, bir gecede 8-10 ünite trombosite ihtiyaç duyan hastalar olduğunu, 31 bin üyeye ulaşan gruplarının Türkiye'nin her yanında kanser hastalarına destek olmaya çalıştığını vurguladı.

Diğer taraftar gruplarına çağrı

Konyaaltı Varyant'ta buluşan grup üyeleri, teker teker saçlarını kazıttı. Çarşı Antalya Taraftar Grubu Başkanı Murat Kaya da Antalya Kan Bankası Grubu'nun kendilerine yönelik yaptığı meydan okumayı internet üzerinde gördüklerini, gruplarının sosyal projelere duyarlılığını belirtmek üzere meydan okumayı kabul ettiklerini ifade etti.

Grup üyelerinin saçlarını kazıtmak için toplandığını belirten Kaya, "Bu bir sosyal proje. Herkesin destek olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Saçlarını kazıtan taraftarlardan Tayfun Elmas, bütün taraftar gruplarına meydan okuduğunu dile getirerek, "Cesaretleri varsa, Antalya Kan Bankası'na destek olsunlar. Kan arayan insanlara kan bulmak gerçekten çok faydalı. Biz elimizden geleni yaptık, buradayız" dedi.

Saç kazıtan taraftarlardan Özgür Yılmazgöl, sanatçı Nejat İşler'e, Batuhan Gütok ise oyuncu Barış Atay'a meydan okudu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kanser Hastaları İçin Saçlarını Kazıttılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement