Kanser Hastası Arkadaşları İçin Saçlarını Kestirdiler - Son Dakika
Yerel

Kanser Hastası Arkadaşları İçin Saçlarını Kestirdiler

Kanser Hastası Arkadaşları İçin Saçlarını Kestirdiler

Alanya'da 4 kız çocuğu saçlarını kanser hastası arkadaşlarına bağışladı.

03.07.2014 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya ilçesinde erkek rolünü oynayacak 4 kız öğrenci kestikleri saçlarının gelirini kanser hastası bir kişiye bağışladı.

Alanya Belediyespor Kulübü bünyesinde bulunan Çocuklardan Çocuklara Tiyatro Projesi kapsamında ağustos ayında sahnelenecek "Kristof Kolomb" adlı oyunda rol alacak 4 kız çocuğu saçlarını kestirerek, saçlarının satışından elde edecekleri geliri kanser hastası arkadaşlarına bağışladı.

Alanya Kültür Merkezi'nde gerçekleşen saç kesim töreninde gazetecilere konuşan Alanya Belediyespor Kulübü Başkanı Mehmet Erken, bünyelerinde kurmuş oldukları tiyatro kulübünün yöneticisi Nurbanu Engindeniz'in, ağustos ayında sahneleyeceği "Kristof Kolomb" adlı oyun için erkek oyuncuya ihtiyaç duyduğunu söyledi. Tiyatro kulübünde çok fazla kız oyuncu olduğunu dile getiren Erken, "Bu oyunda erkek oyuncu ihtiyacımız vardı. Kızlarımız da saçlarını kestirmeye ve aynı zamanda kestirdikleri saçlarının satışından elde edecekleri geliri kanser hastası A. Muhammet Ç. isimli arkadaşlarına bağışlamayı önerdiler. Kuaför Mehmet Öz de bu kızlarımızın saçlarını kesti. Aynı zamanda Öz, saçları da satın alıp parasını kanser hastası çocuğa verecek" dedi.

Çocuklardan Çocuklara Tiyatro Projesi sorumlusu oyuncu ve yazar Nurbanu Engindeniz ise oyunun daha sahnelenmeden oyuncuları tarafından çok güzel bir mesaja dönüştüğünü söyledi. "Kristof Kolomb"adlı oyunun hazırlıklarına başladıklarında çok fazla kız öğrencileri olduğunu dile getiren Engindeniz, "Ekibimizde erkek öğrenci sayısı yeterli değildi. Kız öğrencilerin bir kısmı erkek rolünü oynama durumunda kalacaktı. Çocuklara bunu aktardığımda seve seve erkek rolünü oynayacaklarını söylediler ama hepsinin bir kaygısı vardı. Saçları çok uzundu. Şapkaya mı yoksa peruğa mı gizleseydik diye konuşurken oyunculardan bir tanesi saçlarını kesip kan kanseri olan küçük bir çocuğa bağışlamak istediğini söyledi. Diğer çocuklar da ona destek verdiler" dedi.

Oyunun ağustos ayında Alanya Tersanesi'nde sahneleneceğini ifade eden Engindeniz, "Çok özel bir proje. Türkiye'de ilk. Çocukların oynayacağı oyunu 50 kişi izleyebilecek. Tersane'ye çocuklar gemiyle gelecekler. Tersane'nin bütün bölümünde de gezerek oynayacaklar. İzleyici aynı şekilde onları gezerek izleyebilecek" diye konuştu.

Öğrencilerden Eylül Aydın ise saçlarını kanser bir arkadaşına veya LÖSEV'e bağışlamayı daha önce düşündüğünü söyledi. Bir parça saçın bir çocuğun kalbinden daha değerli olmadığını ifade eden Aydın, "Neden bu saçları kestirip kanser olan bir arkadaşımıza bağışlamayalım! Onları ne kadar sevdiğimizi görsünler ve yaşama daha çok tutunsunlar istiyorum. Bu proje hayata geçince de diğer arkadaşlarım da projeye destek vererek saçlarını kestirmek istediler" dedi.

Törende dört kız öğrenci, annelerinin ve arkadaşlarının alkışları eşliğinde saçlarını kestirdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kanser Hastası Arkadaşları İçin Saçlarını Kestirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement